Môžem lepiť na penetrák obklad?

Ahoj, mám dom zateplený polystyrénom, na polystyrén sa dala sieťka+kléber a potom sa celý dom napenetroval. Na niektoré steny by som však chcel nalepiť obklad (taký ten imitácia tehly). Môžem ten obklad lepiť klébrom priamo na penetrák? Chytí mi na penetrák kléber, alebo časom odpadne? Alebo mi radili na tú napenetrovanú stenu natiahnuť znovu kléber a sieťku a znovu to prichytiť tanierovými kotvami. Je to nutné?
Odpovedať
@agentac nemyslim si, ze to je nutne, ale chlapi ti poradia lepsie, @chrobak7
Odpovedať
@agentac aka penetracia bola na to nanesena?
Odpovedať
Penetrovalo sa to už dávno 2 roky, nepamätám si už presne tú penetráciu ale bolo to veľmi pravdepodobne toto: PCI Multigrund® PGU
Odpovedať
Profilova fotka
@agentac ja si myslím, že by si to tak mohol dať a nebude to až taký problém a ani si nemyslím, že ti to padne haha alebo to tak nalep mamutom :D (vtip)
Odpovedať
Napenetruj duvilaxom a obklad asi nebude extra ťažký, možno by ho aj mamut podržal (hejty za 3, 2, 1). Doma mám na geberite na SDK lepené 60x60 kachličiska, jedna 18kg na pár mamutových bodkách a drži jak besné
Odpovedať
NEPENETROVAŤ. obklad opadá. expertov, ktorí radia podľa svojich pocitov, nepočúvaj. preštuduj si aktuálne monážne návody hlavne v súvislosti s lepidlami/flexibilnými lepidlami.
Odpovedať
@worker_falcon NEPENETROVAŤ, nepenetrovať. Šak by som nepenetroval keby som bol vedel že tam pôjde obklad. Ale čo teraz? Mám olúpať penetrák? Flexkleber od KNAUF má v technickom liste že sa podklad penetruje. Len zrejme nieje penetrácia ako penetrácia.
Odpovedať
Profilova fotka
Na penetráciu môžete nalepiť tehličkový obklad. Pozor na váhu . Ak to budú väčšie plochy treba pridať kotvy.
Odpovedať
@agentac na tvojom mieste by som kontaktoval vyrobcu penetracie a informoval sa tam. Pokial je to napriklad penetracia na silikonovom zaklade, povrch bude hydrofobny, takze prilnavost cementoveho lepidla bude dramaticky znizena. Ako pises - nie je penetrak ako penetrak.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Ako sa to vyriesilo?Co robit ak uz je podklad napenetrovany fasadnou penetraciou baumit uniprimer? nalepit obklad na cokel mamutom? alebo ako sa zbavit penetracie?
Odpovedať
@vader100 kamarátovi sa to presne stalo. Nalepil obklad na fasadny penetrak a teraz cca po 4. Rokoch mu to odpadlo!! Nie som si istý, ale myslím že to znova presietkoval. A lepil na novo.
Odpovedať
@spee16dee ved to komplet mi to spadlo ,,,nemam problem to presietkovat ale spadlo to po roku cele komplet spenetrakom,,som si myslel ze uz tam neostalo nic kedze ten biely penetrak bol na zadnj srane ,pred mesiacom som to nalepil znova spadlo to zase,,,tak uz nechem robit pokusi,,,si myslim ze znova presietkovanie nepomoze kedze som najprv lepdilo natiahol na cokel a potom na obklad je to vlastne ako keby bolo natiahnute nanhovo a prislo komplet dole...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Dat nejaky adhezny mostik a lepsit potom nato? Trebars > https://www.sk.weber/weber-spojovaci-...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravim, ozivujem tuto temu. Caka ma lepenie tehlovych pasikov na fasadne lepidlo ktore uz je 1,5 roka natiahnute so sietkou (vyzera v poriadku). Poprosil by som o radu ci a pripadne aku penetraciu pouzit. Za rady/skusenosti vopred dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, penetrácia na kontaktnom zatepľovacom systéme je medzivrstva, ktorá môže v danom súvrství tvoriť separačnú vrstvu, ktorá sa vplyvom väčšej hmotnosti obkladu môže oddeliť od podkladu. Všeobecne platí, že cementovým lepidlom, by sa malo lepiť len na minerálne podklady, čo penetrácia určená pod fasádnu omietku, nie je. Odporúčame aplikovať novú vrstvu stierky s vloženou sieťovinou a toto súvrstvie následne prekotviť až do podkladu. Na takto upravený podklad sa môžu lepiť obklady do hmotnosti 20kg/m².
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?