Máte niekto drevený obklad na dome?

strecháči máte niekto drevený obklad na dome??? díky
Odpovedať
Profilova fotka
@maska1105 Ja akurát idem dávať. Takýto:
Odpovedať
@leonardom Dobrý deň, aký typ dreva idete dávať na fasádu? povrchová úprava bude olej?
Odpovedať
Cerveny smrek s lazurou Adler na podbiti Olej Adler Pullex Bodenol Larche na stenu zahradneho drevodomu
Odpovedať
Profilova fotka
@alieeenka13 Obyčajný SMREK. Povedal mi to (navrhol) samotný predajca, keď som si pýtal parený jaseň na terasy a teda aj na obklady. On (ako človek, čo robí 30 rokov s drevom) sa zasmial a povedal: berte smreka. Nebudete ľutovať... Dúfam, že nebudem... ;-) A povrchová úprava? Napíšem do IP.
Odpovedať
@leonardom jéééj super presne takéto niečo zvažujeme aj my, ale bledšie ho namoriť :) čiernu strechu máme a čierny kameň by sme dali na sokel, okolo dverí a pod okná by sme chceli drevo a na plot tiež stlpy z dreva. to vymyslela polovička, ale ja som si to vôbec nevedela predstaviť :) toto je váš domček??? díky Erika
Odpovedať
Moj nazor: ak budes vediet po par rokoch zit s tym, ze je to sice drevo, ale skarede, tak ano, chodte do toho. Mame 2 susedov s drevom na fasade a vzdy mi ich je velmi luto, ked idem okolo. Ako nove to bolo krasne. Teraz po 4 rokoch je to nepekne. A to aj osetrili specialnymi pripravkami... Ale je to vec vkusu, samozrejme.
Odpovedať
Profilova fotka
@maska1105 To, čo som sem dal obrázok, je len vizualizácia... Tiež idem do svetlej...
Odpovedať
@lubinkag. ak to ošetrili správnym prípravkom nemôže to byť škaredé a zničené. Mamina majú staré klasické drevené okná na dome, a každých cca 5 rokov to pretrú luxolom a okná sú ako nové. My budeme dávať kartáčované drevo, morené a opalované. Na druhej strane, momentálne je to najlacnejšia verzia obkladu domu, o polovicu lacnejšia ako tehličky či kameň, takže ak to po 4 rokoch bude špatné, zhodím to a dáme niečo iné :)
Odpovedať
@leonardom zdravim mozete aj mne do IP napisat o aky druh smreku sa jedna plus tu upravu plus by ma zaujimalo ako sa to uchytava na fasadu dikes
Odpovedať
zivotnosť drevýn od najkradších , smrek ,termoborovica , červený smrek,agát - ak nerátam exotiské dreviny
Odpovedať
myslel som dreviny na terasy ;-)
Odpovedať
@leonardom na obklad stačí
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lubinkag. urcite to zle osetrili.
Odpovedať
My sme chceli davat palubky na dom.Obycajne,ktore po nejakej dobe opät natierat manzel zamietol.Tak sme sa rozhodli pre sibirsky modrin.Nie je to lacna zalezitost ale bezudrzbove.Konecny verdikt:Palubky na dome nebudu.Iba podbitie a vikier + terasa.Som zvedava na vysledny efekt :)
Odpovedať
Profilova fotka
@luci009 cerveny smrek je sice odolnejsie drevo, ale za bezudrzbove by som ho rozhodne nepovazoval.
Odpovedať
@majkoj podla mna ano.Zvlastny je v tom,ze ho netreba natierat a casom chyti sedi nadych.Co sa nemusi kazdemu pacit ale nam sa to paci.
Odpovedať
Profilova fotka
@luci009 mam plot z cerveneho smreku, problem nie je ze zosedivie, ale casom na nom bude aj voda a to neosetrenemu drevu dobre neurobi aj ked to je cerveny smrek. Da sa to zlepsit specialnym profilom, ktory ma odkvapkavaciu hranu , ale dlhodobe to proste neosetrene nevydrzi. A neviem ci chcem prave drahu fasadu z cerveneho smreku po 10 rokoch vymienat.
Odpovedať
Profilova fotka
Mam velmi rada drevo,ale ako stolarova dcera dost o nom viem a nechcem mat skarede drevo po rokoch a ani otrocit pri udrbe. Z exterieru ziadny dreveny prvok. V interieri krasne kusy masivneho dubu :)
Odpovedať
Profilova fotka
sibírsky smrekovec, profil RHOMBUS,... nater 3x xyladecor
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?