Máte niekto drevenú fasádu?

caute.prosm vas ma tu niekto fasadu z dreva typ garapa popripade cumara? dakujem za akekolvek info :-)
Odpovedať
@zuzanapi11 Ipe je najodolnejsie.
Odpovedať
@klara321 ale aj hrahsie ako garapa :-) .
Odpovedať
@tominohorvath ved to :-)
Odpovedať
odolnost-životnost smrekoveho, borovicoveho alebo duboveho dreva 100a viac rokov nestači?
Odpovedať
@martinmatko zalezi ake to drevo po rokoch na fasade chcete mat, ak Vam bude jedno ze je šedé, tak o.k. Môže byť. Ale ake chce niekto pekne naolejovane drevo, ktore ma peknu farbu, tak jedine exotika.
Odpovedať
@klara321 toto čo si napisala vobec nie je pravda, jedine keby si napisala že tebe sa to tak pači, tak to v poriadku. praveže slovenske dreva na fasade su velmi pekne a hlavne ked čim su staršie tym viac, a pekne tu prirodzene zapadnu. rozumny človek ked stavia dom tak nepodlieha modernym kratkodobym šialenym napadom -domom bez poriadne presahujucej strechy napr.....ked si da normalne presahujucu strechu tak nema problem s udržbou čohokolvek. slovenske ihličnate dreviny ked su praveže staršie a zošednute tak ked sa vtedy trochu vykartačuju tak vdaka letam čo maju su plasticky nadherne..... exoticke dreviny takuto možnost nemaju. Vlačia sa tu len plantažnicke druhotriedne dreviny, ktore ano je pravda že maju životnost vo vačšine pripadov vačšiu ako naše ihličnany ale načo viac..... napriklad naš dub je určite krajši../ale to je vec vkusu naozaj.../ tieto exoty maju zvyčajne taky chory načervenaly agresivny nadych pri vačšich plochach.... a koniec koncov aj tie ti rokmy zošednu.... som presvedčeny že naš dub alebo pečeny jasen je ovela krajši a posobi prirodzenejšie za rovnake alebo menšie peniaze.
Odpovedať
@martinmatko my sme sa nakoniec rozhodli pre ceder
Odpovedať
@martinmatko na Slovensku ťažko kúpiš kvalitné slovenské drevo....všetko sa dováža. A poctivé slov.drevo ide do Rakúska :-)
Odpovedať
@tominohorvath tak uz kde je teraz pravda :) ? staci ked mi poviete ze ceder je dobra volba a v podstate to ide len na stenu ku vchodu ktora je prekryta,takze si myslim,ze s tym by tam moc problem nemal byt
Odpovedať
@zuzanapi11 keď sa jedná o malú plochu...tak si dajte čo sa Vám páči. Nieje problém natrieť malú plochu .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?