Mám použiť štartovacie lišty?

Profilova fotka
Urcite to tu uz niekde odznelo, ale nejak to nevidim....Pouzit teda tieto listy ak budem fasadny EPS da sa povedat ze ukladat na XPS ktory bude tvorit sokel? (EPS 15cm, -XPS 10cm). Nestaci pouzit standardne rohovniky na spevnenie okrajov a zarovnanie? Ak sa da skuste mi napisat nejake negativne skusenosti s tymito startovacimi listami....resp. vyhody ktore mi pomozu pri rozhodovani. Dakujem.
Odpovedať
@piti255 Pozri môj album ja mam štartovaciu lištu XPS :-D ,
Odpovedať
@piti255 sprav bez štartovačky , izolant sokla pokračuje izolantom steny, len sa mení materiál a hrúbka, netreba to komplikovať.
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 Pozri môj fotoblog - ja tiež štartujem bez lišty ...
Odpovedať
Profilova fotka
@laco17 @slavoslav pani staci dat obycajnu rohovu listu aj na hranu na ktorej by mala byt ta startovacia?
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 Netreba tam nič dávať. Daj na spodok odskoku zateplenia odkvapový zateplovací profil.
Odpovedať
@piti255 lištu s okapničkou tam daj.
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 presne tak ako ti radia. Ten rohovnik s okapom co sa dava nad okna. Vacsinou na cinzakoch sa to dava, lebo tam prsi na stenu nad oknami. Taketo nieco http://www.castav.sk/detail/rohova-li...
Odpovedať
Profilova fotka
@piti255 tieto sme davali my na cinziaky na vsetky okna http://www.stavebneprofily.sk/sk/deta... Na nich je sietka az po konec toho nosa a pekne ho zatiahnes klebrom. A ked sa zasucha fasada tak je az po okraj toho nosa. Len sa treba pri klebrovani s tym vyhrat aby nebol cely ten trciaci nos zasraty od klebru. Potom ho pekne ocisti od klebru, az potom penetruj. Ked sa natiahne fasada,tak absolutne nic z toho rohovnika nevidis. Cely plast je schovany pod fasadou. To sa mi velmi lubilo pri farebnych fasadach. Ziadna biela somarina centimetrova po celej dlzke tam netrcala ako na niektorych okapoch
Odpovedať
Profilova fotka
@pipulkoo @slavoslav @laco17 pani dakujem za rady. Co sa tyka rohovnikov dat plastove alebo z kovu? Sietka staci obycajna skloplastova alebo je nejaky typ ktory je na taketo prace vhodnejsi? Co sa tyka lepidla viete mi tiez odporucit? Ked budem lepit s lepidlom mozem s nim aj sietkovat?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?