Lepidlo na fasáde

Prosím vás o názor, či je na fotkách nanesená druhá vrstva lepidla. Ide o fasádu.
Odpovedať
@topper To sa neda urcit z fotky, moze byt. Zalezi od partie a ich postupu, vzhladom na to kto vsetko dnes u zateplovacov robi (ukrajinci co lepia veselo na buchty atd) by som sa nedivil, keby sietku vkladali do druhej vrstvy.. :-D
Odpovedať
@kejsix Nie sieťka bola štandardne vkladaná do prvej vrstvy. Potom mala nasledovať druhá vrstva a toto je vraj po tej druhej vrstve
Odpovedať
posúvam a prosím o ďalši názory. Ďakujem
Odpovedať
@topper No ak je toto po druhej vrstve tak sup na tretiu 🙂
Odpovedať
Sieťka by nemala presvitať, musí byť prekrytá lepidlom aby plnila svoju úlohu. Keď som zateploval hospodársky domček (robil som to prvý krát v živote) a po druhej vrstve lepidla ju už nebolo vidieť. Určite by som dal ďalšiu vrstvu. V jednom e-booku o zatepľovaní sa píše: "Základná vrstva sa vykonáva v hrúbke 3-6 mm. Pokiaľ sa nedosiahne hrúbka 3 mm v jednom pracovnom kroku, odporúča sa vykonať ďalšiu vrstvu v priebehu 12-24 hodín užbez ďalšej výstuhy. Armovacia sieťka nesmie ležať na izolácii bez lepidla. Armovacia sieťkamusí byť uložená bez záhybov a z oboch strán musí byť krytá lepidlom. Štruktúra armovacej sieťky nesmie byť prekreslená do povrchu armovacieho lepidla. Sieťka sa ukladá do vonkajšej tretiny stužiacej vrstvy, pokiaľ to celková hrúbka vrstvy dovoľuje. Minimálne krytie sieťky sa odporúča 1mm, v miestach presahu 0,5 mm.
Odpovedať
@tomasr1 Ďalšia vrstva už nie je možná, majstri na to už natiahli finálnu omietku. Problém je v tom, že mám zaplatiť niečo o čom som ja presvedčený, že vykonané nebolo.
Odpovedať
@topper Chápem ale chcem povedať, že nie je rozhodujúce, či boli spravené 2 vrstvy alebo len jedna - dobrý majster to dokáže spraviť aj v jednej. Ťažko im dokázať, že tam nedali druhú vrstvu, skôr by som na to išiel tak, že to nebolo spravené podľa normy a pýtať aspoň zľavu.
Odpovedať
Nie je, ked natiahnes druhu vrstvu tak to musi byt ako odliate a nie vidno sietku.
Odpovedať
Je uplne jedno kolko vrstiev tam dali, proste vo finale nesmie byt vidno sietku. Ak s tym uz nemienia nic robit isto by som im plnu sumu nevyplatil. Takto to nesmie predsa vyzerat
Odpovedať
Ja by som za to teda nezaplatila. Je to proste zle spravene takze by som normalne podala oficialnu reklamaciu
Odpovedať
Zdravím. Mám už nejakú fasádu urobenú ale takto napentrovana stena nemôže vyzerať , čo sa týka tej sieťky myslím, osobne si myslím ak je zohrata partia a sietkuju tak netreba vyrovnavacku keďže sa to dá pekne uhladit ale ak ide o slabšiu partiu ktorá chce zbuchat to, tak mali by dávať , dosť to pomôže a dosť to zakryje
Odpovedať
Profilova fotka
Je tam iba jedna vrstva...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@topper nie je to iba 1 vrstva
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ahojte prosím vás cca s akou spotrebu lepidlá by som mal rátať pri fasáde cca 300 metrov štvorc. Murovaný dom. Premýšľam kúpiť Baumit duocontact ale neviem odhadnuť koľko. Ak by niekto poradil zo skúseností a z praxe. Ďakujem.
Odpovedať
@juristbo v technickom liste mas pribliznu spotrebu. Mozes si teda vyratat.
Odpovedať
@juristbo ako napisal @cukrik25 vypocitas to z technickeho listu. Nasledne mas 2 moznosti kupit presne tolkoa v pripade potreby dokupit alebo ratat s nadspotrebou. V takom pripade sa to zvykne nasobit x1,2 resp. x1,3 zvycajne.
Odpovedať
@juristbo zalezi to hlavne od majstrov, ale orientacne 40-50 vreciek... a kasli na baumit, zober CT80.
Odpovedať
U mna si majstri vypytali na sietkovanie SOAS 14 FASADA (vyrobca weber) a fakt aj mne sa s nim robilo lepsie ako s baumitom, cemixom. Menej trhalo.
Odpovedať
@paulus33 ja potrebujem lepidlo na lepenie poliša ...a až potom lepidlo na sietkovanie.
Odpovedať
@juristbo na 99% je to totozne lepidlo. Spotreba, budes si to sam robit alebo majstri? Ja si zateplujem sam a mam vysiu spotrebu ako sused co mu to robia majstri. Mam nalepene cca 160m a minul som 42 vriec.
Odpovedať
@palo18 lebo to pravdepodobne robis, ako sa to ma a nie ako ti huji vedla aby to bolo hotove cize 3 buchty na dosku!
Odpovedať
@rkorba ano 🙂 ja sa nestazujem, len konstatujem, ze pri svojpomoci je vysia spotreba. Aj ked buchtama by som im krivdil. Prave preto si to riesim sam a nedal som si to spravit. Ked vidim namiesto hokejky spoj natupo lebo im to tak vyslo alebo hokejku 20x3cm tak ma napina na vracanie o prebruseni a vypeneni skar ani nevravim. Cas su peniaze treba to spravit za tyzden a vypadnut. Na preciznost neni cas.
Odpovedať
@palo18 ja som to narátal na nejakých 80 vrece na nalepené plánujeme to robiť svojpomocne.
Odpovedať
Robil niekto s Baumit Uni fix? V poľsku stojí vreco 5.8 eura je to lepidlo na lepenie eps. Nejaké skúsenosti?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?