Lepenie imitacie kamena

Caute.Prosim o radu.Chystam sa lepit kamen na fasadu,medzi okna.Podklad je:styrodur,lepidlo,sietka(ti co robili fasadu,tak to nepresietkovali dva krat,neustrehol som to,snad to nevadi)hmozdiny.Ide o to ze,tie hmozdiny,tie tanieriky nie su zapustene v styrodure,ten tanierik pretrca cez styrodur.Ked nariahnem lepidlo na hreben,nebude ma ten tanierik nadhanat? :-( za kazdu radu dakujem :-)
Odpovedať
Ja zas rozmýšľam,ze by som len styrodur nakotvil hmozdinami, tie by som zapustil a kamen stiepany lepil priamo na styrodur...bez presietkovania
Odpovedať
Profilova fotka
@kudo Pokiaľ tomu dobre rozumiem, hmoždiny držia aj sieťku? Ak sieťku držia a pretŕčajú cca 5-6 mm je to v poriadku. Lepidlo sa vrství 8mm hrebeňom. Je veľmi dôležité aby hmoždiny držali sieťku kvôli váhe obkladu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kudo
Odpovedať
@vaspostone áno hmoždiny sú cez sieťku. Použili sme 10 mm hrebeň. Kameň už je nalepeny na stene ;-).. Ešte potrebujem stĺpy, len tam neviem ci to pekne ukáže, bo musím z 3 strán rezať, tak neviem ci to pekne ukáže.... Nejaká dobra finta ako nalepiť kameň na stĺpy? Stĺpy mam 25x25.
Odpovedať
@vaspostone lepidla su max do vrstvy 5mm, s 8mm hrebenom mozno spravi vrstvu lepidla do 3mm...
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ... ďaľšia vrstva lepidla sa nanáša aj na obklad...
Odpovedať
Profilova fotka
@kudo to záleží aký obklad máte.
Odpovedať
@vaspostone a musí sa styrodur sietkovat?nemozem nalepit kamen priamo na ukotveny styrodur?
Odpovedať
Profilova fotka
@palino82 My odporúčame presieťkovať kvôli váhe obkladu.
Odpovedať
@vaspostone a je nutné použiť styrodur ? nestačí podlahový polystyrén ?
Odpovedať
@tino2 :-D vole ... a je nutne pouzit lepidlo?
Odpovedať
Profilova fotka
@tino2 Lepenie Obkadov VASPO je odporučené na tepelnoizolačné dosky z fasádneho penového polystyrénu alebo fasádne dosky z minerálnej vlny. Ak si to dáte na podlahový je to na Vás... čo je najdôležitejšie je ukotvovať polystyrén CEZ SIEŤKU ktorá dostatočne spevní podklad pre lepenie ťažkého obkladu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?