Ktory z kamenov na sokel?

Pomoooc ,poradte ktory z kamenov mam dat na sokel. Neviem si vybrat :-(
Odpovedať
1
2
Ja by som to dal vo farbe strechy.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkybinky PREKRÁSNE ZREKONŠTRUOVANÝ DOMČEK. Ja osobne by som nedal dole žiadny z tých kameňov. SOKEL je SOKEL. A ten by som ja nezvýrazňoval a ani nestrhával naň pozornosť. Predsa aj žena, ak sa upraví do spoločnosti, dôležitá je "fasáda" a to dole (topánky) majú iba ladiť... - nie strhávať pozornosť. Ja osobne by som ten sokel riešil buď v jemnej béžovej, alebo úplne vodovej sivej (stierke bez zrna). ;-) @viktor811 preboha, len to nie...
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom ked prsi tak strieka voda na sokel, ked je tam kamen je to trvacnejsie.
Odpovedať
@leonardom dakujem. Foto je aktualna ,este stale mame majstrov.. aj ja som chcela sokel do farby o odtien tmavsi ako fasada,ale chlapi ma prehovaraju na kamen,ze sokel budem mat stale spinavy..
Odpovedať
Profilova fotka
Otazka bola ze ktory. Ja som za ten v pravo. ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@tinkybinky @majkoj - tak určite, že "kameň" by bol menej háklivý, ale však tam je všade normálny chodník okolo, hádam by sa to nesvinilo, či...? Mám kamaráta - venuje sa histórii starej Bratislavy. A keď niekto niečo zbytočne (nepatrične) akcentuje na nejakom objekte, tak zvykne povedať, že to vyzerá ako "na svini sedlo". Ten dom je skutočne skvele zvládnutý, ja by som ten sokel nechal soklom - t.j. čisto "technickou" partiou fasády... "nutným zlom"...
Odpovedať
@leonardom ano jasne, bude tam chodnik.Chcem ho mat v povodnom style ,tie kamene sa mi pacia ,ale pridu mi dost moderne na moj domcek.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom to je jedno ci je tam chodnik, ja mam dlazbu, ale aj tak je to ofrkane od dazda. Nemyslel som tym vyslovene bude spinavy, ale ze bude mokry.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež som rekonštruoval starší domček. Tie "kamene" dnes všetci dávajú. Ja som sa držal starých postupov... - viď sokel.
Odpovedať
ten prvý z ľava, je to vaspo skala zvrásnená hnedastý melír?
Odpovedať
Velmi pekny. Asi dam aj ja tu omietku ;-) a vybavene :-)
Odpovedať
Presne ako @leonardom hovorí, je to nádherný domček, ktorý má vynikať hlavne strechou a fasádou. Sokel by mal len ladiť k fasáde ale v jemnejších farbách, napríklad ako tie okná. Takže keď už kameň (čo je podľa mňa tiež lepšia voľba ako len nejaká farba kvôli špine) tak čo najjemnejšou farbou.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tinkybinky nedavaj tam kamen, je to naozaj prekrasne urobeny domcek, tie kamene ho zabiju.. Ako radi @leonardom, nechaj sokel soklom, staci doladit omietku. Mne sa taketo falzifikaty kamenov nepacia ani na modernych domoch, nie este na takomto krasnom starom dome.
Odpovedať
@gemini06 ano vaspo bridlica
Odpovedať
@tinkybinky my chceme od nich skalu zvrásnenú hnedastý melír, sú podobné, inak ja som si robila v skicari (maľovanie, paint) fasádu https://www.modrastrecha.sk/blog/gemi... možno ti to pomôže, je to celkom ľahké
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom vsak mas v predu kamene :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ale šak to, čo vidíš napredku, je origooš zo zeme vytiahnutý základ... - z origoš balvanov a nie, ako tu krásne napísala @akvi , "falzifikáty kameňov"... :-)
Odpovedať
@tinkybinky Jednoznačne cokel treba zvýrazniť, tie dolu cokle to je o ničom. Netreba miešať veľa farieb, dve max. k tomu biela.
Odpovedať
@leonardom máte veľmi pekne a citlivo zrekonštruovaný dom.
Odpovedať
Sama sebe si gratulujem aku firmu som si nasla Total pedanti kazdy detail ich zaujima.
Odpovedať
Profilova fotka
@leonardom tak treba dat falzifikaty balvanov :), ja zase neznasam to hranie sa na vsetko zarucene originalne .
Odpovedať
@leonardom aj my prerábame starý dom, viď. album chalupa, a tiež tam sú staré kamene, všetci nám radia, aby sme ich nechali len ich nejako vyčistili, môžem sa opýtať, čo ste s tými kameňmi robili?
Odpovedať
@majkoj Hore pises, ze kamen je trvacnejsi, teraz obhajujes betonove fejky. Co je podla teba trvacnejsie a menej narocne na udrzbu a poruchy - kvalitna silikonova omietka, alebo nalepeny farbeny beton v tvare kamena? Mam na mysli v prvom rade farebnu stalost.. PS: Ja som samozrejme proti fejkom, hlavne v tejto situacii, ked ma byt betonovy akoze kamen drahsi, ako prirodny kvarcit napriklad.
Odpovedať
Profilova fotka
@erina098 ;-) Vďaka... Tiež sme mali veľa radcov. Žiaľ, keď sme to kúpili, už tam bola dosť nešťastne vybratá strešná krytina, ktorej sme sa museli prispôsobiť . My sme si pri rekonštrukcii dali záležať na zachovaní pôvodných proporcií a "feelingu" medzivojnovej vidieckej architektúry. A, samozrejme sme brutál zateplili... Ale som presvedčený, že @tinkybinky to skvele zvládla a netvrdím, že by to tým umelým kameňom pokazila, ale určite by stratila stavba nejaký ten bodík... 8-(
Odpovedať
Profilova fotka
@daniela1104 Chystáme sa ich vyčistiť... Zatiaľ nebolo kedy...
Odpovedať
@leonardom Krasne krasne krasne. Ked budem velky, taku chcem chalupu ;-) Ale preco ste dali dole tie stromy?
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Tento starší domček bol iba ako "pozostatok" na stavebnej parcele. Pôvodne mal slúžiť ako hospodárska prístavba. Ale bol taký pekný, že nám to nedalo. Porobili sme ho pre babku, deti, návštevy... A my sme si s mojou postavili tam hore vzadu taký "akurátny" bungalov - prízemný. A tie stromy museli ustúpiť ceste k novému domu. Ale boli to staré choré kusy. vypílili sme ich dokopy aspoň 50 + 100 úplne divých samovysiatych. A vysadile sme novú alej - vzadu.
Odpovedať
@leonardom krásne.pravá vidiecka usadlosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado ked sa takto pytas tak odpoviem, beton. Tych kvalitnych opadanych omietok na sokly som videl uz dost.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ja som sa nehral na "všetko zaručene originálne". Veď sú tam okná s izolačným 3-ojsklom a úplne nové omietky baumit. Ani nevylučujem tzv. novotvary, ako napr. moderné sklené prestrešenie nad vstupom do domu, ak si to vyžaduje situácia. Ale musí to byť jasne urobené ako "schválnosť". Nie, ako tieto kvázi kamene, ktoré si dnes každý dáva na dom a v mylnej predstave, že je to prvok, podporujúci autenticitu prírodného ducha stavby. Tieto falošné kamene jasne idú aj proti duchu vidieckej architektúry. Je to len taký módny ošiaľ, ako červené kuchyne pred 35 rokmi... Verím, že aj @tinkybinky to cíti podobne ako ja...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?