Ktoré exteriérové obklady sú dobré a ich ceny?

Zacinam sa orientovat v exterierovych obkladoch. Vcera som prvy krat vyhladavala na nete a boli sme aj v jednom show roome. Este nemame jasnu predstavu a do uvahy pripadaju imitacie tehlovych obkladov aj kamennych obkladov. Ako som googlila, tak tehlove obklady (nasho zvoleneho standardu) su v cenach 29-32 eur/m2, kamenne 31-36 eur/m2. Rovnako take ceny mali aj u nas a kedze nam prezradili, ze ide o slov. vyrobcu tak som hladala a nasla som vyrobcu a v jeho cenniku mal rovnake ceny, hoci som bola presvedcena. ze u nas si predajcovia nahadzuju najvyssie marze. Lenze nasla som aj kamenny obklad za 9,9 eur m2, na obrazku dizajn je rovnaky ako obklad, o ktory mame teoreticky zaujem. Preco taky rozdiel ceny? na co sa pytat pri obkladoch? vopred dakujem za kazdu radu..
Odpovedať
Profilova fotka
Vo väčšine prípadov sa jedná o imitáciu kamenných obkladov a výrobok je z klasického betónu s prísadami. Pri takýchto obkladoch by som sa zameral na tradíciu výrobcu a jeho referencie, aby ste mali istotu, že kvalita produktu je zodpovedajúca použitiu v exteriéri. Na čo by som sa zameral, je určite výber kvalitného flexibilného tmelu na nalepenie obkladu v závislosti od jeho hmotnosti, dôkladnej príprave podkladu a následnému hydrofóbnemu ošetreniu obkladu. A v prípade lepenia na fasádu by som sa vyhýbal tmavým odtieňom obkladu kvôli jeho vysokej absorbcii tepla zo slnenčného osvitu. Technológiu lepenia má celkom dobre "zmáknutú" www.vaspo.sk .
Odpovedať
dakujem za info a link, sem som sa este nedostala. len skoda, ze sa mi neda zobrazit cennik. muz vcera vyhlasil, ze si to spravi sam, nech aspon niekde prilozi ruku k dielu. teda za predpokladu, ze sa nedostaneme na cenu obkladu nizsiu ako 20 eur, nakolko len tak informativne mame cenu prace za m2 20-30 eur.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ahojte.náhodou nemá niekto obklady od webhopu Rasub???presnejšie takú:http://www.rasub.sk/obklady-a-dlazby-keramicke/kamenne-a-tehlove-obklady/stone-el-molin/stone-aitana-maron-33x50-cm.html ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@sz.zuzana a čo konkrétne potrebuješ vedieť? lebo ja som z Rasubu kupovala obklady do kúpeľní a spokojnosť... ale s tým obkladom ti teda neporadím...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?