Index odrazu svetla (HBW) a jeho nízke číslo

Ahojte, poraďte, prosím. Navrhujeme fasádu a vybrali sme farbu s HBW 22. Chceli by sme ju dať na severnú stenu, kde svieti slnko len naozaj málo. Myslíte si, že by to mohlo spôsobiť prehrievanie fasády a následné poškodenie či už spomínanej fasády, alebo farby? Samotná farba podľa mňa nie je tmavá, no ale číslo nepustí :-( Poraďte
Odpovedať
@ecilpse_3 Od severu slnko nikdy nesvieti, takže sa nemá od slnka ako ten povrch príliš zahriať. Slnko svieti od SV a SZ v období letného slnovratu a svieti na fasádu orientovanú severne, čiže svieti na ňu pod uhlom = žiarenie sa odrazí. A keďže ide o relatívne slabý svit (na úsvite a neskoro večer), nemá silu zohriať fasádu na vysokú teplotu.
Odpovedať
a keby sme chceli jeden pas asi rozmer meter na šírku a 8 metrov na výšku na V stranu, bol by to problém? rozmery sú len odhadom. ďakujem vopred :-)
Odpovedať
@ecilpse_3 To nezávisí od rozmerov. Skúste sa informovať u výrobcu, či majú porobené merania podľa svet. strán. Toto zahrievanie povrchu fasády je nebezpečné len pre fasádu, kde je EPS. Ak dáte vlnu na exponovanú stranu pod tmavú farbu, je to OK. Na prehrievanie domu farba fasády nemá zásadný vplyv.
Odpovedať
Profilova fotka
ano v lete svieti na severe, ale to uz su take kratke useky.. a co to je za nie tmavu farbu ked HWB je 22 :-p
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?