Hrbatá omietka na novostavbe

Na novej omietke vidno dlhý vodorovný "hrb" na štíte, viď priložené fotky. Robila mi to firma, nebol som pri realizácii. Je to zlým postupom nanášania omietky? Mám to reklamovať? Dá sa to vôbec nejako opraviť? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
Možno je to fotkou, ale skôr to vyzerá ako nerovný polystyrén, resp. nerovno uložený.
Odpovedať
Polystyrén bol rovný, aj ho brúsili. Ani podľa fotiek nevyzerá, že by bol zlý. Skôr si začínam myslieť, že presne v tom mieste mali podlahu lešenia a nemali k tomu miestu dobrý prístup. Ak je to len omietkou, dá sa to nejak opraviť?
Odpovedať
@raphael42 Podľa mňa to tiež bude tým lešením - že tá stena bola omietnutá na 2 krát. Presne v tom hrbe sa asi spájala spodná časť a vrchná. Ja to mám podobne v interiéri, lebo mám vysoký strop - 5 metrov. Trochu to vidno na priložených fotkách na stene vo výške tesne nad krbom. Tam napájali vrchnú a spodnú omietku. Po namaľovaní sa to trochu zvýraznilo, tam je to také hrbolaté. Ale neriešim to. Dá sa to odstrániť - natiahnuť nový vrstvu omietky na celú tú stenu. Ja by som na tvojom mieste navrhol firme, že materiál si zaplatím, len nech to urobia na ich náklady v rámci reklamácie. Partia murárov to má natiahnuté za jeden deň. Vnútri to až tak nevadí, ale vonku to vidno viac. Najmä, ak je to štítová stena k ulici - tak sa mi zdá.
Odpovedať
Profilova fotka
@raphael42 reklamovat... nech nieco navrhnut..bud oprava alebo ulava z ceny... nevidim dovod ak je to reklamacia platit za material...
Odpovedať
nieco podobne sa stalo nam, na prednej stene. opravis sa to neda, jedine nanovo naniest vsetky vrstvy a to v nasom pripade uz nebolo mozne za tu stenu sme majstrom nezaplatili a musime sa zmierit s tym, ze to tak ostane ... zasa neni to az tak zle, ale proste malo to byt ine. u nas to bolo urcite lesenim, jeden z majstrov to aj priznal ...
Odpovedať
Je to v mieste lešenia, niekedy sa to môže stať najmä na plochách to vidno. Určite by som to neriešil tým, že nezaplatiť. Nieje to chyba funkčnosti a nieje to taká chyba ktorá by ti bránila užívať dom plnohodnotne. Ak majú s tebou zmluvu na peniaze majú oprávnený nárok . Volil by som dobré slovo a pokúsil sa dohodnúť na nejakej stovke, dvoch, troch. ;-)
Odpovedať
@chrobak7 @richard71 Ďakujem za rady. Majiteľ firmy zatiaľ videl iba fotky, osobne príde až budúci týždeň. Samozrejme na fotkách nič nevidí a ak tam aj niečo je, tak je to určite v rámci normy (10 mm na 2 m). Uvidím, keď to zmeriame, ale tipujem, že to bude pod 10 mm. Takže som v riti. Akurát tak zavolať znalca a dúfať v dobrý posudok. Inak dnes som si dom poriadne obzrel znovu a na tej jednej stene sú ďalšie dva nerovné pásy a na druhej štítovej stene je takisto hrb...
Odpovedať
na fotke to je vidno ... ale zase tak katastroficky by som to nevidel ... no uvidis co ti povie na mieste ... tak ono 10mm na 2 sa da brat rozne ...lebo toto je skok v mm na kolko ?podla foto tipujem 30cm ...nie 2 m ...
Odpovedať
@raphael42 ja robím fasady a môžem povedať len to že človek nie je stroj aby urobil 100% rovnú fasádu napr. niekto tu už riešil že mu na fasáde bolo vidno každý spoj sieťky ......takže niejake malé nerovností treba proste prehltnut a na tvojej fotke to je ťažko posúdiť najlepšie to vidieť osobne
Odpovedať
@stano8 Viem, že fasáda nebude nikdy 100%, ale toto mi príde príliš. Obzeral som ulice okolo a mám najhoršie nerovnosti.
Odpovedať
@raphael42 mne to je ťažko posúdiť z fotky ale keď hovoríš že je to príliš......ja osobne by som do toho už asi nebabral ale pýtal výraznú zlavu
Odpovedať
@raphael42 skús si zmerať nerovnosť a skús si preštudovať normy týkajúce sa rovinnosti a odchýlok v tejto oblasti. Ale väčšinou ani stavebné firmy či živnostníci nevedia, aké normy sú a nebránia sa nimi. Pred časom to tu spomínal nejaký profík, tuším @antonmeszaros .
Odpovedať
Článok sa načítava...
@worker_falcon Norma je ohľadom vonkajších stien dosť neurčitá. Spomína rôzne triedy rovnosti ale nikde nie je napísané, ktorá trieda kedy platí. Takže ak to nedefinuje projekt (môj nie), tak sa vačšinou používa najhoršia trieda, čo je max nerovnosť 10mm na 2m. Priloží sa lata a meradlom sa zmerá hĺbka jamy/výška hrbu. Teda tak som sa zatiaľ dočítal.
Odpovedať
já bych tou nerovností chápal nějaký jakože plošný a plynulý propad nebo výstup té fasády, rozhodně ne tenký pruh. To by mohl za kvalitní fasádu pokládat někdo to, že budu mít každé dva metry 1 cm vysoký pruh.
Odpovedať
@raphael42 veru, pokiaľ si sa v zmluve o dielo nedohodol na konkrétnej triede rovnosti, tak platí tá najhoršia. Ak samozrejme máš ZoD či faktúru. Hor´ sa teda na rebrík a merať hrb.
Odpovedať
@worker_falcon Samozrejme som nemal ani potuchy že norma je takto vágna takže som si lepšiu triedu nedohodol...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?