Fasádna omietka - tehla porotherm profi

Má niekto skúsenosť - dával niekto do fasádnej omietky sieťku - (sklotextilnu mriezku)? Tehla porotherm profi 44. Plánovaná omietka - Porotherm TO. Hrúbka cca 30mm.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež budem riešiť exterierovú omietku na tehlu Heluz,strojovo jednovrstvovu vap.cementovu a bez sietky ani nerozmyšlam,najprv sa nastrieka prva polovica hrubky,vloži sa sietka a vystuži to,inak by mohla popraskat casom omietka ked sa jedná o podklad tehlu bez zateplenia a na to sa napoji nastrieka druha polovica omietky.Bez sietky urcite nie,iba samovrah,alebo firma s nulovymi skusenostami.
Odpovedať
@smrlak OK ďakujem za radu. Robíš aj pieskovo-cementový prednástrek?
Odpovedať
Dobrý deň, riešenie fasádnej omietky pre fasádu bez zateplenia muriva: Minerálna omietka v suchej zmesi zafarbená priamo vo vreci. Doporučená aplikácia v dvoch vrstvách. Príklad: aplikácia na keramickú tehlu v jednom dni, stena RD cca 70m2. Doporučená aplikácia strojovou omietačkou. Ráno prvá vrstva cca 10 mm - roztrieť, po 3 hodinách druhá vrstva cca 8mm - roztrieť, do poobedia počkať na zaschnutie fasádnej omietky. Podvečer dokončenie finálnej úpravy zaškrabaním. 70m2 hotových v jednom dni.; Bez technologických prestávok, keďže ide len o jeden produkt zafarbený v celej svojej hrúbke.
Odpovedať
@fasade čiže aplikácia bez cementového prednástreku? Iba tak pre zaujímavosť - aké je zloženie cementového prednástreku? Piesok + cement - poprípade aj vápno? V akom pomere?
Odpovedať
@andrej776655 aplikácia na keramickú tehlu bez prednástreku. a, Aplikácia na keramickú tehlu: minerálna omietka b, Aplikácia na pórobetónovú tvárnicu: penetrácia valčekom a do 4 hodín aplikácia minerálna omietka c, Aplikácia na štiepko-cementovú tvárnicu: prednástrek s pridaným latexom a následne aplikácia minerálnej omietky *cena minerálnej zafarbenej omietky v suchej zmesi v hr. 15mm aplikácia na keramickú tehlu: cca 9 eur/m2 bez dph zloženie minerálnej omietky: cement, nehydraulické vápno, piesok, ľahké plnivá, minerálne pigmenty, špec. prísady
Odpovedať
@smrlak aplikácia na keramickú tehlu bez sieťky je prirodzená v mnohých krajinách EÚ s podobnými klimatickými podmienkami ako na Slovensku. Ale v samotnej podstate sklo-textilná mriežka je nízko-nákladový produkt a preto to až tak nezaváži a investor bude spokojnejší.
Odpovedať
@fasade Prepáč, ale sme sa zle rozumeli. Nepýtam sa na omietku, ale na cementový prednástrek, resp. cementový špric.
Odpovedať
@andrej776655 cementový prednástrek je potrebný v závislosti od výberu konkrétneho produktu fasádnej omietky. Pri minerálnej zafarbenej omietke v suchej zmesi nie je potrebný.
Odpovedať
@fasade OK vďaka... Aj keď k podstate odpovedi som sa nedopracoval - zloženie cementového špricu :) :) :)
Odpovedať
Profilova fotka
@andrej776655 Odporucam hruku 40 mm. To odporuca vyrobca tej tehly. Tych 30 mm odporuca vyrobca omietky. A to je rozdiel. Jedna sa o thermo izolacnu omietku, ktora neprepusti teplo z domu von. Takze sa uz nezatepluje a na tuto omietku uz ide iba penetracia a potom uz len fasadna farebna omietka. Je na vas ci date akrylatovu, silikonovu, alebo silikatovu. Momentalne je uz aj silikon-silikatova od Ceresitu. Vraj je to najkvalitnejsie, ale neviem, este som s nou nerobil. Je to novinka. Zatial mam skusenosti s tymi klasickymi co su dostupne na trhu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@fasade Dobrý deň Prosím Vás aký je výrobca fasádných zmesí, ktoré používate?
Odpovedať
zloženie cementového špricu: voda+cement+piesok je to prvá vrstva akú sa dava na keramickú tehlu, no nu ide druha konečna vrstva a na ňu farbená omietka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Dobry den neviete poradit firmu ktora robi vonkajsie omietky a fasadi na tehlu (mame 44cm heluz)bez zateplenia?dakujem za kazde info☺
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?