Fasáda z lícových tehál

Máte tu niekto fasádu na celom dome z lícových tehál? ...ako ste spokojný, aké ste vychytali nevýhody a koľko to cca stálo aj s montážou? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
hlavne nezabudnite, ze pod to musi ist silnejsia sietka..aby vam neopadali..... cenovo to je nenormalne drahe, hlavne rohove diely, tie idu na kusy... cely dom moze stat aj milion korun, bez prehanania....teda ak hovorime o rezanych tehlickach, nie umeline
Odpovedať
Profilova fotka
Aby sme si to upresnili píšete lícové tehly , alebo obklad imitácia tehiel?
Odpovedať
Profilova fotka
Tak my mame pasky klinker - na dome zatim jen cast zbytek se bude dodelavat letos.... Cena obrovska - pocitame, ze se vsim vsudy cca 250tis :( pokud chcete pasky, tak je dobre na to myslet predem, jeste nez se dela zatepleni domu - jsou potreba specialni kotvy, perlinka pancerovka a jine lepidlo. Predejdete pak zbytecnym nakladum. Existuje vice druhu, ale klinker povazuju za original, ktery vydrzi nejdele, meli jsme jednu chvili tendenci koupit neco levnejsiho, ale kdyz jsme se pak dozvedeli, ze je potreba kazde tri roky pasky necim osetrit, tak jsme se vratili ke klinkeru, na ktery bychom snad uz do konce zivota nemuseli sahnout.... Doufame :) A vyhoda - dum z cihlicek je kraaaaaaasny!!!!!
Odpovedať
@antonmesaros myslím lícové tehly,alebo fasáda s odvetraním ....niečo také http://www.novabrik.cz/cz/novabrik/vi...
Odpovedať
Profilova fotka
Napíšem len nevýhody ,ktoré ma napadli výhody vám povie výrobca.Malá farebná škála,je to plné špár ,ideálny domov pre tisíce múch a chrobákov,moc sa mi nepozdáva ten rozostup lát ,zrejme sa to bude časom vlniť pri ukladaní,nebudú rovné jednotlivé čáry tehličiek.U životnosti tvrdo zavádzajú každá fasáda sa robí s tým ,aby vydržala min 40 rokov.Tiež by som si to dvakrát romyslel ak by to bola fasáda niekde na hranici pozemku s ulicou,asi by to nenechavci nenechali na mieste.Pri priamej montáži lát vzniká obrovské množstvo tepelných mostov .Rozhodne to neodporúčam ,ako hlavné zateplenie,alebo ztrojiť drevenný rošt(v tom prípade by bola otázna nosnosť).Rýchlosť montáže je tiež zavádzanie,je porovnateľná s inými tipmi fasády. A ešte čosi ja by soho kkt! ktorý vymyslel robiť fasádu v zime pri mrazoch poslal ju v tom mraze robiť .Najlepšie keď trochu mrzne a fúka niekam na lešenie pod štít domu. ]-( Ak vás zaujíma niečo konkrétne skúsim odpovedať.
Odpovedať
Profilova fotka
@andrejkam my mame takyto dom. Je postaveny technologiou odvetravanej fasady. Viac foto najdes v mojich albumoch. Ja by som za klasicku fasadu nemenila... tehly su prirodny material a v Holandsku som videla 500rocne usadlosti ktore stale stali a boli z takychto tehal. Fasada je bezudrzbova a mne sa paci ked ziska po desiatkach rokov patinu, skratka zreje do krasy. Odvetravanie je zabezpecene malymi otvormi kde su umiestnente jemne mriezky proti hmyzu. My sme nase tehly doviezli z Belgicka... stavali sme pred 4. rokmi, takze cenu uz neviem. Myslim si ze je to lahke zistit ked spocitas cenu tehly na M2 + sparovacka na M2 + cena vymurovania na M2. Tehlova fasada je urcite drahsia oproti slovenskej klasickej ale navratnost tam je vdaka tomu ze nemusis pouzit pevnu izovaciu (tak ako to je pri klasickej fasade) a druhou castou navratnosti je zivotnost a bezudrzbovost. Uz nebudem hovorit o ekologickosti materialov... :-)
Odpovedať
@meamea ďakujem pekne.....presne v tvojom albume som už bola a veľmi sa mi to páči.... budem sondovať a dáme si urobiť viacero ponúk,ak to bude cenovo prijateľné o fasáde je rozhodnuté ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?