Fasáda - vidiecky štýl - biela a jej odtiene - akú farbu si zvoliť?

Ahojte! Staviame dom, ktorý bude mať vidiecky nádych. Škridla Creaton medená engoba (niečo medzi oranžovou a hnedou). Podbitie strechy, terasa: tík. Okná hnedé. Chceme bielu fasádu, ale kľudne by mohla mať nejaký jemný odtieň, len si nevieme vybrať vhodnú farbu (konkrôtne ide o omietku Maxit). Nechceme, aby farba išla do siva alebo do žlta. Dom je jednopodlažný, jednoduchý obdĺžnik 11x17m. Bolo by dobré, keby sa zachoval vidiecky ráz ale dom by nepôsobil fádne a nezaujímavo kvôli veľkým plochám čistej bielej. Viete nám poradiť farebný odtieň kľudne aj inej značky, ktorá sa vám osvedčila, prípadne ukázať foto? AK teda máte niekto dom v podobnom štýle... Ďakujem! 🙂
Odpovedať
Nemáš aj ty nejaké vzorky alebo nejaké farby, že nad ktorými uvažujete?
Odpovedať
My máme do siva. Nerozumiem celkom, akú vlastne chceš farbu, pretože tie nie úplne biele idú všetky buď do siva alebo do žlta. Sivé potom môžu ísť viac k zelenej alebo k modrej, ale v konečnom dôsledku sú do siva. Žlté zase do hneda, do ruzova ale opäť, v konečnom dôsledku sú žlté. Vezmi si vzorkovník od značky , ktorú ste vybrali a priloz k domu a tak vyberaj. Pozri aj na rôznom svetle, na slnku, v prítmí a pod. Ja napríklad som takto vybrala farbu, ktorú by som nevybrala nikdy len tak zo vzoriek. Proste na tej stene sa javila ako naj. A som s ňou spokojná.
Odpovedať
To je najlepšie si takto poskúšať, ako píše akvi. Pretože tie odtiene ti inak ukážu v počítači alebo v mobile, keď to budeš pozerať. Naživo je to predsa len iné a aj to svetlo, tieň spraví veľa.
Odpovedať
@oblivian a k tomu co napisali, meobmedzujsa len na bielu (aj ked si pisala ze chcete bielu) vidiecke domy zdaleka nie su (neboli) len biele. Ked si to budes porovnavat na dome mozes nakoniec zistit ze ti tam ovela viac sadne ina farba.
Odpovedať
Profilova fotka
nam urobila architektka pekny navrh v arch. studii https://www.modrastrecha.sk/blog/siss... Je to viac pristavieb k domu a paci sa mi, ako to farebne pooddelovala
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?