Fasada klasickej starej kocky

Prosim vas ti co ste robili fasadu Rd kocky mozte poslat foto pre inspiraciu dakujem
Odpovedať
@lenka674 kocka v tehlovom obklade - nebe a dudy s fasádami malovanými, či už na žlto, sivo, s červenými alebo zelenými klikyhákmi. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka674 nemam sice fotku, ale kusok od nasich prerabali takyto dom a kombinovali bielu s hnedou na fasade a vyzera to velmi dobre. Mozno aj kusok dreva keby bol na fasade pouzity, tak by to bolo fajn :-)
Odpovedať
Minule som sa so sestrou tak prechadzal po dedine a obzerali sme viacere domy a tam som si vsimol jeden, ktory mal velmi pekne urobenu fasadu. Bol to taktiez rodinny dom v tvare kocky a bol okolo okien vykladany kamenmi a fasada celeho domu bola taka nieco medzi zltou a oranzovou. Dost dobre to vyzeralo. Skoda ze tiez nemam fotku, inak by som ti ju sem hned pridal ako inspiraciu
Odpovedať
Zateplujeme kocku, potešil by som sa inšpiráciám. Nemá niekto fotky? Díky.
Odpovedať

Odpovedať
@bausut75 ďakujem, mal som tiež na mysli podobné farby. Našiel by sa ešte niekto s fotkami? Vopred ďakujem.
Odpovedať
@jabadaba Akurát, kto to zaplatí :D To na fotke vyzerá ako origo holandský obklad a tam sú celkom "rakety" za m2 ... Keď dáš betónovú náhradu, napr Slovbrick, tak už to takto vyzerať určite nebude :/
Odpovedať
@lubk0 viem, nie je to lacný špás, ale musíš uznať, vyzerá to skvele. Obyč kocka a čo spraví tehlová fasáda za zázrak...
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba Asi si pridala nejaký iný obrázok a o inom rozprávaš, ten čo je hore s tým obkladom teba vôbec nieje obyčajná kocka a ten obklad je na tom to najmenej podstatné ten dom by vyzeral dobre s dreveným obkladom, v bielej či obložený kortenom ide o architektúru, keď je dobrá môže byť na fasáde čokoľvek, keď nie môžeš to obložiť aj zlatými tehličkami aj tak to nebude vyzerať dobre. PS: architektov a majiteľa by určite (ne)potešilo že dizajnovú vilu v Chorvátsku prirovnávaš k týmto našim kockám z osemdesiatych rokov. @martinsz myslím že inšpirácie na fasády skôr nájdeš prehľadávaním internetu ako sa spoliehať na to kto čo pridá do tejto témy zvlášť pre to že každý ma iný vkus od oranžovej fasády s kameňom obloženými šembránami až po celo tehličkovú fasádu drahšiu ako hodnota nehnuteľnosti.
Odpovedať
@martosko ide o tú hranatosť, aj z našich kociek sa dá vykúzliť takto pekný dom. To bol len príklad, že kocka s tehlovým obkladom vie skvele vyzerať. Sa pozri na moderné kocky tohto typu, je to nebe a dudy v tehle a vo farbe. Aj keď iste, stále to lepšie vyzerá ako neprerobený socikovský štokovec. No aj ten má potenciál, len treba aj kus vkusu. Dnešný trend kdejakých pásov, ktoré fasádu opticky rozbíjajú plus kikirikí farby...to nie je rozhodne architektúra.
Odpovedať
@jabadaba Ale aj tak ... Keď sa bavíme o pravej holandskej tehle na obklad, ktorá nie je homogénna a nie je to ani "ofejkovaný" materiál, tak sa hýbeš v cenách 50-100 Eur za m2 obkladu ... Takáto kocka má kolko m2 na fasáde ? Ale 300 ? To je 15-30 tis. Eur len za obklad. Nepočítame lepidlo, špárovku, prácu ... Keď si k tomu započítaš aj zateplenie fasády, tak to kľudne môže prestreliť cenu domu :D Dajú sa z toho robiť pekné časti domu, ale na celý dom by som si to pri "starej" kocke určo nedal :D
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba Tak to si sem mohla dať príklad toho ako sa dá s našich kociek vykúzliť takto pekný dom, rád by som to videl.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martosko to je už na architektovi, projektantovi či fantázii investora....Nič zložité na tom nebude. Dosť spravia okná ako vidíš. Aj prevedenie terasy či balkóna.
Odpovedať
@lubk0 lacný špás to nie je, to je fakt. Každý sa musí rozhodnúť podľa svojich možností. Toto slúži na inšpiráciu, že aj takto sa dá. Napr. ja osobne som si nevedela kocku predstaviť v tehle a vida, ako dobre to vie vyzerať.
Odpovedať
Profilova fotka
@jabadaba Neviem prečo stále tvrdíš že to je kocka videla si vôbec ten dom niekde celý veď ten dom nemá s komunistickými kockami nemá nič spoločné, to že tento dom vyzerá dobre ešte neznamená že každý dom s podobnou fasádou bude vyzerať dobre je to ako ukázať človeku červené Ferrari a povedať že všetky autá s červenou farbou budú vyzerať podobne, ak si chcela nejakú inšpiráciu dať tak aspoň niečo čo sa aspoň trocha podobá či už tvarom, oknami alebo niečim iným.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?