Fasada domu

Dobry den, prosim Vas o rady, nazory a odporucania. Kupili sme hrubu stavbu RD (ca. 4 roky stara). RD sme nechali dostavat firmou a druhy rok po dokonceni som si vsimla na fasade domu praskliny (vid foto). Prasknute su 3 rohy od zeme az po vrch. Zaroven po zatlaceni pri prasklinach je fasada velmi pruzna. Na zateplenie domu sme vybrali sivý polystyrén s grafitom o hrubke ca. 20 cm a firma pouzivala baumit produkty a pod.(konkretne ake lepidla a pod. netusim). Samozrejme, firma reklamaciu uznala a chcu spary zatmelit a zatriet farbou. Spodnu listu prilepit. Co ma zaujima je, ci sa praskliny po case neobjavia znova, co je ich pricina, ako najlepsie odstranit a osetrit praskliny. Velmi pekne dakujem za kazdy nazor. Alena
Odpovedať
Profilova fotka
Prfi fotografovaní treba vždy prikladať k detailu alebo merítko, alebo známy predmet (zápalky). Aj súvislosti sú potrebné(ako ďaleko od okna, od rohu) Podľa zbežného pohľadu detail nie je, alebo je zle presieťkovaný, môže byť malá vrstva lepidla, atď. Ale k záveru ztreba urobiť sondy a posudok.
Odpovedať
Pridavam fotografie. Zvisla prasklina v rohu je ca. 60 cm od okna a dalej. Kto mi moze urobit technicky posudok? Mam obavu, ze po case sa praskliny objavia znova. Dakujem.
Odpovedať
Pricina je nedodrzany technologicky postup. V pripade zakladacej listy nebola vrchna cast prekryta vystuznou mriezkou, v pripade praskliny v rohu prerusena, resp. neprekryvajuca sa mriezka vo vystuznej vrstve. Detaily, ako to malo byt urobene: http://www.baumit.sk/upload/TCHP/Tech... , riesenie zakladacej listy je na strane 26. Riesenie navrhovane realizacnou firmou je viacmenej docasne, zavisi od pouziteho tmelu/lepidla.
Odpovedať
@romanovx0 Dobry den, dakujem za Vasu odpoved. Vedeli by ste mi prosim aj poradit, ake by bolo najlepsie riesenie opravy prasklin a spodnej listy? Mozem v tomto pripade ziadat od firmy aj nejake financne odskodnenie za nekvalitne odvedenu pracu? Dakujem.
Odpovedať
Pripadne existuje nejaky specialista, ktory by mi vedel vypracovat posudok s navrhom postupu na opravu?
Odpovedať
@romanovx0 presne ten technologický postup si treba naštudovať keď niekto ide niečo robiť. Nerobia ho firmy na srandu. Pozrite najmä stranu 9 - toto asi 95% stavebníkov nedodržiava
Odpovedať
Dobry vecer, dakujem za prispevok. Ako zistim, co vsetko dodrzala firma a co nie? Teda, kym to nezbadam volnym okom postupom casu?
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoduchým a lacným spôsobom je to prakticky neopraviteľné.Soklové lišty sú problém sám osebe praskajú veľmi často aj keď sú poriadne presieťkované a prilepené.Ak máte na dome soklovú lištu tak budete mať skôr či neskôr zo 100% istotou problém.Ja som ich už dávno prestal používať a montujem ich len na žiadosť investora bez záruky.Tá trhlina pri ktorej sú zápalky sa nedá určiť príčina môže byť ich zodesať.
Odpovedať
Profilova fotka
@ala_k ja by som sa neriadil dokumentom: http://www.baumit.sk/upload/TCHP/Tech... Napríklad strana cislo 6 1.1a je cele zle... Minimalne ak myslia kovovu listu.. tu je tepelny most a aj preto mozu byt prasklinky, ak sa to takto robilo.. Lenze, tento postup je zauzivany, ale je dokazane, ze je to nedobry postup.. Malo by sa bez zakladacej listy podla môjho nazoru a skusenosti. Vlastne preco sa to dava? :-) Strana 10 - VOBEC nezarucuje, ze ti to praskat nebude... Ako su krizom tie sietky v rohoch, podla mojich skusenosti som mal trhlinky a to som velmi daval pozor :-) Ja som sietkoval lepidloval dom 2x aby som to mal tvrdsie ked sa opriem z bicyklom ;-) a aby som polystyren uchranil od slnka co na najviac rokov a tepla.. Zatial nemam ani jednu trhlinku. Este mozno napis z ktorej orientacie to mas.. TO moze byt tiez zaujimavy udaj na polemizovanie :) A myslim si ze zo slnka to asi nemas. Ja mam sedy polystyren 40cm, 2x sietkovany a omietka silikon caparol. http://www.modrastrecha.sk/blog/mio23...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Dakujem vsetkym za prispevky. Chcem sa spytat, je mozne ziadat nahradu skody?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?