Fasada a jej stečenie po daždi

Zdravím, prosím vie niekto poradiť čo robiť ak nám natiahli točenú bielu silikónovú omietku na celý dom a na druhý deň ju silný a nepretržitý dážd stiahol a tečie po stene dolu. Na dvere a okná prská biela farba ako prší ,takže nemáme len zničenú fasáadu,ale aj znečiestené všetko okolo. Keď sme volali " MAJSTROM" čp sa stalo , povedali nám, že nemáme z toho robiť tragédiu, že sa to dá opraviť, že nato natiahnu druhú omietku. Bojíme sa, že silikónová vrtstva sa vyplavila, takže stratila ochranu a ak omietku nedajú dolu a nato natiahnú ďalšiu ako sa to časom začne správať, či to nezačne opadávať a pod. Ak prestane pršať a biela farba zaschne na okenných rámoch a plastových dverách pôjde to dolu, nepoškodí nám to chémia, ktorá sa nachádza v omietke? Prosím poraďte ak viete čoho sa vyvarovať? Budem vďačná za každú radu.
Odpovedať
@airam30 omietka na predošlu omietku chytí, netreba starú dávať dolu, keď ostala na stene požadovaná štruktúra stačilo by ju len natrieť silikátovou fasádnou farbou. zatečené predmety treba okamžite umyť (možno vapkou, alebo mechanicky ), silikónové farby držia dosť dobre ale zriedená by nemusela.
Odpovedať
Na jednej strane steny išla fasádna omietka dolu tak, že stena vyzerá ako s prepáčením škvarenica. Keď by ste po nej prešli prstom omietka ide dolu ako krém z torty, takže si myslíme, že asi bude treba omietku dať dolu,ale bojíme sa , že páni majstri práve na takýto stav budú chcieť naťajovať zas novú ďalšiu vrstvu. Na ostatných stranách steká po stenách biela voda ako farba z omietky viditeľne zostávajú pásy po stekancoch.Keďže neustále prší všetko je bohužiaľ neustále mokré . Píšete , že stačí natrieť silikátovou farbou. Môže ísť silikátová farba na silikónovú omietku? Páni majstri sa ani neúnuvali prísť pozrieť, že až v stredu. Ako som písala všetko je zatečené bielou farbou, teda okná, rámy, dvere a naozaj si nevieme pomôcť čo to spôsobí keď to zaschne, pretože umyť môžem len dvere, lebo sa v dome položila dlažba nie je možné vstúpiť dnu a lešenie tam už tiež nemáme.
Odpovedať
Profilova fotka
Absolútne sa nemusíš báť, že by sa niečo stalo, ak by tú prvú nedávali dole a len na ňu natiahli tú druhú. Chytí bez problémov a ozaj sa veru nemá nič čo stať. Len by som nejak nečakal a snažil sa zafrckané predmety očistiť, lebo čím dlhšie tam bude tá farba, tak to pôjde ťažšie dole
Odpovedať
zbytočne sa strachuješ. tento raz môžeš majstrom veriť, nestane sa nič
Odpovedať
@matusko48 rano sme zobrali teplu vodu a snazili sa odstranit z hlinikovych dveri potiahnute plastom omietku, ktora uz medzicasom v noci zaschla a po centimetri sme ju umyvali,ale bohuzial dvere zostali.flakate a mapovite. A tak isto aj balkonove dvere. Neviem cim to odstranit aby sa neposkodili.Som z toho zufala.
Odpovedať
@bigmar preco myslis, ze sa zbytocne strachujem a ako si mozes byt isty po takejto skusenosti , ze sa nic nestane?Pocasie je nestale a ked bolo pred tyzdnom pekne nedali si povedat aby zacali robit fasadu. A teraz to takto dopadlo.
Odpovedať
@airam30 skuste ich umyt tymto http://www.denbraven.sk/zeleziarstvo/... http://www.soudal.sk/produkt/odstrano... http://www.onlinestavebniny.sk/staveb...
Odpovedať
Kľud mastri vedia čo robia, ak to pokazia oni tak to budú opravovať na vlastné náklady takže sa nemusíš báť
Odpovedať
No mna by zaujimalo, koho bol napad tahat fasadu ked v noci klesa teplota na 5 st a pri predpovedi pocasia aka bola. Bude to makacka dostat tu farbu z toho kam zatiekla, aj ked je to zriedene, cim dlhsie to nechate tym vacsi problem. Kym to nie je uplne zaschnute da sa to odstranit isopropylalkoholom, to je asi najneskodnejsie riedidlo. Uz vidim ako to "majstri" budu cistit, snivajte s nami, este viac skody narobia.
Odpovedať
@zita19 Ďakujem pekne , skúsim všetko, ale zajtra majú majstri prísť a dúfam, že to nezačnú čistiť kadečíma nezničia tak drahé dvere a okná. Dám si na nich pozor, takže mi držte palce, lebo ma asi už porazí.
Odpovedať
@xaxaxaxa To bol nápad ich vedúceho, darmo sme im hovorili, že to treba robiť keď bolo pekne, ale to vieš, majú kade - tade rozrobené roboty, a hlavná vec, že keď bol ten pekný týždeň , teplota okolo 16 stupňov,trebalo ísť maľovať akési haly a jeho odpoveď na naše naliehanie bola, že čo sa bojíme, času dosť a za deň to je hotové. Dodnes neviem pochopiť čo je to za zmýšľanie. Nie som murár ani stavbár a zdravý sedliacky rozum mi hovorí, že v nestálom počasí sa omietka neťahá. Dnes som volala aj výrobcovi omietky a mala schnúť aspoň 48 hodín, lenže po 10 hodinách už lialo až do dnes rána.Stačilo si prečítať technický list, alebo poučenie na vedre. Takže úplná parade. ;-(
Odpovedať
Profilova fotka
@airam30 Tak na halách asi viac zaryzovali ako u vás a termíny nepustia...Kvôli prachom ide aj sedliackym rozum bokom...Smutné...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@nicicka No práve, kde to spejeme, keby nám tie peniaze rástli nebol by problem, vyhodiť dať nové atď.
Odpovedať
Profilova fotka
Silikónovú omietku nám zmylo po 54 hodinách od nanesenia na stenu.
Odpovedať
Profilova fotka
@mesarosanton tak ale to uz muselo byt nekvalitne spraveve, inak mi to nejde do hlavy
Odpovedať
Profilova fotka
@airam30 mne majstri natiahli silikonovú omietku na atiku, večer zapršalo, niečo trochu stieklo, na druhý deň sa to iba pretrelo tým istým odtieňom silikonovou farbou, je to už 3 roky a je to v poriadku, pohľadám fotky...1.foto po nanesení, 2.foto po daždi, 3.a4.foto po oprave farbou
Odpovedať
To sa nic nedeje :) Aj susedom mojich rodicov sa to stalo, tiez im akurat vtedy zaprsalo, samozrejme boli hrozeny lebo to vyzeralo strasne ked to stieklo ale na dalsi den sa to normalne pretrelo a tiez im to drzi doteraz
Odpovedať
Majstri dnes prišli, samozrejme nešťastní ako aj my, stečené zrno, oškrabali a na jednu stranu už natiahli novú omietku, a prikryli celú stenu. Začalo poprchať, ale je to prikryté tak hádam to už nezlezie aj keď je vlhko. Okná a dvere sa im podarilo očistiť a tak mi torochu padol kameň zo srdca. Ako to pôjde ďalej uvidíme.
Odpovedať
@mesarosanton No tak to asi nik nepredpokladal, že?
Odpovedať
Profilova fotka
@airam30 asi tak ani Ilko.Po dvoch mesiacoch čo nepršalo malá lokálna prehánka (Častá). Potom už až snežilo okolo vianoc.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?