Farba vonkajsiej omietky

Profilova fotka
Dobry den, co hovorite na bielu farbu fasady a s hnedou okolo okien. Nevieme sa totiz s manzelom dohodnut. On je za tuto variantu, ze biela s hnedym ja za jednofarebnu na cely dom v kremovej farbe. Mame poschodovy dom. Dali by ste si bielu farbu fasady na dom? Vdaka
Odpovedať
@zuzana_vidrova_benkovicova Zaleži aj o farbe okien.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzana_vidrova_benkovicova , okolo okien inu farbu v zmysle orámovania určite nie. Ked tak možno nejaký detail medzi oknami v inej farbe, ale to sa tiež všade nehodí. Treba si to premyslieť. A biela je dobrá aj my sme dávali, nie síce celkom bielu, ale každý ju tak teraz nazýva. Pri zamračenej oblohe vyzerá troška do siva.
Odpovedať
@zuzana_vidrova_benkovicova zalezi aj od vzhladu domu. Mne sa biele pacia na dvoch typoch - na modernych cistych "kockach", kde ta biela podciarkne ciste linie a potom na opacnom pole - na akoby tradicnych domoch, kde je tvar domu dlhsi, ako sirsi a A-ckova strecha.. Biela sa mi nepaci na takych tych klasickych bungalovoch stvorcoveho podorysu. Tam "potrebujem" teplejsiu farbu - kremovu, masielkovu a pod.. Nie cistu bielu. Pridaj obrazok, bude sa lepsie ladit.. A este - mne sa paci, aj ked je "zladena" ulica. Takze niekedy aj to pomoze priklonit sa k nejakej farbe. (samozrejme, nebavime sa o ulici, kde jeden dom je kriklavo zeleny a druhy kriklavo oranzovy s balustradami a levmi na brane). Inak sa bielej netreba bat, my ju mame na jednom dome, nie je upne biela, je trochu do siva, podla toho, ako svieti slnko. A dnes by som ju dala mozno este viac trochu 🙂 do siva..
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Škoda, že ste nepriložili žiadnu fotografiu. Vedeli by sme o aký domček sa jedná a bolo by jednoduchšie poradiť. Čistú bielu farbu nemá takmer žiadny výrobca ale každá má nejaký odtieň. Netreba sa jej báť. Vynikne na každom dome. Časom trochu zošedne. Čo sa týka lemovania okien, tak niektorým domom to pristane a niektorým nie. Dá sa urobiť aj lemovanie v tej istej farbe keď vystupuje nad fasádu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?