Drevovláknita izolácia Steico alebo Multipor ako fasádna izolácia

Drevovláknita izolácia Steico alebo Multipor ako fasádna izolácia na nosné murivo Porotherm 38? Dakujem vopred za názor a rady.
Odpovedať
@kvietok173 radsej daj nobasil, fukana silno sada, a pevne dosky su drahe
Odpovedať
@peto99 drevovláknitu som myslela nie fúkanu ale obkladové dosky Protect L
Odpovedať
Profilova fotka
@kvietok173 Bohužiaľ, alebo našťastie (?) ekonomicky je stále najvýhodnejší polystyrén. A musíš to brať ekonomicky, lebo musíš si prerátať nárast investície do fasádnej izolácie v prípade použitia dosiek Protect L a odpovedať si na otázky typu: za koľko rokov sa mi toto vráti....? Ja som si sledoval každé euro na stavbe, tendrovali sme, špekulovali, zháňali v akciách... - a aj tak sme nakoniec prešvihli rozpočet. Takže sa treba držať pri zemi. ;-)
Odpovedať
@kvietok173 ak nepotrebuješ špeciálne vlastnosti zateplenia, ktoré tieto izolácie majú (a pri tvojej skladbe steny nepotrebuješ ) tak ani jednu. Iné by to už bolo pri zateplení napr. krovu. Treba si uvedomiť, že v porovnani s EPS a mineralnou doskou majú tieto izolanty horšie izolačné vlastnosti a vyššiu cenu.
Odpovedať
@kvietok173 Steicozell na stene nema vyznam za taku vysoku cenu. Mam nobasil 14O FKD, difuzia je dostatocna, velmi dobre izoluje hluk. Steicozell fukany ma vyhody v strope, kde ma dlhsi fazovy posun prestupu tepla, a domy sa prehrievaju prave stropom a oknami. Dalsia vyhoda - nelezu do neho hlodavce a hmyz, ako do vaty.
Odpovedať
@peto99 skôr uvažuje nad doskami Steico, si myslím, s ostatným sa dá súhlasiť. Hmyz a hlodavce polezú do všetkého, závisí od okolností.
Odpovedať
@slavoslav ak je otazka, ci su dosky steico dobre, jednoznacne ano, zrejme najlepsia mozna alternativa izolacie. Mozem potvrdit, ze hmyz ani hlodavce sa zatial u mna na povale neobjavili, Aj to, ze fukany steicozell sada rychlejsie, ako som cakal.
Odpovedať
Do striech ideme dat konopnu izolaciu 400 mm. Cast strechy bude zateplena v krokvach kde je otvorena dispozicia ale vacsia cast domu ma zb dosku a nad nu davame izolaciu a nad nou krov s 15% spadom. Mne doteraz odporucali steico protect L alebo multipor ktory sa mi celkom pozdaval. Suc.prestupu tepla je u všetkých porovnatelny cca 0,04 ked som porovnavala. Ano jedna vec je investicia a jedna navratnost ale aj zivotnost. U vlny nie som si moc ista? Steico mam tiez obavu? Este som uvazovalanad predsadenou odvetranou fasadou, ale povrchova uprava zvykne byt asi len obklad a to si moc neviem k nasmu mediteranskemu stylu domu predstavit .
Odpovedať
@kvietok173 vsetko su to prvotriedne materialy, na fore riesime skor ako postavit lacno a dobre. Za vela penazi nie je najmensi problem s kvalitou materialov.
Odpovedať
@peto99 koľko si dal nafukat toho steicozellu a o koľko ti to sadlo, myslím nejakých 10-15 percent by bolo v norme
Odpovedať
@tiboresko sadlo min 20 percent. platil som 30 cm, nafukali vyse 35. Inak som velmi spokojny.
Odpovedať
@peto99 20 percent je dosť, ja som tiež dal steicozell, aj na tvoje odporucanie, ak to mne sadne 20 a viac percent budem ito reklamovať, ináč zatiaľ som tiež spokojny
Odpovedať
Článok sa načítava...
viete mi povedat aky je rozdiel medzi prvotriednymi materialmi ..vsetkymi s lambdou 0.04? a dajme tomu tymi druhotriednymi s lambdou 0.04? V com spociva ta prvotriednost? Teda okrem ceny?
Odpovedať
@pr ok, napriklad to, ze ako bonus do nich nelezu hlodavce a hmyz, aspon o takom pripade neviem. Drevne vlakno je trvacnejsie ako vata, zmokne a vyschne bez poskodenia. Difuzia, prestup tepla. Kvalita nieco stoji. BMW a Renault tiez nebudes povazovat za rovnake auta, hoci odvezu rovnaky pocet ludi a po dialnici idu obe 130. Lambda nie je jedine kriterium kvality materialu, a kto na to ma, urobi vyberom extra triedy len dobre.
Odpovedať
@peto99 ..a vies ze mas pravdu? tiez som minule nahanal zajaca cez zatepleny dom... :-D
Odpovedať
@kvietok173 V projekte mám tiež Multipor, ale je to predražený materiál s nie tak najlepšími tepelno izolačnými vlastnostami. Pokukoval som miesto toho na nobasil, ale myslím si že skončím pri klasickom fasádnom polystyréne keďže peniaze sa míňajú...
Odpovedať
@pr mat v povale mysi alebo nebodaj kunu, asi by ti do smiechu nebolo. Ani borita sol nedava 100 percent ochranu, ale isto pomaha. Viem o kune a mysiach vo vate, fotky v steicozelli mi este nikto neracil ukazat.
Odpovedať
@peto99 a ja viem dokonca aj o pokzenych mercedesoch :-)
Odpovedať
@pr najnovsi steicozell uz boraty neobsahuje, musim zistit, cim ho nahradili
Odpovedať
@peto99 neviem teda ci cena na Slovensku je kriteriom kvality? Ano su drahsie tieto materialy a mna by zaujimalo ak maju porovnatelny suc.prestupu tepla ci ostatne "vyhody" su ozaj vyhody ci len reklamny oblb. My sme chceli povodne do strechy tiez steico flex a moj stavebny dozor ma odhovoril lebo vraj mali uz pripad ze sa don nastahovali osy. Vraj ho maju radi :-). Samozrejme ze nik nema chuť zbytočne vyhadzovat peniaze, ale ak nejake extra vlastnosti zdokonalia stavbu tak uz nad tym minimalne uvazujes.
Odpovedať
@kvietok173 tie osy su nezmysel, borax odpudzuje vsetok hmyz. Steicozell ma neporovnatelne dlhsi fazovy posun prestupu tepla. Stoji 3x, ale ak su peniaze, ma pri vate vela inych vyhod.
Odpovedať
@peto99 výskyt hmyzu a hlodavcov vnímaš úplne scestne. Podľa toho by sa hmyz a hlodavce v murovaných stavbách nemali nikdy vyskytovať, ale to nie je pravda. Oni nelezú do vaty a iných izolantov preto že im chutia. Tak isto ako polezú do vaty, tak polezú do steica alebo čohokoľvek iného, keď im to umožníš, alebo budeš mať na povale bordel. Je to hlúpy argument. Tak isto ako kúpiť drahší izolant s pridanými vlastnosťami ktoré v danej konštrukcii nepotrebuješ (napr. Steico na fasáde z tvárnic - u montovaného drevodomu to už zmysel dáva). @kvietok173 no, je rozdiel 0,045 a 0,036, hlavne ak za ten horší musíš priplatiť. A čo sa týka životnosti, tak pri správnej montáži ťa všetky prežijú. Pri nesprávnej neviem či drevené vlákno nepôjde skôr ako lacnejšie vlákno z kameňa alebo krehký multipor, z ktorého je po dvoch mrazoch prach. Odvetraná fasáda sa dá spraviť aj ako bežná omietka, ale tá cena je fakt pre fajnšmekrov. Uvedené informácie by ťa nemali odradiť od ktorejkoľvek alternatívy, len primäť k čo najmúdrejšej úvahe, lebo na peniaze pozerať zrejme nemusíš.
Odpovedať
@slavoslav kuna a mysi lezu PRAVE do vaty, neviem, co ich tam laka. Videl si fotky? Kuna vysklbe cele kubiky vaty, asi ju to bavi. Nechcem tvrdit, ze do steica nikdy nepride, kazdopadne ju tam zatial nikto nemal. Steico je na murovanu fasadu zbytocne drahe, ale v strope ma vela vyhod.
Odpovedať
@peto99 jasne ze ju tam zatial nikto nemá, keď steico má v porovnaní s vatou zlomok ľudí. Neobhajujme hlúposti, nechajme to predajcom, fakt to nezávisí od izolácie. Tá kuna sa zabýva v čomkoľvek, kde jej bude sucho a teplo a o potkanovi ani nehovorím .
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
Ahojte, tato tema ma velmi zaujima ale ako vidim nejaky zaver som nevyvodila :-D My mame obvodove steny z PC tvaroviek - KM Beta sednvix 240mm. Projekt mame v katastrofalnom stave ( k tomu sa nevyjadrujem ) slubovany nam bol nizkoenergeticky standart a tak ratame s Isover Grey Wall v rovkej hrubke 240mm. Nad drevovlaknitymi doskami od steico velmi vazne uvazujem leen sa neviem nejako dopatrat ci dom bude po takejto zmene splnat ako taky standart ci bude vlastne tato izolacia dostatocna v tejto hrubke... Mate us niekdo realizovanu tuto izolaciu ? Planujem na casti domu odvetranu fasadu s drevenym obkladom myslite ze to bude problem ?
Odpovedať
Profilova fotka
@romanams bolo by dobré keby ste sa obrátili na odborníkov a nesnažili sa "ísť vlastnou cestou" lebo ak máte problém dopátrať sa potrebných informácií tak je veľmi malý predpoklad že to skončí dobre. VPC zateplite s tým šedým EPS ako Vám to navrhli.
Odpovedať
No my sme nakoniec sli podla projektu a klasika porotherm 38 a 18 cm nobasil vata a max spokojmost zvnutra mame hlinene omietky z nasej hliny a dom si udrziava uzasnu klimu po cely rok Steico izolaciu konopnu sme pouzili do strechy a ta vona ;-) uzasna a tepelnoizolacne vlastnosti OK
Odpovedať
Profilova fotka
@eagleowl V dome budeme byvat my. Nejde o roztopasnost ist vlastnou cestou ale o presvedcenie a hladanie inych moznosti okrem EPSka. Nevidim dovod nezistit si vsetky moznosti ... Pri osloveni konkretnych odbornikov-firiem vam kazdy povie to ze prave jeho izolacia je pre vas najidealnejsia takze mam v pc zlozku s milion ponukami a vypoctami, kdevsetka ta izolacia zazrakom vyhovuje nasim poziadavkam :D @kvietok173 To je super ...hlinene omietky dokazu v interier spravit vela :) robili ste si ich svojpomocne alebo ste mali povolanych odbornikov ? U nas na to vraj nebola vhodna hlina :( tak asi budeme kupovat
Odpovedať
Profilova fotka
@romanams je správne že hľadáte najlepšiu možnosť z akého materiálu postaviť dom....no nie všetky materiály má zmysel kombinovať. Ak hľadáte alternatívu k EPS mali by ste mať pre to nejaké racionálne dôvody. Váš dom bude postavený z VPC a k nemu Vám niekto, kto tomu rozumie celkom logicky navrhol najvhodnejšiu izoláciu.
Odpovedať
@romanams hlinu sm mali nasu komplet cisty il ;-) ale zas na pestovanie katastrofa :-( ale na finalne omietky sme kupovali z Picasa a mali sme masjtrov uzasnych od nas z vychodu od Secoviec uzasny ludia ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?