Do akej výšky môžem obložiť fasádu kameňom?

Zdravým, chcem sa spýtať, ak zateplím dom polistyrénom hrúbka 15cm do akej výšky môžem použiť obklad z kameňa kvôli nosnosti, treba ten polistyrén nejako špecialne ukotvovať? Kto má dom obložený kameňom do väčšej výšky (3,4 alebo viac metrov ), ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Pod ten obklad by si mal dať styrodur. Polystyrén sa kotví tanierikmi s tŕňom. Ja som kotvil aj styrodur - tie tanieriky sú ozaj lacné... Potom si to môžeš obložiť až po strop nakoľko kameň je z samonosný teda ak ho nejdeš špárovať..
Odpovedať
Obklad môžeš riešiť do akej výšky chceš,podstatné je pod obklad nalepiť styrodur a ten kotvami s ocelovým trňom ukotviť.Kotviť aspom 8 kotiev na 1m2,lebo kameň môže mať na 1m2 okolo 35 kg,alebo aj viac.
Odpovedať
Profilova fotka
na co styrodur????
Odpovedať
Tiež by som chcel vedieť, prečo styrodur. Myslím, že podstatné je kotvenie do muriva, aby tá váha kameňa neodtrhla celé zateplenie. Nemyslím, že by sa mohol odtrhnúť kameň od polistyrénu, ale to je len názor laika. Vy máte takto robený obklad? A kto vám to poradil?
Odpovedať
Ak obklad z kamena tak urcite styrodur, kvoli pevnosti. Mozno este tak tehlove pasiky (do 15 kg/m2) by som riskol s beznym PS. Alebo pouzit lahke obkladove panely, ktore imituju kamen a maju ca. 6 kg/m2 . Netreba nic prekotvovat a daju sa lepit rovno na polystyren. Predava ich firma reco stone.
Odpovedať
Profilova fotka
@peterko115 tiez planujeme jednu stenu oblepit kamenom vyska 3,4m - konkretne vaspo povazan cierny, fasada je zateplena 5cm, kotvy su na kazdom kuse v strede a po spojoch, presietkovane a preklebrovane... nemyslim ze je podstatny styrodur k tejto praci...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?