Dá sa ešte v novembri lepiť kameň na fasádu?

Dobrý deň,chcela by som poprosiť o radu,fasádu mám konečne dokončenú,len medzi oknami treba nalepiť kameň,mám však obavy,že pri aktuálnom počasí je už neskoro,majstrom na tom evidentne nezáleží,tak neviem,poradte prosím,ĎAKUJEM
Odpovedať
Na lepidle je napísané, aké sú požadované podmienky na prácu s ňou. Ale pri väčšine je práca od +5 stupňov do xy stupňov. Čiže keď teploty neklesnú pod tú hodnotu do doby uschnutia lepidla, kľudne môžu lepiť aj v decembri.
Odpovedať
Profilova fotka
záleží od lepidla, ale osobne by som to už nesilil a radšej to nechal na jar, podľa mňa to bude lepšou voľbou ako to siliť a lep potom dobre nechytí..
Odpovedať
Profilova fotka
Teraz by som to už asi neriskoval, v noci mrzne. Treba sa riadiť tým čo je napísané na lepidle ale pochybujem, že nájdete nejaké, ktoré sa dá používať aj v mrazoch.
Odpovedať
@jano66 Ďakujem,počkám do jari
Odpovedať
@omnion Ďakujem,nebudem riskovať
Odpovedať
Profilova fotka
@jojka1963 urobila si dobre rozhodnutie, kamaratovi tak majstri lepili zaciatkom decembra, ze ved cez den su vyssie teploty a bude to fajn, len evidentne si na lepidle neprecitali, ze pri akej teplote je vhodne lep pouzivat a na jar potom to robili odznovu :-D ]-(
Odpovedať
@steffan33 Ja som ties chcela este lepit kamen medzi okna a fasadnici my povedali ze sa moze za su vseliake pripravky a ze oni este aj 23 decembra tahali fasadu.Ale ja to ties nebudem silit a spravim to az na jar ked nebude mrznut lebo cez den je pekne a v noci su mrazy.A nechcem ako pises ze my to bude opadavat zo steny.
Odpovedať
Profilova fotka
@srlinka fasádnici niekedy toho fakt narozprávajú ;-)
Odpovedať
@dedosim To mas pravdu ved imide len aby zarobili a potom ti uz telefon nezdvihnu ked nastane problem ;-)
Odpovedať
Sestre minuly rok lepili v decembri par dni pred stedrym dnom, vraj to tak bezne robia, no ak to tak robia a vysledok je ako aj u sestry, tak sa cudujem, ze este funguju :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@frina05 A aky ma vysledok lebo tu sme dve co by sme chceli este lepit kamen medzi okna.co jej to zacalo opadavat.Daj presnejsie informacie a varovanie.Dik.
Odpovedať
Profilova fotka
@srlinka: ja som lepil este minuly tyzden dlazbu a sparoval...a zatial vsetko OK ale teraz asi ked uz ma mrznut by som sa do toho nepustal
Odpovedať
Článok sa načítava...
@y2k Veru mas pravdu pockam do jari.A to si lepil vonku dlazbu ale ved minuly tyzden niektore dni boli super lebo aj mne minuly tyzden v stvrtok a piatok dotiahli fasadu.Len este my chceli kamen ale uz nebudem to nahanat.
Odpovedať
Profilova fotka
@srlinka: ano vonku, ked hrozilo ze na noc by mohlo trocha mrznut som to popkrikryval....ale zacal som zaciatkom novemba, len mi to trvalo dlho no :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@srlinka ja ti rozumiem, ja by som tiez do toho nesiel, zbytocne robota na dvakrat, dobre si to treba zvazit ;-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?