Červená fasáda

Profilova fotka
Dobrý deň, zaujímalo by ma, či tu nájdem niekoho s červenou fasádou domu? Ak áno či by mi bol aj ochotný poslať nejaké foto ako to vyzerá poprípade poradiť akú značku fasádnej farby použili. Rovnako by som uvítala aj nejaké ukážky šedej fasády. Vopred ďakujem za odpoveďe
Odpovedať
1
2
Fotku už nemám, ale známy si dali kombináciu tmavej šedej a červenej ... Mali aj normálnu značku, teranova, silikonovú ... Červená ale po pár rokoch vybledla, ostala taká prašivá miestami až do ružova ... Min rok to premalovali, iba tú červenú = šedej nič nebolo. Asi by som si to osobne rozmyslel ...
Odpovedať
@akledka cervenu si nedavaj ten pigment je problemovy. Tiez poznam dom v kombinacii sedej a cervenej a cervena na zapadnej strane bola do 10 rokov skor ruzova ako cervena.
Odpovedať
Nič v zlom, ale pri Tvojej téme mi úplne napadla táto malebná obec 😄 https://www.cas.sk/clanok/135255/osar...
Odpovedať
@akledka teraz ma napadlo ze aj sused tuto oproti ma kus cervenej na modrosivej fasade ale je to severna strana. Fotil som to teraz takze farby mozu byt skreslene. Mne osobne pride cervena na fasade strasne kriklava a to mam rad pestre farby.
Odpovedať
Sused mal cervenu na dome, ale vybledla a teraz uz je taka do ruzova a uz to nie je ono, najma ked to je v kombinacii so sivou. Cize takychto farieb by som sa vyvaroval radsej a isiel do niecoho neutralneho, co nezmeni nejako zasadne casom farbu.
Odpovedať
Tiez som uvazoval nad nejakym tmavsim odtienom cervenej, ale index HBW mali vsetky nizke. Co je problem na slnku, pretoze to teplo moze ponicit a dokonca sa mi zda ze sa niekde odporucalo v dvoch vrstvach to robit. Fotky co som videl na internete ma taktiez prilis nepresvedcili. Takze ja to riskovat nebudem a budem davat nejaku sedu alebo zltu.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@akledka povedz manželke, pri všetkej úcte, že je to blbosť. Neverím, že si našiel nejaké prostredie, kde sa červený dom hodí. Alebo že ste ho dokázali vymyslieť a zladiť tak ako to robia v Nórsku. Susedia majú červený dom a málokto ho vníma pozitívne. Ale ich vec, vaša vec...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@akledka rátaj stým ze červena je najdrahšia farba -vela pigmentu stoji niekedy aj trojnásobok oproti klasikych bledých farbách omietok a odporúčam ti caparol silikat - tmavé odtiene sa v silikone nedajú spravit ale do par rokov to vybledne
Odpovedať
Profilova fotka
krasota ............
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@akledka mame sivo cerveny dom uz min. 7 rokov. Tato kombinacia sa mi pacila velmi davno (som zatazena na cervenu) 😛 Videla som vela takych domov a ako pisali vyssie, skoro vsetky uz vypadaju otrasne kvoli vyblednutej cervenej farbe. My sme pouzili baumit, ked som farbu zbadala po otvoreni vedra, som sa zlakla. Ako sa dala na dom, tak to uz bolo ine. Nie je taka jasna cervena, skor sa mi pacili tie tmavsie odtiene, ale baumit taku farbu nemal. Dali sme aku mali a som spokojna. Farba je aj po rokoch stale taka ista, dokonca aj na tej strane kde na nu cely den svieti slnko. ALe my tej cervenej nemame na dome az tak vela, iba pasy v strede. Je pravda ze ta farba bola raz taka draha ako siva, ale kedze sme to nedavali na cely dom, nebolo to az o moc viacej predrazene. Ked najdem fotku, doplnim
Odpovedať
Profilova fotka
@akledka nasla som kusok zo zahrady s fasadou
Odpovedať
Profilova fotka
Musim povedat, ze fakt vyzera dobre ta cervena. Ako som tak cital diskusiu, som dufal, ze bude aj nejaka foto. Dobre ste potom natrafili, ked ludia pisu, ze zvykne aj vyblednut.
Odpovedať
Casom ta farba vybledne a uz to nebude take jasne ako na zaciatku. Radsej volit nejake odtiene na ktorych nejake vytahanie od slnka nebude vidiet. Tych moznosti je kvantum. Ale osobne som nazoru, ze cim neutralnejsie tym lepsie.
Odpovedať
Profilova fotka
u nas ma jedna rodina uplne krvavo cerveny dom. svieti na celej ulici ale ako nemozem povedat, ze je to vyslovene skarede. mne sa to celkom aj paci, ale nie az tak, ze by osm taky priamo chcela mat
Odpovedať
Možno tiež čakajú, kým im to začne blednúť. A takto môžu mať každý rok iný odtieň fasády 😄
Odpovedať
a to sa vlastne preco pytas? ci aj vy chcete taku dat? no osobne si myslim, ze zalezi na odtieni cervenej, krvava je taka, no neviem, ale viem o dedine kde je dom cely viac menej do bordova a vyzera super.
Odpovedať
@akledka Ukážky šedej fasády?Každý druhý barák má šedú fasádu.A tu na MS v albumoch tak isto . To si nevieš pozrieť či čo
Odpovedať
Susedia si dali cca pred desiatimi rokmi na dom červenú fasádu v kombinácii so šedou. Šedej nie je nič, ale tá červená je vyblednutá od slnka, opršaná a vôbec nie pekná. Takže si to treba premyslieť.
Odpovedať
Šedých inšpirácii nájdeš veľmi veľa a radšej by som sa vybral týmto smerom, červená je pre mňa dosť agresívna farba a časom na fasáde sa zmení, už nebude ako na začiatku a teda takáto farba je celkom aj problém aby zapadla do okolia.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak pokiaľ natrafíte na fakt peknú červenú a hlavne kvalitnú môže to pekne ukázať. Plus asi vás to bude stáť aj viac peňazí.
Odpovedať
Tak to je zase tak pri vsetkom, ked chce clovek nieco kvalitne a trvacne, tak treba ratat s tym, ze to bude stat o niekolko eur navyse.
Odpovedať
a to chcete mat cely dom alebo len nejake casti ako na vyssie uvedenych fotkach?
Odpovedať
Profilova fotka
@akledka kombinacia studenej a teplej farby , ludia kde nato chodite? nie nadarmo niektore veci maju pravidla. toto nieje moj nazor je to fakt, a nerobte to 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Dokončené jar 2010. Foto cca 2016. Červená akrylátová Weber ( vtedy Terranova ) Šedé Silikátová Weber. V súčasnosti to moc nie je vyblednuté. Máme na ulici jeden červený dom ale ten je už za rovnakú dobu rúžový. Akrylát na červenú mi poradil kamrát, ktorý vtedy robil technika v Teranove z titulu lepšej farebnej stálosti aj odolnosti voči zmene teplôt. Na foto je Z strana.
Odpovedať
neviem prečo ale červenú mám zakorenenú ako dom na poskytovanie radostí v noci , červenú neprehliadneš, v prírode sa vyskytuje najmenej, a všade znamená pozor-stop
Odpovedať
tak teraz si uz ludia daju viac menej hocijaku farbu dom uz som tiez videl kadejaky skvosty veru, len by ma zaujimalo ako to ti ludia hodnotia s odstupom casu, ci sa im oplatilo ist do takych vyraznych farieb.
Odpovedať
Farba domu by mala byť z môjho pohľadu jemnejšia, niečo čo nebude kričať, aby to nebolo ako lentilky na ulici, že každý dom iný, osobne som radšej za niečo striedmejšie, čomu neublíži ani slnko, ani čas.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?