Cena práce za fasádu a za natiahnutie omietky

ahojte, viem, ze tu take temy su, ale potrebujem vediet ako sa pohybyju ceny prace za fasadu komplet bez materialu a cena len za natiahnutie omietky. Totizto sme boli dohodnuty na jesen, lenze sme to nechali koli nocnym marazom tak. a teraz nam panko oznamil , ze ceny isli hore. minuly rok pytal 13,50€ za fasady a 15€ za podhlady, a tento rok povedal jedine ze za 15€ fasadu a 18€ podhlady, vraj je to kamaratska cena, (berie vraj viac) Je to dobra cena? popripade kolko je cena len za natiahnutie fasadnej omietky? dom ma 300m2 a podhlady 50m2
Odpovedať
Toto bude aj mna zaujimat samozrejme to zalezi aj od okresu kde stavias ale tiez som pocul onavyseni ceny ale aj materialu...
Odpovedať
@jaaadu kkt to je pekna kamaradska cena. U nas komplet zateplenie a farba 11€za stvorec
Odpovedať
@jaaadu vcera sme mali pana na obhliadke a dohodli sme sa na 4,- E/m2 len za natiahnutie omietky bez materialu a bez podhladov. Manzel robil prieskum a zhruba vsetci sa pohybuju v tejto cene, teda co sa tyka zivnostnikov. Ked sme isli cez vacsiu firmu, tak to boli ine cenove relacie, zruba ako uvadzate.
Odpovedať
@jaaadu cena za robotu bez materialu pri podobnej ploche ma nedavno stala 4,5€/m2
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser: je v tom aj sietka, kleber, omietka? ci?
Odpovedať
@zuzik137 no lenze to je bez papiera, no pracu maju peknu
Odpovedať
@jaaadu ved aj u nas bez papiera, bez lesenia. mame bungalov 200 m2
Odpovedať
Áno išli ceny hore ,ale iba za polystyrén.... Cena len za omietku 4-4,5€/m2. Podľa lokality. Cena na komplet 11-12€. Pri väčších hrubkach viac, taktiež pri nobasile viac (treba naniesť lepidlo 2x).
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je sa co cudovat, kedze ceny vsetkeho pomaly ale isto rastu. Zachvilku bude pomaly vsetko o 100% predrazene a tak sa ani necudujem ze aj toto sa navysilo
Odpovedať
@tominohorvath no za omietku sme aj pocitali do 5€, ale je rozdiel 13€ a 15€ za komplet. Viem ze nikto nerobi zadarmo, no len som zvedava ked sa dvihnu urokove zadzby a utichne stav. boom ci pojdu ceny dole
Odpovedať
10e - 12 je normal
Odpovedať
@jaaadu strýko zatepluje už roky....Hovoril že sa zateplovalo aj za 9€ v kvalite hala bala. Lebo investor nemal peniaze. V podstate je to tak že niekto berie 15€ za prácu a druhý je to schopný urobiť za 15€ aj s dodaním lešenia. Vo väčšine prípadov ten prvý je nenažrany a nedá ti ani faktúru, zatiaľ čo ten druhý ti dá aj zmluvu=zaruku a aj faktúru.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jaaadu ceny stagnovali niekoľko rokov, teraz navyše začínajú chýbať ľudia, ceny pôjdu asi výrazne hore. Nárast úrokových sadzieb bude mať efekt možno o rok, ale do vtedy budeme znova zachraňovať Grécko, tak kto vie čo to spraví s cenami :-) @filipe11 to je aktuálna cena, alebo z minulosti?
Odpovedať
@jaaadu cca 4 omietka 4 lepidlo so sietkou cca 4 polystyren, rataj ze moze byt skor +1€ to su asi min ceny za pracu.
Odpovedať
@slavoslav to je pravda, ze chybaju ludia a ty co robia dobre si aj pytaju, to mi je jasne. Necakam, ze to bude niekto robit za 9€, len si myslim, ze 13-14€/m2 bez papiera je ok @tominohorvath u nas robia aj za 8€, alé ked som vydela ako to spravili svagrovi, tak radsej priplatim. a poliaci robia za 20-22€/m2 aj s materialom 10cm polystyren a baumit silikon, len treba nad nim stat. len my sme chceli polystyren od polyformu a stierku edison, tak nedam vela za matros, aby mi to niekto do...rbkal. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jaaadu 4€ fasáda 5 podhľady.
Odpovedať
@slavoslav Serus to je aktualna cena , davali sme nacenovat teraz jeden RD na fasadu a tam sme mali takto , inak teraz nam idu tahat fasadu , jeden krat penetrak a farba a cena je ako pise @mesarosanton 4€ fasada mne dali tak aj na podhlady :) ale su to chalani co nam aj zateplovali :)
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe11 To je len približná cena. Iné je omietať rovnú stenu a iné hrad šípkovej Ruženky s x vikiermi a vežičkami. Oceňuje sa vždy konkrétna stavba. Záleží aj od toho koľko farieb je použitých na dome koľko okien atd.....
Odpovedať
@mesarosanton jasne ale viac menej taka klasika , viacmenej co si davama ja na dom , samozrejme ak su neake okrasne dtaily tak to cenu navysi ale tak to je pri vsetkom :)
Odpovedať
@filipe11 tak to treba brať, lebo je to dosť nízka cena.
Odpovedať
@slavoslav zacinaju koncom maja respektive druha polka maja , podla pocasia:)
Odpovedať
@filipe11 @zuzik137 @stowasser @tominohorvath @tak1212 @tominohorvath @sysell @jaaadu @mesarosanton je to jednoduchy dom a jednofarebny :-) dakujem vsetkym za info, je to priblizne tak ako sme si mysleli, hold asi pojde cena prace hore, co uz :-)
Odpovedať
@y2k cena bola len za urobenie omietky (nie material), je to standardna cena, vobec som nezjednaval, lebo som vedel, ze je na nich spolahnutie a tak to aj bolo. V cene bolo aj postavenie a odvezenie ich lesenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser: ved to sa pytam, material neratam lebo to je super cena...ja mam 4 len za sietku, dalsie 4 za omietku...za polystiren este neviem :-D
Odpovedať
4€ za penetrovanie s natiahnutim vedrovanych omietok / m2 alebo 40€ za natiahnutie 1 vedra u spekulantov ,ktory uberaju m2. Niektory nas totizto prehovaraju ze kocka z 80 rokov ma 200 m2 a pritom ma pripravenych 30 vedier fasady. Za ozdobne veci,pasiky ,delenie farieb na rovnej stene cez pasku priplatok 2,5 € za bm.Ak je delenie farieb v kute alebo na rohu stavby tak bez priplatku,nakolko netreba lepit pasku a cakat na nasledujuci den s realizaciou druheho odtiena.Pozri albumy alebo moj facebok,pripadne stranku vsetko rovnake ako moj nick .Urobenych cca 7000 vedier za posledne roky len na domoch.Inspirujte sa.
Odpovedať
@jaaadu Ja som sa tu na to pytala pred par dnami, neboli sme vopred dohodnuti na cene a dostali sme vyuctovanie cca. 18 Eur/m2 len za pracu. Zdalo sa nam to vela, ale bolo nam to zdovodnene tym, ze mame zlozity dom (nie farebne, ale tvarovo), je pravda, ze sa s tym museli vyhrat a od kocky to ma velmi daleko.
Odpovedať
@pallacinka to že za kocku a za členité steny je iná cena je v pohode. Skôr ma zarazilo že ste sa nedohodli dopredu? Nedávate si robit cenovú ponuku? Zmluva? Objednávka? Nič. A keby vypitali 22€ ? Dáš im. Alebo sa budeš hádať. :-) :-o
Odpovedať
12€ je cena prace pri zatepleni na kluc pri pouziti polystyrenu, pri nobasile 15€, ziadne ine doplatky za lesenie, pasky, pigmentaciu, osadenie apu list, oddelovanie farieb, dokonca sa nerozlisuje ani ci je to podbitie, stena alebo sokel, ani hrubka izolantu nato nema vplyv, ani manipulacia s materiálom, ani doprava, ani tvar domu a pod... nic z toho neexistuje, to uz su len vymysly spekulantov, hlavne majitelov firiem jak zarobit a nerobit cena prace za natiahnutie fasádnej omietky, pripadne marmolitu je max 4€, takisto nezalezi na strukture, hrubke zrna a ani ci je to akryl, silikat, silikon atd...
Odpovedať
@tominohorvath Ked sme sa pytali na cenu, kvoli tej clenitosti nevedeli odhadnut, kolko hodin prace na to budu potrebovat, resp. to nevedeli preratat na cenu za m2. Jasne, ze za normalnych okolnosti by sme na tom trvali, ale kedze islo o firmu, ktora nam stavala cely dom a boli sme vzdy 100% spokojni, nemali sme dovod to riesit. Nad inymi sme ani neuvazovali, a teda ano, dala by som im aj tych 22, keby vypytali a odovodnili to :-)
Odpovedať
@godfather nemáš pravdu! Cena práce je cena práce! Nikto ti nebude zadarmo stavať lešenie. Alebo si myslíš že niekto bude šetriť aby si kúpil lešenie za 2500€ a tebe ho donesie a postaví zadarmo?
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?