Ako natrieť brizolit omietku?

Profilova fotka
Máme starší domček a má brizolitpvú omietku, ktorej v podstate nič nie je, ale chceli by sme ho namalovať. Máme obavy ho natireť akrylátovou fasádnou farbou, aby brizolit neprestal "dýchať". Aký je vhodný náter???
Odpovedať
@zuzkarybka brizolit nedýcha. Vhodná je akákoľvek fasádna farba (volíš podľa požadovaných vlastností a finančných možností), Na brizolit sa nanáša ľahšie striekamím ako valcom, keďže je brizolit dosť drsný.
Odpovedať
@slavoslav prečo by brizolit nedýchal je je to len druh klasickej cementovej omietky akurát zo špecifickými prísadami kvôli zrnu a tým trblietavým plôškam robí sa dodnes na podobnej báze ... kedysi neboli fasádne omietky ako sa používajú teraz ako teraz kto nechcel hladkú omietku šupol brizolit ... @zuzkarybka kľudne môžte akrylátovou disperznou farbou natrieť ak chceš mať úplný pokoj v duši hľadaj takú kde je drobnými písmenkami napísané vhodné aj na brizolit napr primalex malvena alebo akrylátová fasáda z primalexu je to báza na tónovanie a má rovnakú paropriepustnosť ako malvena takisto sú vhodné ekofas JZ alebo Fasax z Colorlaku videla som už natierať aj akrylátovým Barletom plus ten je na vapenato cementové omietky a nieje s tým problém ...
Odpovedať
@zuzanale lebo neživé predmety nedýchajú :-) , a aj napriek tomu platí čo som vyššie uviedol, takže pohoda
Odpovedať
@slavoslav :-D v tomto máš pravdu ale autorka sa pýtala na "dýchanie" čiže myslela tu priedušnosť ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Co ste potom dali? my mame ten isty problem , co na brizolit, nechceme zateplit
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?