Béžová či šedá?

Ak by ste sa mali rozhodnúť či béžovú /taká bledá niečo ako latté/ alebo či šedú /tiež bledú/ fasádu na dom? Iné farebné odtiene nepripadajú do úvahy. Strecha čierna, okná biele, klasický dom dedinský dve okná do ulice, brána čierna kovaná. Nechcem kombinovať viacero farieb iba sokel. Bola som už na 100% rozhodnutá , že béžová ALE ... včera som dala dala do vizu a bola som prekvapená ako pekne ukáže bledučko šedá taká holubičia šeď. Prosím komenty typu daj čo sa páči tebe vynechajte. Stručne taká či taká. Ďakujem.
Odpovedať
1
2
@mateson Ja som konzervativny takze bezova. Celkovo sa mi viac pozdavaju tie trvacnejsie farby ako biela, hneda, bezova. So sedou budes in. Na ako dlho je otazne. A ked sa na to teraz tak pozeram, mozno nie in ale tuctova.
Odpovedať
@mateson Ja mam ciernu skrizlu a antracitove okna z vonku a budem davat vanielkovu alebo kapucinovu a okolo okien od hlavnej cesti sivu tiez taku bledsiu ako ty mozno ze tebe sa paci seda ale by som musela ten odtien vidiet.A mozno aj seda bude dobra k tym bledym.Ale ked mas okna biele no neviem ake to bude ked chces len blede.Ale teras hodne leti bledunkova siva s kombinaciou troch tmavsiej sivej a je to pekne na dome.Ale to zalezi na tebe.Id popozerat po dedine kde su nove domy a podla toho si vyber.To je moj nazor.
Odpovedať
@17juraj17 vďaka.
Odpovedať
@mateson tiež by som ti poradila béžovú, šedú fasádu si moc neviem predstaviť
Odpovedať
Profilova fotka
ja som za šedú :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Som za sedu. :-)
Odpovedať
@mateson Ahoj. Já jsem pro zelenou, odstín máta, právě s kombinací se šedou. Vypadá to naozaj dobře. ;-) Jinak nejdůležitější je výběr takové značky, aby to za rok nevypadalo jako vybluté zelí. A tak vypadá většina fasád, bez ohledu na barvu. Čili nějakou silikonovou. PS Hlavně si udělej nějakou vizualizaci, protože lidová tvořivost dopadá většinou katastrofálně. :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Sivá úplne bleducka.
Odpovedať
@praoteccech bude silikonová
Odpovedať
@praoteccech zelená nepřipadá do úvahy. Jenom odstíny šedé a béžové. Dnes jsem našla ješte takovou zajímavou šedo-béžovou. Jako, já jsem tu vždycky nechápala jak někdo může vést debatu na x stran na téma barva fasády. A už jsem v klubu :-)
Odpovedať
@mateson Ahoj. OK tak vynechej tu zelenou a použij šedou. Nebo raději sivú. :-D :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
@mateson Co je to bezova? "taka bleda ako latte" Moja zena vyberala snad z 30 odtienov "takej bledej ako latte" . To iste sa da povedat o mnozstve druhov odtienov a sytosti sedej. To boli cirkusy! Dlhe tyzdne spekulovania. Najlepsie je ak si vyhliadnete novo spravenu fasadu uz na existujucom realnom dome, ktora sa Vam zapaci a slusne skontaktujete majitela a opytate sa na druh a cislo odtiena ktore pouzil. Zo vzorkovnika sa velmi tazko vybera.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@snowy66 presne to je ten problém. 50 odtieňov sivej a béžovej. Z toho vzorkovníka sa snád ani nedá vybrať.
Odpovedať
@snowy66 a ako to u vás nakoniec dopadlo?
Odpovedať
@snowy66 to verím, tých odtieňov je toľko že človek si ani neviem vybrať a najhoršie je že na vzorkovníku vyzerajú úplne inak ako na živo. Nás vyberanie farby na fasádu tiež čaká, tak to sa už fakt "teším" nato
Odpovedať
K ciernej streche by som dala sivu fasadu v kombinacii s bielou
Odpovedať
Tak o farbach fasady by som vam vedel dost dlho rozpravat.. My pokial sme zvolili tu spravnu, tak to trvalo naozaj dost dlho a napokon sme to tiez tak spravili ako pisal snowy ze sme pozerali domy ktore uz mali fasadu a ktora sa nam pacila tak na ten odtien sme sa spytali. Inak je to dost tazke trafit sa do toho spravneho
Odpovedať
@mateson Baumit zrnitost 1,5 Silicon cislo odtiena 0398. V nasej kombinacii anthracit strecha a biele okna je to naozaj fajn. Zena to videla na dome v jednej dedine a isla sa spytat co je to za farba, boli ochotni nasli doklady a cislo farby prezradili, hehe.
Odpovedať
@snowy66 baumit silikon budeme mať aj my. Mala som predbežne vybraný 0397. Potom ma poplietla tá šedá. Velmi si mi pomohol ;-)
Odpovedať
@snowy66 ako dlho ju máte? Bolo mi povedané, že vobec nevyblednú, ste spokojní?
Odpovedať
@mateson no aka nahoda. To znaci ze mate zakladny odtien-farbu ten isty, iba s tym rozdielom ze sytost je u Vas iba o jeden stupen vyssie, t.j. mate o nieco sytejsiu, ale tu istu farbu. Viem to podla toho ze mam este poznacenu farbu eventuelne planovanu na sokel ktoru ale sme ale nakoniec nedali (0395) a to uz bola hodne tmava, takze preto s istotou viem povedat ze 0397 je tmavsia ako 0398. Ludia inklinuju vybrat tmavsie odtiene podla vzorkovnika, ale v reale zistia ze mohli brat nieco svetlejsie. Je to naozaj fajn farba, clovek ani nevie s istotou povedat z akych farieb vychadza, pretoze za slnka vyzera inac a ked je zamracene tiez inac.
Odpovedať
@mateson Uplne cerstvo, spokojnost, spolieham na kvalitu.
Odpovedať
@snowy66 zasa nový poznatok :-) Na vzorkovníku napríklad tá 0395 nevyzerá vobec hodne tmavo /myslím na sokel nie na dom/ .Mne na tom vzorku tá 0398 príde dost svetlá , ale asi to fakt klame. V každom prípade si mi fakt velmi pomohol, už viem že moj prvý pocit bol správny. A už budem vyberat iba z dvoch idtienov. :-D
Odpovedať
@mateson Musite vzorkovnik, resp. ten odtien porovnavat s cisto bielym papierom. Potom budete vidiet, ze predsa to nie je az tak svetly odtien. Ale bavime sa stale len o rozdiele v sytosti jedneho stupna, takze nic nepokazite tak ci tak. Odporuca sa ale zobrat o jeden stupen bledsi, nez sa cloveku zda, naozaj to skresluje. U nas to bolo jednoduchsie, ze sa to dalo vidiet na realnom dome, naozaj fajne.
Odpovedať
Profilova fotka
@atothova taktiež sa pripájam k tomu čo si napísala, ja by som tiež dala sivú fasádu keď je čierna strecha
Odpovedať
@mateson tie odtiene dokažu človeka riadne pozavádzať a potom nevie čo vybrať skôr a už spochybňuje každé svoje rozhodnutie :-) je mi to jasné, nie si ani prvá ani posledná. Myslím, že je dobré sa riadiť tým prvotným pocitom
Odpovedať
Profilova fotka
Vzhladom na strechu by som isla do sivej, nie moc tmavej takej jemnejsej. Ukaze to velmi pekne aspon si myslim..ta sive je teraz taka moderna
Odpovedať
@8sophia8 @simonia3 no neviem damy, je pravda ze sledujete modne trendy, ale @mateson pise ze jej dom ma klasicky dedinsky tvar, dve okna do ulice atd. nie je to ziadny moderny dizajn. Viete ako siva na takom dome posobi? Bezutesne, strnulo, anesteticky, ponuro. V kombinacii s ciernou branou, ciernou strechou (neverim sice ze je to syta cierna, skor asi velmi tmavy anthracit, ale to je jedno), siva fasada sposobi pocitovo letargiu, ziadny moderny efekt tomu nedoda. Viem o com hovorim, mam dom podobneho typu. Samozrejme na sucasne moderne stavby, kocky ale i bungalovy moze byt, ale na dedinsky dom isto nie.
Odpovedať
@snowy66 presne ako píšeš. Je to dom z roku 1960 taký, akých je na dedinách / sme síce okresné mesto, ale stará čast/ vačšina. Preto nechcem žiadne farbičky. Ja už keď sme ho kupovali, som vedela , akú chcem fasádu, bránu, strechu. Potom ma trocha zamotala tá šedá, ale ako hovorím, už mám jasno. Ďakujem všetkým, že mi venovali pozornost a prispeli názorom :-) Oplatilo sa tu opýtať.
Odpovedať
Profilova fotka
@snowy66 ale tak myslis ze bezova ukaze lepsie? myslim ze pri takom teda dedinskom dome, by to bolo asi jedno nie? :-/ skor mozno by to ozivila nejaka marhulkova
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?