Aky podklad pri zatepleni, ak chcem stenu oblozit tehlickami /Klinker/?

Poradte mi ako vyriesit tento problem. Zateplujeme Ytong mineralnou vatou FKD-S hrubky 160mm. V casti, kde je vstup do domu a vzadu okolo terasy by som chcel mat obklad z tehliciek /Klinker/. Ten ale vraj nemoze ist na vatu vzhladom na svoju vahu. Predavajuci sa vyjadril, ze uz to na vatu davali, ale musi byt dvojmo armovana /lepidlo sietka, lepidlo sietka/, a aj kotvena srubovacimi kotvami. Druhe riesenie je XPS, ale tu je problem s hrubkou a aj tym, ze je to kombinacia vysoko -paropriepustneho materialu /vata/ s paro-nepriepustnym /XPS/. 160mm XPS by asi ani nepostacoval co sa tyka rosneho bodu, nakolko hrubka steny je 385mm Ytong. Daval niekto z Vas obklad na vatu? Teoreticky moze dojst k odtrhnutiu celej vrstvy aj s lepidlom? Vyska obkladu bude cca 2.8m, sirka 3m. Dik
Odpovedať
myslim, pokial to bude dobre ukotvene cez sietku s lepidlom, tak by problem nemal byt. Len do sietky treba viac investovat-da sa kupit aj specialna, ktora je urcena prave na obklad-do vysky. My ideme lepit tehlicky aj do vysky cez 6m, ale je to zateplene XPS. Je vhodne, aby bola dobre ukotvena aj samotna vata.
Odpovedať
nalep normalne vatu, poriadne ho zakotvi a potom kup pancierovu sietku normalne ju natiahni ak uz bude lepidlo vyschnute poriadne tak ju zakotvi tanierovimi hmozdinkami.....a potom normalne osietkuj a lep si na to co potrebujes.....tak to to robim bezne a vsetko drzi
Odpovedať
pokiaľ chceš len klinkerovy vzhľad odporúčam použiť klinkerové panely. Je to lahke, a kotvi sa do steny cez vlnu. Tak neodpadne.
Odpovedať
načo XPS? bohate stačí EPS F
Odpovedať
@blacksr myslis, ze na EPS F bude obklad drzat? My toto akurat riesime a MM tvrdi, ze sa mam s obkladom na EPS rozlucit, lebo to na 20cm hrubom zatepleni nebude drzat... ako to vyriesit?
Odpovedať
prave som takyto problem riesil s majstrami, tiez budem obkladat vchod. Na FKD treba specialne lepidlo pod a na vatu, sietku a cez sietku kotvy nahusto, nie ako pri beznom zatepleni. Potom bude obklad drzat. To iste pri XPS na sokel: silnejsie lepidlo, sietka a hustejsie kotvy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?