Aký penetrák na lepidlo?

Prosím vás o radu, aký penetračný náter zvoliť, ak chcem pred zimou znížiť nasiakavosť zaklebrovanej fasády. Zatiaľ nie je rozhodnuté, akej bude farby alebo aká finálna úprava/materiál sa zvolí. Existuje bezfarebný penetrák (univerzálny), ktorý by bolo možné použiť? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Mali by ste sa rozhodnúť podľa typu a výrobcu fasádnej omietky. Na naše lepidlá, či pod fasádne omietky Baumit odporúčame penetračný náter Baumit PremiumPrimer alebo UniPrimer. Sú bielej farby.
Odpovedať
@miro_baumit Po realizácii druhej výstužnej vrstvy lepidla Baumit procontact, musím urobiť penetráciu, kedže fasádna omietka sa bude robiť o rok ?
Odpovedať
Profilova fotka
@petobike Vela ludi to nerobi no je lepsie ak v zime vo vlhkom vzduchu lepidlo netahalo vlhkost a vodu.
Odpovedať
Profilova fotka
@milanpl existuje univerzalny, bezfarebny. Ja idem tiez natierat. Kazdy vyrobca odporuca pouzit jednu znacku od lepidla az po finalnu omietku. Cize aj penetrak by mal byt takej znacky kt. odporuca vyrobca lepidla.
Odpovedať
Profilova fotka
@milanpl v zasade je jedno aky pouzijes, ale pocitaj s tym, ze pred omietkou bude treba dat penetrak znova a to specialny.
Odpovedať
Ja by som tiež potreboval poradiť, som v situácii že sa naniesla prvá vrstva lepidla so sieťkou a druhú vrstvu majstri budú dávať až nejako pred omietkami. Chcem sa spýtať či sa už táto vrstva má napenetrovať alebo sa môže nechať bez penetrácie na zimu.
Odpovedať
Profilova fotka
@petobike Pred zimou odporúčame. Penetráciou zvýšite hydrofóbnosť podkladu, ochránite tak lepšie výstužnú vrstvu. Niektorí to nechávajú aj bez penetrácie. V takomto prípade na jar pred nanesením fasádnej omietky odporúčame podklad poriadne skontrolovať. Či nekrieduje, nevznikli mikrotrhlinky. A podľa toho zvoliť penetráciu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@miro_baumit aky je rozdiel medzi premium a uni. Na fasade mam po nanasani druhej vrstvy lepidla take drsnejsie miesta, ktore som prebrusoval a teraz by som bol rad keby to penetrak zas trochu spojil a spevnil. Co by ste poradili ? Priplatit viac mi nevadi, kedze nemam taku velku plochu fasady a zrejme mi vystaci jeden kybel.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?