Akú farbu fasády zvoliť? Ukážete fasádu svojho domu?

prosim vas bola som rozhodnuta pre jemny hnedy odtien fasady, mame hnede okna a hnedu strechu, avsak :-) postavili sme antracitovy /tmavy/ plot zo siepaneho kamena a uz by som nerada prekombinovala, resp neviem ako to zladit, ak mate niekto podobny uz urobeny dom, mohli by ste pridat foto koli inspiracii? budem velmi vdacna aj za vase nazory ak mate skusenost....DAKUJEM vam :-)
Odpovedať
Profilova fotka
a nemozte mat biely dom? to by este ako tak slo, no ked mate v podstate hnedy dom, preco ste nevolili dreveny plot? to by slo k sebe lepsie, ci?
Odpovedať
prečo by to malo byť prekombinované keby máte jemne hnedý dom? práveže, to budete mať na dome pekne zladené tón v tóne a ten plot tam bude také pekné ozvláštnenie :)
Odpovedať
Plot by som nedaval tej istej farby ako je dom. To by podla mojho nazoru a aj manzelky, ktora sedi vedla nevyzeralo dobre. Zas nemozes mat vsetko rovnake. Ista odchylka je podla mna fajn ;-)
Odpovedať
@lenkuch asi premýšľaš na skombinovaním domu a plota, osobne by som to oddelila. Neriešila by som akej farby je plot, zostala by som pri tej pôvodnej myšlienke, že ísť do jemnej hnedej, ukáže to dobre, nebude nič na dome kričať. Osobne si v takej kombinácii neviem celkom predstaviť inú farbu. Potom jedine bielu a to neviem či sa ti pozdáva ;-)
Odpovedať
@lubica_44; @koulich; @lucosina101; @mariohof; velmi pekne vam dakujem za rady priatelia, mame domcek postaveny skor v klasickom style, rada by som ho ale stylizovala utulne a moderne. Chcela by som farby prepojit, aby to ladilo.....ten plot sme kupili preto lebo sme mali moznost vyhodnejsej kupy ....inac by tam antracitova nikdy nebola. Preto som teraz neista co a ako stylizovat fasadu domu. Rozmyslala som ze kamen okolo dveri by som mohla dat hnedo/sedy aby som to jemne prepojila s odtienom plota. Akekolvek napydy, fotky, rady su vitane :-) Dakujem
Odpovedať
@lenkuch PS: bielu fasdu nemozem mat - vedla mame hned pole a mame z toho nesmierne vela prachu.....a fuka tam.....to len pridava
Odpovedať
@lenkuch. Pozri do mojho albumu,mam dom prakticky uplne podla tvojho zadania,jedine plot je "melirovany" hnedozlty,ale plotove polia su cierne s patinou,strecha hnedocervena a fasada jemne hneda,,taka kavova kombinovana s tmavohnedou+ kamenny obklad.
Odpovedať
@kajo1 velmi pekne diky za inpiraciu
Odpovedať
Ahoj, my prave vyberame fasadu na dom,takže sa tak obzeram okolo a inšpirujem. Mne osobne sa nepáči, ked sa kombinujú na dome teplé a studené odtiene- t.j fasade tmavošedá, strecha antracit a okna hnedé, pre mna čistá katastrofa. Ked hneda strecha a okna, potom na fasadu teplý odien-bledohnedá, cappucino, alebo nieco také, prípadne kombinovať obklad tiež vo farbe bezovej, hnedej, terakota. Tiež sa mi k sebe nehodí sivá fasada a k tomu drevený obklad. Myslím, že tie fasadne farby sú už samoumyvatelne, takže ta biela by nebola taka katastrofa u vás, ale ja osobne by som sla do teplých farieb. Plot je pekný, ten je samostatná jednotka podla mna, ako Ti písal už niekto vyššie. Ale každému sa pači niečo iné. :-)
Odpovedať
@lenkuch Ahoj. Pozri moj fotoblog. Vyberala manželka. Nie je tam toho veľa.
Odpovedať
@alicka850 moc diky pomaly to takto zacinam vnimat ze ten plot prestanem riesit
Odpovedať
@alicka850 Ahoj.Vidim ze sa rozumies farbam na fasadu.A preto chcem aby si aj mne poradila aku farbu by si volila mam ciernu strechu antracitove okna a byvam pri hlavnej ceste a z boku mam vedlajsiu takze cez leto tam mam dost prachu ked behaju auta ale da sa to a preto niake biele farby nechcemrozmyslam nad bledunko siva alebo seda ci kapucinova.tak my porat aku mam dat.dik.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petka456 :-) ja sa vobec nerozumiem fasadam, napisala som len svoj nazor, momentalne si lamem hlavu nad tou nasou. Neviem, aky styl sa Ti paci, ja by som kludme dala k antracitovym oknam aj odtiene sivej, aj jemne bezovu. Urcite svetlu farbu, my mame strechu ciernu a okna antracit a tiez pojdem do svetlej. Nam bolo povedane, ze tie fasady su uz samocostiace, tiez mame oproti pole a nedaleko hlavnu cestu a bielej sa z tohto ohladu nebojim.
Odpovedať
@alicka850 DIky.Tak mame rovnaku farbu okien aj strechy.A kedy ides ty zateplovat .Ale asi pojdem do tej bledunko sivej a medzi okna niaky odtien tmavsie sivej.Ale ani ta bezova nemusi byt zla.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkuch okolo okien niečo tmavšie a na ostanú plochu domu niečo bledšie. Nie zase úplne bledé, keďže ako si písala tam máte to pole. To by hneď bolo zašpinené a hlavne od prachu. Niečo také by som zvolil
Odpovedať
@petka456 v priebehu septembra by nam mali robiť fasadu.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkuch aha tak teraz ked si pridala fotku uz vsetkemu rozumiem. nebol by dobry napad dat bielu fasadu ako som ti radil, kedze mate hned vedla pole. v tom pripade len nejaku sedu aby sa to hodilo aj k plotu a aj ku streche
Odpovedať
@mariohof noo :-) dakujem prave toto je moja otazka, ci ist do sedej a brat ohlad na plot, alebo prosto plot odseparovat a dom ladit do teplych farieb........Hneda strecha, hnede okna .........jemna hneda fasada, obkladovy kamen k dveram....
Odpovedať
Ja by som dala jemnú okrovú, možno skôr jemne do hneda, takú teplejšiu ako už vyššie radili, keď ti aj bude fúkať od poľa, stratí sa to. Požičajte si vzorkovník, farebných škál je momentálne veľmi veľa a pod názvom hnedá, žltá, akákoľvek nájdeš x odtieňov Že je plot v inej farbe mi podľa foto vôbec nevadí.
Odpovedať
@lenkuch s tým obložením je to super nápad, to ti schvaľujem :) celkom rozumný spôsob ako to prepojiť ale ako som písala, aj keby to tam nebolo tak sa nič nepokazí
Odpovedať
@lenkuch to máš pravdu, to pole by na bielej fasáde narobilo problémy. Tak potom ozaj ísť do nejakej bledučkej okrovej ako tu už zaznelo. Čo sa týka kameňa, tak neviem či by som to ešte aj tak kombinovala, aby to nebolo moc. Ber to ako dve samostatné jednotky ;-)
Odpovedať
Ahojte prosím poraďte akú farbenu kombináciu na náš domček .... Ja už neviem.... Rozmýšľali sme aj nad nejakým obkladom alebo drevom, čo myslíte?
Odpovedať
Tu sú fotky
Odpovedať
@lenkuch pošlite mi na mail foto nejaký vizualny projekt vám urobím ;)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?