Ako vičistiť Acryl Omietku

Dobrý den vámn prajem poprosím súrne o radu ako vičistiť acrylovú omietku zo zámkovej dlažby?Skúšali sme ocot,riedidlá a nič flaky stále su dakujem vám pekne za radu .
Odpovedať
Profilova fotka
špachtlou a vápkou
Odpovedať
@philos jej tahali sme fasádu a igelit pod lešením nám roztrhol vietor a k tomu plus zatečená omietka +acryl omietka na zámkovej dlažbe a ani za boha to nemožem odstrániť .V pohode som ju oškrábal ale tie flaky su stále vapka nič nepomohla ,tak my poradili kyselinu chlorovodíkovu skoro som sa zadusil a nič ja už nevím rozmíšlal som že otočím zamkovu.
Odpovedať
@remarek kludne otoc tu dlažbu ak sa da, lebo omietku fakt nevyčistíš. Inak by ma zaujimalo čo ťa viedlo použiť akryl a nie silikon. Cenovo je to rovnaké a kvalita silikonu je neporovnatelne vyššia ako pri akryle. :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@sonny333 Pokiaľ je to na polystyrénovej fasáde tak je s ohľadom na kvalitu úplne jedno či je to silikon alebo akryl.Cena je u silikonu o 20% vyššia.
Odpovedať
@antonmesaros a to ti kde poradili? Akrylové fasády majú napr. opačný elektrický náboj ako silikonové a tým priťahujú čiastočky prachu. Taktiež do akrylu ti nasadá peľ a iný živočíšne čiastočky ktoré sú živnou pôdou pre plesne a huby. Taktiež akryl nemá tzv. samočistiacu schopnosť, to je to, že dážď dokáže vymývať fasádu. Ver mi, že čistenie fasády antifungicídmi a následne znova sieťka a silikonová omietka ti nestojí za tých 20%. Čítal som tu už vo viacerých forach ako sa ľudia tešia že kúpili fasádu do 500 Eur. Ale žena má na sebe oblečenie za 2X toľko. Tieto všetky vlastnosti majú iba fakt kvalitné omietky a nie nejaké poľské napodobeniny silikonu. V nekvalitných je mizivý podiel silikonu. Je to asi tak, ako keby si do mora vytlačil jeden opalovací krém a tvrdil, že kto sa tam kúpe je aj chránený pred slnkom. Inak píšeš správne že ak je fasáda zateplnená EPS tak je to jedno, ale iba z pohľadu difúzii.
Odpovedať
Profilova fotka
@sonny333 Ja vám to nevyhováram.Pre mňa za mňa si verte každej sprostosti čo prečítate na stavebných fórach..Ja s tým robím 20 rokov viem a vidím po rokoch jednotlivé fasády..Samočistiace vlastnosti som si zatiaľ nevšimol.Je to všetko podvod na tých čo tomu nechcú rozumieť a platia na nich zázračné slová o krásne pomenovaných zázračných vlastnostiach výrobkov.Zopakujem .Pri polystyréne je úplne jedno či ako povrchovú úpravu použijete akrylát ,alebo silikát,silikón. http://www.asb.sk/sprava-budov/zatepl...
Odpovedať
@antonmesaros No, neviem ci je to sprostos ale moji rodicia dali pred 18 rokmi na dom silikatovu omietku od Baumitu (bola vtedy pekelne draha) a ta omietka je stale ako nova, ako keby bola natiahnuta len vcera. Zhodou nahod ich sused robil o mesiac tiez novu omietku a zvolil akryl. No a po tych 18rokoch vyzera dom rodicov ako keby bol len vcera namalovany a dom suseda ako keby tam stal uz 40rokov bez udrzby. Jednoducho povedane vyzera otrasne, presne tak ako na tom linku co uvadzas. Kamarat robil 10rokov dozadu Baumit Nanopor a tiez vyzera aj po tom case stale ako nova. Naopak kazdy kto ma skaredu fasadu pouzil akryl. Cim to teda je?
Odpovedať
stale vravim naco sa vlastne vyraba akrylova omietka, ale asi len kvoli cene, nuz a potom s tym spojene problemy, hlavne ked ten akryl pritahuje vsetok prach a pekne sa usada, minimalne by som pouzil silikat, ved rozdiel v cene je max 1€ na vedre...minimalne baumit...
Odpovedať
@sonny333 Ahoj Dom nebol zateplený bol nasieťkovaný takže sme tam použili Acryl bolo to primo na zákazníkové želanie ja som mu navrhoval uplne iné ale čo už .Navrhoval som mu zateplenie RD o moc drahšie by ho to nevišlo ked to tak zobereme a nechcel tak to mal len kopírované bola natihnutá dobre omietka ale aj tak je tam vidieť krivosť domu .
Odpovedať
@remarek to poznám. S niektorými ľudmi sa proste pohnúť nedá.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@antonmesaros. Dobry den... Pokial by ste mali natahovat omietku na montovaný dom? Vonkajsia strana je heraklitova 5cm doska? tak akryl alebo silikat? Ci silikon? Dakujem za radu
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?