Ako správne sieťkovať - DETAILY - prosím o pomoc majstrov

Zdravím stavbári, Obraciam sa na Vás prosbou, ako správne zasieťkovať/zaklebrovať EPS, aby som neskôr nemal problémy praskaním v rohoch a pod.. Neviem či nakoniec sa do toho pustím sám, ale aj pre prípad kontroly majstrov by som rád vedel, ako na tie detaily, na čo dať velký pozor. Niektoré otázky možno budú smiešne, ale tak neučil som sa to zatiaľ nikde a ani som to nevidel ako to robia :P 1. Hlavne na čo som zatiaľ nikde nenašiel odpoveď sú vnútorné rohy vonkajšej časti stavby (znázornené na priloženej fotografii). Dávajú sa aj do vnútorných rohov nejaké rohové lišty so sieťkou, alebo sa tá sieťka potiahne celá z podhľadu až dole k soklovej časti a sieťka sa len takpovediac zatláča do vnútorného rohu? Ak sa dáva lišta, aká? Môže ísť tá istá ako na vonkajšie rohy? Tam to je jedno či tá sieťka na tej rohovej lište (ja mám PVC) je nalepená zvonka alebo zvnútra? Mne sa zdá že s rohovou lištou by to bolo jednoduchšie, hlavne čo sa týka roviny a pekného vnútorného rohu. 2. Okolo okien a dverí je nutné najprv aplikovať diagonálne výstuhy z pruhov armovacej tkaniny alebo najprv aplikujem rohovú lištu s tkaninou a až potom na to diagonálne výstuhy? Niekde píšu tak, niekde onak :/ 3. Ako na vnútorný roh v styku s plafónom? 4. Pri plechu ako v kruhu s fialovou farbou sa dáva tiež nejaká špeciálna lišta? Alebo sa len lepidlo so sieťkou nanesie za ten plech a k tomu sa potom ten plech prichytí a vrchný spoj sa potom len pretmelí nejakým UV stabilným tmelom (či silikónom)? Ďakujem za odborné a konštruktívne rady. Ak som zabudol na nejaký detail prosím upozornite ma na to. Ďakujem S Pozdravom Peter 2.
Odpovedať
@kovixxx 1. kúty spravíš aj zatlačením sieťky, nemá zmysel tam dávať profil (jedine tak dilatačný, ale to je na špecifických miestach a tvoj dom to nemá). 2. je to jedno aké zvolíš poradie, niektoré systémy majú špeciálne sieťky ktoré zasahujú až do kúta ostenia, ale stačí ich nahradiť samostatným vystužením toho kúta, samozrejme aj s diagonálnym. 3. na každé 2 kolmé roviny sprav presah 4. v tomto mieste sa robí presah izolantu cez plech s okapnou lištou. Ak sa na to pri zateplovaní zabudlo, alebo sa to robilo dodatočne, existuje nasúvacia lišta so sieťkou, ktorá sa na ten plech nasunie z hora a na to sa natiahne lepidlo a omietka (napr. http://www.google.sk/imgres?imgurl=ht...). Akékoľvek lepenie tmelmi má obmedzenú životnosť. Samozrejme že plech musí byť kotvený o stenu.
Odpovedať
@slavoslav Vďaka za odpoveď. Tá nasúvacia lišta sa mi pozdáva najviac, len tá jej cena...ale budiš. Len problém je v tom že nemám ešte všade spravené oplechovanie :/ Napríklad pod tými oknami vedľa fialového kruhu mi strechári nedali, že vraj tam má byť najprv natiahnuté lepidlo so sieťkou a až potom by to vedeli oplechovať. Taktiež okolo vrchnej terasy. Tak teraz už neviem. Chcel by som aby to bolo všade tak isto spravené ale takto mám ruky zviazané. Ostane mi asi len tmelenie, lebo neviem keby som sa aj rozhodol dať tú nasúvaciu lištu všade, v akej výške ju mám umiestniť aby sa tam dodatočne vsunul ten plech. A do polystyrénu mám ako ukotviť tie plechy ktoré tam už sú? Vďaka za pomoc.
Odpovedať
@slavoslav Mohol by som použiť aj toto pri tom plechu? Toto by sa dalo aplikovať aj po dodatočnom oplechovaní a nanesení na už existujúcu stierku. http://www.komizol.sk/nasadzovacia-li...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?