Ako sa zbaviť popínavej zelenej obludnej rastliny z fasády?

Profilova fotka
Zdravim :) Potrebujeme radu ako sa zbavit sialeneho (asi brectanu) ktory mame na celej jednej strane domu na fasade. Neskutocne sa rozrastol a ide nam az do strechy a chceme ho dat prec. Poradte aky je nalepsi a najefektivnejsi sposob, dakujeme :)
Odpovedať
Na brectan asi iba chemia, roundup napriklad. Mne sa ale zelene steny pacia :-)
Odpovedať
alebo poliat korene fondo-m ??
Odpovedať
treba to otrhat znicit korene. bude to asi tazsie lebo som citala ze korene su hlboko. hlavne budu uz asi hrube tam odkial vyrastaju. no a pocitaj s tym ze fasada bude asi dost zle vyzerat
Odpovedať
@foofee Postrhat zo stien a nasledne vykopat korene.Jednoduchsie to pojde, ak konare vopred nastrihate na mensie kusy.Nejake pozostatky korenov,ak zostanu v zemi a zacnu neskor vyrastat jednoducho zlikvidujete kosackou. Toto vsetko musite urobit aj keby ste pouzili zdraviu skodlive postreky,ako tu odporucaju hore. Takze radsej bez chemie. Inak, ten brectan sa stene staci iba zastrihnut,aby nesiel pod strechu.Preco ho nenechate? Je to dobry izolant proti horucavam,aj proti mrazu. A pekne to vyzera.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
moze ten fondo-m alebo rondup ublizit druhim rastlinam????????
Odpovedať
Profilova fotka
@hankacizmarova Pokiaľ zasiahne zelené listy iných rastlín tak ich zničí.
Odpovedať
Čo by som dala za takú zelenú stenu :-) Iba by som ostrihala časti čo poškodzujú strechu a inak by som to na vašom mieste nechala tak.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?