Ako opraviť fušerinu takéhoto charakteru

Podľa zhotoviteľa je takto prevedená práca štandard - krivé ostenia v každej osi (miestami až 2cm na pol metra), vlnovkavé napojenie omietky na rámy/parapety, opačné sklony parapiet, absencia omietacích líšt, okapnice na nadpražiach/okolo parapiet, omietacie lišty lepené až po nanesení lepidla - zjavne nevyplnené drážky líšt omietkou a už vôbec nie lepidlom, nakrivo nalepené lišty na rámy okien, každý rám inak utopený - od 1,5cm do 5cm, koncovky parapiet natlačené a osadené nakrivo, preliačené a poškriabané parapety, nenapojené na omietku pružným spojom, "chýbajúce" miesta omietky, oblé rohy, chýbajúca omietka v rohoch - až vidno penu, keď preložím vodováhu cez rohy okien, tak by sa na nej mohli hojdať myši. Pán majster si obhajuje svoju prácu aj napriek tomu, že som mu priniesol návody ako sa to má robiť, schémy s popisom funkcie omietacích profilov a odporučil mu zakúpenie uholníkov, pričom som mu prízvukoval že uholník/vodováha/meter by mali byť jeho priatelia - hral sa však na urazeného. Otázka je, ako teraz ďalej. Vyrezať špalety/vytrhať parapety a celé steny pretiahnuť novou omietkou aby nebolo vidieť odskoky pri použití nových rohovníkov, omietacích líšt? Prepáčte že dávam tak veľa fotografií, ale čo okno to unikát. Chcem sa len uistiť, že nie som príliš háklivý na nedostatky.
Odpovedať
Profilova fotka
Prepanajana, skoda, ze ste nedali meno dotycneho...nech ma o par zakaziek menej...
Odpovedať
Ty si za toto zaplatil???
Odpovedať
Spravilo sa mi nejak zle :/. Gule im odrezat.
Odpovedať
Profilova fotka
Robota úplne na hovno, ale určite za dobrú cenu... :-D :-D :-D
Odpovedať
Za materiál som platil pred výkonom nakoľko nešlo o veľkú položku. To sa mi už nevráti, ale to prežijem. Rovnako tak ani poškodenia ktoré asi vzniknú na oknách pri odstraňovaní ostenia/parapiet. Ťažšie bude nájsť niekoho kto to dokáže urobiť tak ako sa to má.
Odpovedať
No neviem ci u vas neboli ti isti "majstri" ako u nas na vnutorne omietky... ani jedina dobre vystierkovana stena.. ;(
Odpovedať
@slavo6280 ale fakt, za toto by som ho ľudovo povedané poslal do p**e a bez peňazí. Nechápem, kde na takých "majstrov" chodíte. Ja som si parapety osadzal sám, robil som to 1 x a s týmto sa to nedá ani porovnať.
Odpovedať
Smutné. Fakt netuším, čo sa už tu dá poradiť. Hádam len nezaplatiť, možno podať žalobou za znehodnotenie stavby a naučiť sa realizovať opravy svojpomocne. Neverím, že sa v dnešnej dobe, kedy sú dobrí omietkári vybukovaní na pol roka dopredu nájde niekto, kto by sa podujal toto opravovať. Pokús sa s pohľadom na tú spúšť naučiť žiť, prestaň sa hnevať, lebo ťa ten hnev môže zabiť. Rovnako nech ťa ani len nenapadne plánovať vraždu toho fušera. Zničil by si život celej tvojej rodine. A priznaj si, máš na tom aj ty významný podiel viny. Vedel si ako sa to má robiť, dokonca si to s ním riešil a dovolil si že on robil bez toho, aby použil aspoň tie najzákladnejšie pracovné nástroje.
Odpovedať
Nehnevaj sa, ale Ty si nemal čo dôvodiť, nosiť návody, poúčať, viesť jalové diskusie. Mal si pri prvých náznakoch fušeriny týchto "realizátorov" stavby vyhnať. Takže si za to môžeš aj sám. Inak počet fotiek si fakt prehnal...
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite by som za to nezaplatila,prerabame stary dom,kde su vsetky steny nenormalne krive ale nastastie mame robotnikov ,ktory vsetko krasne opravuju az sme milo prekvapeny...
Odpovedať
V poriadku. Je to urobené zle, rozdelenie viny mi už nepomôže. Skôr hľadám spôsob ako by sa to malo opraviť, aby ak nájdem normálnu skupinu majstrov ktorí sa pustia do opravy, som dokázal skontrolovať či to opravujú správne. Aby sa to len nezakamuflovalo bez funkcie.
Odpovedať
90% komentarov o hovne ... autor nepotrebuje vediet, ze je to zle, potrebuje to opravit. @slavo6280 Skus oslovit nejakych majstrov v okoli.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@slavo6280 NA tých oknách, kde rám nie je príliš utopený, by sa to dalo opraviť tak, že by sa nalepila nová APU lišta - tentoraz rovno, a ešte raz by sa ostenie omietlo. Problém je tam, kde nieje miesto na ďalšiu lištu. Tam by trebalo oškrabať celú omietku z ostenia.
Odpovedať
Profilova fotka
@atak77 mas pravdu,ale po takych fotkach sa jednoducho neda ostat bez reakcie..
Odpovedať
@slavo6280 Ak im to chceš dať k náhrade tak si najskôr zavolaj nejakého znalca, nech ti vyčísli škodu a nech sa to zdokumentuje. Osloviť inch k náprave na vlastné náklady. Ak to robili na živnosť , tak im môžu odobrať živnostenské oprávnenie. Sú to živnostníci a veľmi dobre vedia že ručia celým svojím majetkom, tak pride k exekúcii tak im všetko zoberú.
Odpovedať
@slavo6280 Napis meno firmy ktora ti to zateplovala a odkial su lebo idem aj ja teras na jesen by som chcela zateplovat.A tak ako pisu hore pofot a daj to dalej ak ti nevratia love.Za taku pracu sa neplati lebo ti narobili viac starosti skody a nervov.Ale ten nazov tej firmy tu zverejni nech uz viac im ludia nedaju si zfusovat svoj majetok ktory tu na slovensku neni lacny.Drzim ti palce pri oprave a pevne nervy.
Odpovedať
Profilova fotka
no zabil si tu vaznu encyklopediu................. fotiek pozehnane.... ked to nexces prerabat, tak to natril po vnutornej strane podobnou farbou ako mas ram okna..
Odpovedať
to je dnešný trend -len rýchlo a zbesilo - takých babrakov treba dlho hľadať- a ty si kde bol ,ked si ich hned zo začiatku neposlal do riti bez pláce
Odpovedať
@petka456 meno majstra zverejním ak odmietne napraviť všetky vytýkané chyby. Ak to bude opravovať nesprávne, nahlásim to ako vandalizmus na poisťovni.
Odpovedať
@vrajmantak myslel som že postačí pohroziť nevyplatením, pokračovali však v rovnakom duchu ako začali. Keď som prišiel prvý raz pozrieť ako robia, mali natiahnuté 2 strany domu, prisľúbili nápravu, o pár dní som ale videl že nevykonali opravu, len dokončili rovnakým spôsobom zvyšné strany domu. Od majstra ktorý neberie dopredu zálohu by som to teda nečakal, hlavne ak vedel že jeho ľudia robia spôsobom aký vidieť na fotodokumentácii.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo6280 zajtra to ukazem nasim majstrom a opytam sa ci by boli ochotny a schopny to opravit...u nas maju robotu do konca septembra tak snad ...
Odpovedať
@szivem tak Vás poprosím ukázať aj tieto fotky s priložením uholníka, aby bolo zrejmé do ktorej strany je to mimo pravého uhla.
Odpovedať
Dnes je už stavbár a poľnohospodár každý. Keď si to robí na stavbe sebe,tak beriem,ale keď takto zarába tak to je sila. Parapety má dostali. Ostenia by sa dali mierne do stratena zatriet nanovo ak by išli lišty,parapety ale musíš osadiť nanovo. Predýchať to je ťažké, verím ti. Robota a la PAT A MAT. Kto,čo kde e a ako to urobil už neporiesis, možno by si sa s tým vypiplal teraz aj sám. Prajem ti nech ti to dobre dopadne.
Odpovedať
Ako nič v zlom, ale tieto posledné fotky sú trochu hnidopichovstvo..., ak si myslíš, že z tohto niečo vytrieskaš, tak asi moc nie... Myslím, že majstri vedeli moc dobre, čo robia :). Keby som takto fotil po okolí, čo robili tzv. renomované firmy susedom, tak to by bola galéria :). Toto nie je žiadna selanka, ale tvrdý kapitalizmus :)), čo si nepostrážiš sám, tak to ti patrí :), netreba sa za každú cenu chváliť vlastnou neschopnosťou po internete...
Odpovedať
@beginner7 je to hypochonder,toto je stavbarina nie vyroba mikrocipov,jedine co by ma tu rozculilo je ze tie parapety okien su prilepene a nie zapustene kvoli vzlinaniu ,to ostatne by som tak tragicky nevidel a oprava je zbytocna..pan bude asi ucitel a vo vsetkom hlada chybu..
Odpovedať
@daralbajda to si robis srandu?
Odpovedať
@gashtaan co si budeme nahovarat... To ze je to sfusovane je fakt... Ale naozaj sa to tu s tymi uholnikmi prehana... Su veci ku ktorym netreba pristupovat tak pedantne lebo sa lahko mozme ocitnut na psychiatrii... Za jedno polovicu tych chyb vidno len ked clovek pride na 15cm ku chybe a za druhe majitel je asi posledny co bude chodit s uholnikom po stavde... po nom si to uz nikto nikdy nevsimne... A celkovo si myslim ze to je jeho chyba... Bohuzial doba je tazka...Mal tam byt a odsledovat si to. Na vsetkom na com mi zalezalo som vzdy bol pri majstroch a toto vylucil uz na pociatku... Tychto by som odtial hnal uz po prvej spalete... :-x
Odpovedať
Profilova fotka
@chumo nuz, ja to chapem tak, ze tie fotky z uholnikom daval preto, aby ten co by to chcel opravovat, mal predstavu ci je tam materialu menej alebo viac, nie ako ukazku, ze niekde je par mm navyse. O "to si nevsimne" nemoze byt z predchadzajucich fotkach ani reci, to by musel byt absolutne sfetovany :)
Odpovedať
@chumo nemyslim si, ze to s tymi uholnikmi prehana - pokial clovek nema tazky astigmatizmus, taketo centimetrove odchylky od zvislosti ci hrby su na takej malej dlzke do oci bijuce. Pokial si ale niekto mysli, ze vodovaha ci uholnik su nastroje urcene pre vyrobcov mikrocipov, je to idealny investor pre takychto fuserov... len vdaka takym prezivaju.
Odpovedať
@slavo6280 ojojojoj ale asi si za to s casti mozes sam. Vedel si ze pan majster ani len nevie co je uholnik a vodovaha a napriek tomu si mu tu pracu dal. Predpokladam ze bol velmi lacny "pan majster"
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?