Ako opraviť a pripraviť fasádu na finálnu úpravu

dodo64 Nakoľko chcem pridať aj foto vkladám príspevok do dskusie. Po nalepení EPS bola následne zriadená výstužná vrstva,ktorá však nie je veľmi kvalitne urobená/napojenia jednotlivých pásov sklotext.mriežky sú na pohľad viditeľné s drobnými výstupkami,ktoré chcem teraz,pred aplikáciou fasádnej omietky nejakým spôsobom odstrániť.Tieto práce boli urobené pred cca 6 rokmi.Chcem sa opýtať či ste sa stretli s podobným problémom a ako ste ho vyriešili.Niektorí odborníci mi poradili,aby som po umytí fasády urobil ešte jednu výstužnú vrstvu so sklotext.mriežkou.Iní radia,že stačí prestierkovať v minimálne doporučenej hrúbke kvalitnou stierkovacou maltou a tým eliminovať uvedené estetické nedostatky.Pred prípadným presierkovaním ,alebo nanovo urobenou výstužnou vrstvou so sieťkou penetrovať,či len umyť?Akú stierkovaciu maltu použiť.Omietka bude z Baumitu silikon.Čo sa týka rovinnosti,s tým nie je problém.Za akékoľvek názory a rady všetkým diskutujúcim ďakujem.
Odpovedať
Tak toto by zaujímalo aj mna. Nemáme síce viditelnúm sietku, ale natahované to bolo tiez pred 6-timi rokmi a nerada by som riskovala aby sa mi to začalo odúvat alebo práskat.
Odpovedať
@dodo64 tak ja bysom povedal iba lepidlo a kvalitnejsie mas ceresit ct 85 s mikrovlaknami
Odpovedať
Iba lepidlom zrovnať.
Odpovedať
Profilova fotka
najprv to napenetrujte.
Odpovedať
@leito ďakujem,treba aj penetrovať?Ak áno ,aký penetrál?
Odpovedať
Profilova fotka
nie netreba rovno tahajte lepidlo na 6 rokov necistenu fasadu...
Odpovedať
@majsterslovenska nerozumiem,teda ako? včera -najprv napenetrujte a dnes nie,netreba,rovno ťahajte lepidlo .......atď.
Odpovedať
Profilova fotka
@dodo64 majsterko vtipkuje :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@dodo64 jasne ze penetrovať,niekto by povedal ze staci wapkovat-to by som neriskoval,
Odpovedať
Profilova fotka
@topvideo tak,tak:-)
Odpovedať
@dodo64 urcite to treba aj penetrovat..
Odpovedať
@dodo64 tak este skuste rady inych a penetrovat jasne ze 6 rokov je dost dlha doba
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dodo64 umyl by som napr. wapkou,, nasledne napenetroval lacnym penetrakom (pre istotu), natiahol lepidlo (ak je to potrebne kvoli povrchu), napenetroval penetrakom pod fasadnu omietku a tahal omietku.
Odpovedať
@dominik_boksansky A ak mám omietku rovnú, len je tiež urobená už nejakých 6 rokov?
Odpovedať
moj nazor je presieťkovať celu stenu s lepidlom Baumit star contact white a nasledne na to natiahnuť Baumit silikon top.Baumit star contact white netreba penetrovať a stači už len finalna úprava.
Odpovedať
S paropriepustnou lepiacou stierkou Baumit StarContact White špičkovej kvality nalepíte každý izolant, či už sú to fasádne izolačné dosky z klasického alebo extrudovaného polystyrénu alebo minerálne izolačné dosky. Okrem veľmi dobrej priľnavosti k podkladu sa táto lepiaca stierka vyznačuje vynikajúcou spracovateľnosťou. Je vysoko pružná, extrémne odolná voči poveternostným vplyvom. Vďaka rýchlejšiemu zreniu oproti iným stierkovým hmotám sa skracuje technologická prestávka zrenia výstužnej vrstvy, čím dochádza k úspore času. Navyše pred realizáciou povrchovej úpravy nie je nutný penetračný náter. Lepiaca stierka Baumit StarContact White svojimi vlastnosťami presahuje požadované hodnoty noriem a predpisov.
Odpovedať
@bubulka722 myslis lepidlo nie? Odkontroluj ci je povrch sudrzny, ci s niekde nedroli nasledne umyt, napenetrovat a tahat fasadu.
Odpovedať
@dominik_boksansky Myslím, že sa nedrolí. No každopádne to ešte pred samotnou fasádou nachám na posúdenie majstrom.
Odpovedať
@lstherm tvoj názor alebo názor firmy ktorú zastupujes pod súkromným nickom? Urob si profi profil bude to férovejšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?