Ako obložiť sokel umelým kameňom?

Nezateplujem,pretože 2 zimy mi ukázali,že ytong je dobrý.Moja manželka a deti sú spokojné.Ale mám problém estetický,bojím sa ,že keď osekám kvadru o 3 cm ,aby kameň lícoval s fasádou, tak mi môže premrzať stena.alebo ho dať na vrch? Poradťe.
Odpovedať
Profilova fotka
Dajte ho na vrch.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, Ytong síce dobrý je ale dostatočné riešenie zateplenia budovy to určite nie je. Čo sa týka soklového obkladu, nie je problém ho nalepiť "na vrch" ale určite by mal byť z hornej strany chránený proti vplyvom počasia (sneh, voda) Pri zateplenej fasáde túto úlohu plní kontaktný zatepľovací systém, resp. zakladacia lišta zateplovacieho systému s odkvapovým nosom. Samozrejmosťou nalepenia obkladu je kvalitné flexibilné lepidlo. (trieda C2TES1) avšak ani to nezabráni postupnému vnikaniu vody z vrchnej strany obkladu.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj.ked sme zacali murovat z ytongu,tak sme prvy siar ytongu zalozili iba 30cm hrubku,na nu sme uz pokracovali klasicky 37cm,ktoru sme vystrcili zvonka domu,aby nam kamen potom licoval s fasadou.dolozili sme na sokel 3cm polystyren a ked nalepime 3cm kamen, vsetko bude pekne licovat.tiez sme ytong nezateplovali,po troch zimach sme to povazovali za zbytocne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?