Ako maľovať novostavbu?

Ako natierať : stavba Ytong Lambda, na tom ručná omietka MVR Uni? Jeden odborník nám radil najskôr penetrák a potom 2 vrstvy bielek farby a 3 farebná, a ďalší maliar povedal že penetra sa už dávno nepoužíva, bielu farbu zriediť 50:50 s vodou, s tým urobiť 2 vrstvy a 3 farebná. Tak teraz neviem....
Odpovedať
Tak my penetrák dávame, určite sa zlepší povrch.
Odpovedať
penetrak je super, urcite ano, to pripravi ten povrch na farbu. a uplne inak a ovela lepsie sa potom natiera farkou, ked je to vsetko napenetrakovane. my penetrakujeme vsetko, kazdy beton, schody, plot, vsetko a je to fakt super. a potom sme davali take nieco ako zakladnu farbu jednu vrstvu a na to 1, alebo 2 vrstvy konecnu farbu.
Odpovedať
Aj my sme dali najprv nejaký špeciálny penetrák-steny po ňom zostali biele a zacelilo to puklinky,názov však neviem,doporučili nám ho v stavebninách a hneď sme na to natreli 2x farebnou farbou a nieje žiadny problém.Určite dajte penetrák.
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj ,my mame omietky tiež ťahane ručne a nam poradili ,že pred malovanim steny natrieť nejakou maliarskou soľou a potom na bielo.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som za penetrak, aj my sme ho davali a urcite bolo vidno rozdiel, ze povrch je ucelenejsi...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
v piatok ideme po kotol a spustíme kúrenie môžem bieliť? a ja sama? samozrejme som už v starších domoch bielila :-) ale nie novostavbu a kolko mám máť stupnov v dome aby som môhla bieliť?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?