Aké lepidlo, maltu použiť na IPU, lepenku?

Ahojte, chcem sa Vás spýtať, či by ste mi vedeli poradiť. Z jednej strany domu je stena až do polovice výšky z betónu. My sme tento betón izolovali ipou, lepenkou. Teraz chceme na to aplikovať hrubú omietku, následne zatepliť. Viete mi poradiť, aké lepidlo, príp. malta chytí na ipu, aby to neskôr neopadalo? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka245 chytí každé, ale zaťažením začne lepenka tiecť, treba častejšie kotviť
Odpovedať
Ďakujem, sme sa báli, že by to na každom lepidle nedržalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka245 kôly čomu ste dávali ipu až do takej výšky? Ak máte s vonkajšiej strany svach, tak račej použiť styrodur, ipu normálne nataviť na betón, prilepiť styrodur a zahrnúť zeminou. Pokiaľ nebude s vonkajšej strany zemina tak do tej omietky dajte výstuž (pletivo)
Odpovedať
@logo22 Ide o starši dom. Pôvodne bol z vonkajšej strany svah, a preto sa vytiahol betón až do takej výšky. Preto sme dali ipu teraz tak vysoko. V súčasnosti tam už však nie je, je tam už len chodník. Takže odporúčate klasické pletivo?
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Dovolím si nesúhlasiť, lepenie cementovými lepidlami je absolútne nevhodné a z dlhodobého hľadiska to nebude fungovať. Tepelný izolant na asfaltový pás môžete nalepiť na to určenou lepiacou PU penou, príp. vhodným bitúmenovým lepidlom. Následné mechanické kotvenie samozrejme naruší celistvosť hydroizolácie a teda obmedzí jej funkčnosť. Doporučil by som celoplošne lepiť tepelný izolant na bitúmenové lepidlo, napr. Plastimul 2K Super.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka245 ak už tam nie je tá zemina tak nalepte polystyrén priamo na ipu, na polystyrén potom Kleber+sieťky a na ňu fasádnu vrstvu.
Odpovedať
Profilova fotka
@peter_mapei Aspoň niekto tu rozmýšla.
Odpovedať
Profilova fotka
páni, fyziku neovplyvníte reklamou, Zvislá živičná izolácia funguje len po zovretí, to žiadne lepidlo nenahradí, preto tam môže isť hociaké lepidlo, lebo nemôže plniť funkciu
Odpovedať
@logo22 @peter_mapei Náš problém je ten, že mi tú stenu potrebujeme aj vyrovnať, pretože je strašne krivá. Nechceme hneď na ipu lepiť izoláciu, radi by sme tú stenu najskôr zrovnali.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenka245 omietkov zrovnávať veľké nerovnosti nieje moc vhodné..... račej doložiť 2 polystyrén, potom nalepiť fasádny polystyrén a prebrusiť. Potom normálne pokračovať sieťka + lepidlo....potom fasáda
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
Zdravim tak čím lepiť styrodur na Ipu ? Kotviť nebudem. Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?