3 druhy fasády na jednom dome

Profilova fotka
aky mate nazor na kombinovanie dreveneho a tehloveho obkladu na vonkajsej fasade domu. Neviem si to moc predstavit ci by sa tie dva materiáli nebili. Mame dom v tvare kriza - dvojpodlazny. Moj napad je ze predný vycnelok by bol komplet oblozeny kamenom, prizemie celeho zvysku domu by bola omietka a cele podlazie teda vrchna cast domu by bola oblozena drevom. Co vy na to - myslite ze by to bolo moc alebo ze by sa to nehodilo
Odpovedať
@jajkas menej je niekedy viac...
Odpovedať
suhlasim so stanica. Obdobie podnikatelskeho baroka mame snad konecne za sebou, jednoduchost nikdy neolutujes. Ak planujete na zahrade nejake drevene stavby/doplnky, zvolte na fasade drevo, ak budete mat plot, pripadne studnu vykladanu tehlami, urcite daj na fasadu tehlovy obklad. Ja planujem bielu fasadu, zvyraznenu sedym kamennym obkladom a ciernu strechu. Plot bude oblozeny rovnakym kamennym obkladom ako dom, aby to pekne pasovalo. Cize farebne a materiaovo ziadny misung 8-)
Odpovedať
naozaj, menej je niekedy viac. Pozor, pretoze to moze byt "preplacane". My sme tiez chceli preplacavat rozne materialy naraz. (my sme riesili ale interier) A ako to dopadlo? Ze sme si potom trieskali hlavu a prerabali sme to nanovo :-D :-D :-D :-D
Odpovedať
radsej moc nekombinovat, susedia maju, sivu omietku, dreveny obklad, k tomu zlty kamenny obklad a nevyzera to dobre, ani ta farebna kombinacia sa nehodi.
Odpovedať
kombinacia kamen drevo je urcite jedna z najlepsich co sa da dat na fasadu, na rozdiel od slovenskeho omietkoveho folkloru (nechcem nikoho urazit, najdu sa aj vynimky, ale inak je to katastrofa co obycajne vidno) a samozrejme je to aj otazka financii, ktorych viacmenej ku konci vystavby, kedy prichadza na rad fasada, obycajne nie je nazvys..najlepsie, ked si clovek nie je isty, je dat si spravit vizualizacie, roznych kombinacii..nie je to 100% lebo v zavislosti od kvality softveru su tam vacsie alebo mensie skreslenia, ale nejaku zakladnu predstavu to da.
Odpovedať
@zeld my nemame este dokoncenu fasadu,tak neviem, ze by sa ti zdalo, ze tam mame vela farieb? Je to vec vkusu, sused ma k tomu cervenu dlazbu a mne to farebne neladi.
Odpovedať
@zeld este na upresnenie, jasne, ze kamen s kombinaciou dreva je pekne, ale aj s tou omietkou, zamkovou dlazbou by to malo ladit, ked uz tak, nie?
Odpovedať
@zeld ja som pisala, ze nasa fasada nie je dokoncena, neviem, co ti tam nepasuje, ty mozno vidis ten nedokonceny sokel sivej farby, ale tam pojde biely kamen, takze esteticky to bude ladit, to mi ver ;-) Mas pravdu,mozno niekto nevie zladit dve farby, ale kazdy mame vlohy na nieco ine a preto je to niekedy lepsie nechat na odbornikov ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Profilova fotka
@jajkas ahoj, ako si sa nakoniec rozhodla? Nemáš nejaké foto alebo vizualizáciu? Riešim podobnú dilemu, buď na obklad červenú tehlu s bielou omietkou alebo sivý kameň a možno trochu dreva tatajoba. A tá terasa? Dala si drevenú? Aké drevo? Kamarát ma exotiku a je to po pár rokoch úplne sivé, tatajoba na fasáde naopak pekná hnedá. uvažujem preto skôr o dlažbe na terasu... Dik
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?