Zistenie elektrických káblov v stene.

Ahojte, prosím Vás viete mi niekto poradiť ako by sme mohli zistiť kde idú elektrické káble v stene? Potrebujeme namontovať kuchyňu a keď sa budú vŕtať vrchné skrinky bojím sa aby nechytili nejaký kábel. Bohužiaľ fotky boli robené ale teraz keď ich treba tak sa nevedia nájsť. Niečo čím by sa to dalo zistiť pri hrubšej ale aj pri tenšej stene? Ďakujem za akúkoľvek radu.
Odpovedať
@aliss2 http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=D...
Odpovedať
AK je tensia omietka, v pohode detekujem tymto: http://www.ampershop.sk/index.php?rou... alebo http://www.fortel-katalog.sk/detektor... Ak je hrubsia, tam treba vykonnejsiu masinku: http://www.eurostore.sk/detektor-kovo...
Odpovedať
Vyskúšam to pretože, mala som od kamarátky požičaný nejaký detektor ale bol iba z Lidla a na jednej stene mi to pípalo úplne všade a na ostatných stenách ktoré boli aj hrubšie a bola to aj vonkajšia stena domu tam mi to nepípalo vôbec nikde. megdesign@ ... tieto čo odporúčaš stačí len priložiť k stene a budem vidieť teda kde mi idú káble? dúfam, že to pomôže lebo ešte nás čakajú dve poličky a digestro a normálne sa bojím zavrtať do steny.
Odpovedať
@aliss2 Ano. Ta ceruzka funguje na principe pritomnosti napatia. Chodis s plastovym hrotom po stene a kde je "stava", pipa a blika... Mimochodom... kto vam tahal kable? :-) S tym mal dotycny pocitat, ze sa tam budu vesat skrinky.... A ked nie, existuje norma na instalacne zony.... Ja taham kable kolmo dole v mieste, kde sa nachadzaju vypinace/zasuvky - aspon nejaka orientacia, ked niesu foto ;-) Ale tak ked uz su natahane, len detektor abo fotky ;-)
Odpovedať
@aliss2 tie lacne detektory su nanic. To si kludne mozes stiahnut aplikaciu do mobilu detektor kovov a mas to iste. Ak chces byt na 100% ista ze kadial ide kabel tak si pozicaj profesionalny detektor, alebo kup..
Odpovedať
Vieš problém je v tom, že sa to ťahalo a robila asi tak pred 6 rokmi a fotky priateľ spravil ale nevie kde sú. Robili nám ich elektrikári ale to sme skúšali a nejako nám neporadili. Aj my sme sa snažili tak nejako orientovať, že tam kde sú zásuvky tak idú k nim z hora alebo z dola. A zistila by som tím prístrojom aj to ak by som mala nejaký kábel dajme tomu "načatý" že pri vŕtaní sa štrajchol ale inak funguje všetko len keď zapnem vysávač tak mi vyhodí hlavný prúdový istič, ktorý patrí k tomu okruhu. Skúsili sme to s elektrikárom že v tom okruhu na kuchynu sme nedali ten prúdový istič a potom keď som zapla vysávač tak to bolo už v poriadku. A vždy nám v jednej časti domu vypadli len svetlá nie zásuvky. Takže ani neviem či nám niečo naozaj chytili alebo nie a najhoršie je, že ani neviem že kde lebo vŕtali na viacerích miestach takže ak by sme mali sekať tak nevieme ani kde..
Odpovedať
@originalx Co ti ja viem... Za 6€ a funguje spolahlivo:
Odpovedať
@aliss2 zistiť to, čo je prerušené sa dá prístrojom za 4€. Dôležité je ale vedieť, ako to merať a čo vlastne merať. Tieto merania sa robia v rozvádzači a treba na to človeka, ktorý vie čo robí, sami to nedáte, nakoľko nemáte skúsenosti - to teraz v dobrom. Zabudni na tie "prikladacie prístroje", nefunguje to spolahlivo, skúste kontaktovať napr. revízneho technika, ktorý vám vymeria, kade idú vodiče profesionálnym zariadením. Mal som napr. tú česť s Bosch GMS (alebo gsm?) 120, detektor za cca 120€ a presnosť bola otázna, detekcia často nefungovala správne, tak je vážne otázne, čo spraví hračka za 5€ Ja by som sa pustil do vŕtania, človek dokáže vycítiť, či sa trafil do kábla ;-)
Odpovedať
@catscan, @originalx Nahral som videjko pre vas :) Asi takto funguje ;) https://youtu.be/dWMfXhPVeQ8 Uplne staci na zistenie kablov v stene...
Odpovedať
@megdesign toto sú dobré veci na rýchlu detekciu prítomnosti napatia, ale pri prístupných, viditeľných kábloch. Chytá spolahlivo aj 110kV v okolí vedenia (12m)
Odpovedať
No mam tu na stole v praci taku srandu a chyta ju ta ceruzka na max 25 cm.... A tam je 20kV...
Odpovedať
@catscan... tak neviem jedine sa len pustiť do vŕtania ak nejaký chytíme tak vieme kde to je a môže sa to vysekať a opraviť... len sa skôr bojím toho čo možno asi teda chytili ale úplne neprevŕtali a tí čo montovali kuchyňu tvrdia, že nič necítili ani si nevšimli tak ... ťažko povedať. Elektrikár mi povedal, že ho mohli z boku chytiť a keď sme to inak spravili ako som hore popísala tak všetko funguje tak ako má. Ja viem, že koľko ľudí toľko názorov a skúsenosti a preto sa radšej pýtam nechce sa mi pri horných skrinkách teraz ich dať dole a začať sekať keď ani nevieme kde by mohol byť ten kábel ktorý je ASI chytený ... aby sme potom nezistili, že to nie je na tej stene ale na druhej.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@aliss2 6€ ta nezabije. Vysekat, vymenit kabel, omietnut asi vide viac.... Ja odporucam kupit ceruzku - aspon orientacne....
Odpovedať
@megdesign... určite niečo kúpime z toho čo si odporučil a vyskúšame stojí to za to aspoň orientačne tam kde sa ešte nevŕtalo a to ostatné sa uvidí ako to budeme riešiť.
Odpovedať
@megdesign teraz, vazne teraz, 2 minuty dozadu som tu ceruzku skusal tesne nad vypinacom a aj nad zasuvkami a NIC. Nefunguje to. Ale ved treba skusit, mozno mas nejaku lepsiu :)
Odpovedať
@catscan Nemas slabe baterky? :-D No si videl na videu, ze mne ide ;-)
Odpovedať
zakresliť kam pôjdu skrutka na hmoždinky a vrtať ručnou vrtačkou pomaly či netrafis kabel..vrtak do steny je tupy na poškodenie kabla - veľa trpezlivosti- skušačky nepomôžu ak vrtas do tehly to mas urobene pomerne rychlo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?