Zavedenie elektirny

Profilova fotka
Dobrýd eň, kúpili sme pozemok, an ktorom je chatka a hne´d za ňou sú hodiny. Avšak elektrina je tam odpojená, keďže dlho to nikto neužíval. Chcem sa spýtať, ako dlho trvá zhruba kým zapoja znovu elektrinu? V elektrárňach mi povedali, že musím poslať žiadosť o znovuzapojenie, a majú 30 dní na odpoveď, následne musí príjsť technik a po jeho skontrolovaní to azse musíme poslať do BA a potom by nás mali zapojiť. Sme z toho trochu sklamaný, nakoľko majiteľka nás uisťovala, že to trvá pár dní a elektrinu azpoja hneď. a my by sme ju potrebovali čím skôr, keďže tam staviame a budú tam zvieratá (voda). Tak sa chhem spýtať, ako dlho takéto procesy trvajú? Tých 30 dní si závody aj vyčerpajú,a lebo to zvykne byť aj skôr? Nedá sa to nejak posúriť? a ešte sa chcem spýtať, pdoľa najnovšieho by malo byť hodiny pri ceste, my ich máme v strede pozemku, nebdue to problém?
Odpovedať
@seemani Sprav to čo ti povedali v elektrárňach, a čím skôr. Hodiny v strede pozemku znamenajú že musíš pustiť pracovníka elektrární na svoj pozemok keď príde odčítať elektromer. Nerob zo všetkého problém, nič sa nedeje. Predávajúci ti povie čokoľvek aby si kúpila.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp takže mi nebudú kázať dať hodiny na okraj? možu ostať tam kde je prípojka? nerobím z toho problém, len som chchela vedieť, aký dlhý čas sa zhruba toto rieši..či je šanca, že nás pripoja aj skôr
Odpovedať
@seemani Také otázky sa pýtaj na elektrárňach, oni o tom rozhodujú. Keď im ani tebe nevadia tie hodiny pri chatke, tak ich tamnechaj. Nová skrinka a pripojenie na hranici pozemku by ťa vyšli pár stovák, a to považujem za vyhodené peniaze a trvalo by to ešte dlhšie.
Odpovedať
Prvom rade potrebujete projekt ele.pripojky NN ,podate ziadost o pripojeniea zoberiete projekt , ich technik sa k tomu vyjadri a poslu Vám pripojovacie podmienky na zaklade nich si najdete elektrikara a zriadi Vám NN pripojku najlepsi co vie zabezpecit reviznu spravu budu ju ziadat elektrarne podoruceni reviznej spravy na elektrarne Vám do 30 dni pridu nahodit hodiny. Pravdepodobne co je dost iste budu ziadat elektromerovy rozvadzac dat na hranicu pozemku. Ak sa smiem spytat odkial ste ? Pekny den prajem.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin272 tam už prípojka je, je v strede pozemku, boli tam aj hodiny, len ich dočasne vypli, lebo pozemok nikto nevyužíval.Tak neviem či terba nový projekt, o tom mi nič v elektrárňach nepovedali. Vlastne tam nikdy nič nepovedia, asi veľa toho ani tie paniky nevedia.
Odpovedať
@seemani V tom pripade si zistite ci elektrarne nebudu ziadat aby ste skrinu dali na hranicu pozemku ak nie ziadost o pripojenie a bude Vam treba revizna sprava pripojky a do 30 dni by ste mali ficat .
Odpovedať
Profilova fotka
najprv treba podať žiadosť o znovupripojenie. Keď ti príde zmluva, v technických podmienkach budeš mať stanovené všetko, čo musíš splniť (je dosť pravdepodobné, že ti dajú preložiť meranie na hranicu pozemku, aby bol elektromer prístupný nonstop). Po splnení stanovených podmienok, zaplatení pripojovacieho poplatku a vrátení podpísanej jednej zmluvy ti príslušný špecialista správy sietí tú zmluvu uvoľní. Následne si uzatvoríš u obchodníka obchodnú zmluvu a dohodneš si výšku záloh. Až potom sa generuje príkaz na montáž elektromeru. Celé sa to dá stihnúť aj skôr ako za 30 dní.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin272 kolko stoji taky projekt ? dkujem
Odpovedať
@heroes5 Projekt NN pripojky pre rodinny dom do 100 € . Projektant je moj byvali ucitel ... vykonava aj revizne spravy. Mesto-Nové Zámky
Odpovedať
@seemani pokial sa v ziadosti uvedie iba znovupripojenie (nie pripojenie po rekonstrukcii - v tom pripade by chceli rekonstrukciu aj pripojky a meranie na hranici pozemku) Nakolko to bolo dlhsi cas odpojene, bude potrebna revizna sprava ci je pripojka v poriadku. Pripojka sa posudzuje podla predpisov platnych v dobe kedy bola realizovana! Nie podla sucasnych a rozvodne zavody nemaju pravo vyzadovat jej rekonstrukciu, pokial revizny technik nevyhodnoti pripojku ako nebezpecnu. Cela tato sranda by nemala trvat dlhsie ako 30 dni - spravidla cca 2 tyzdne. Doporucujem, ked tam budes mat revizneho technika nechat skontrolovat aj vnutorne rozvody v tom objekte.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?