Zásuvky za vstavanými spotrebičmi

Profilova fotka
Prosím Vás, ako máte riešené zásuvky za vstavanými spotrebičmi v kuchynskej linke? Elekrikár nám ich dal za ne a človek v kuchynskom štúdiu, v ktorom nám idú robiť kuchyňu povedal, že nesmú byť za rúrou ani za umývačkou. Ako to máte vy? Ďakujem za každú radu.
Odpovedať
1
2
@evitka vo vedlajsej skrinke
Odpovedať
Profilova fotka
za ruru sa este ako tak vojde. za umyvacku sa urcite nezmesti. musite ju prerobit.
Odpovedať
@evitka a co sa ho takto spytat preco nesmu byt? chcete vediet? zvycajne preto lebo zasuvka zo steny vycnieva a este ked do nej zapojite vidlicu spotrebyca nemusi sa vam do priestoru vobec vmestit. Ja mam zasuvku na umyvacku riadu pod dresom, kedze je tam logicky volny pristup. Rura a MV maju 2 zasuvku tiez za vedlajsou skrinkou kde je vyrezany otvor
Odpovedať
@jano2007 pod dresom? to nieje najrozumnesie ... stane sa nieco s vodou a mate ju plnu vody to tiez nie je vyhra ... ale tu vedlasiu skrinku beriem. Vzdy je fajn ked je k dispozicii navrh kuchyne ked sa pripravuje elektrika.
Odpovedať
@pit77 myslel som za skrinkou kde je drez, ved je tam vyrez na sifon, mam tam flasku na saponat, ventily na teplu/studenu vodu
Odpovedať
@jano2007 no ved práve ta voda je problém tak ako napísal pit77
Odpovedať
Profilova fotka
@evitka A ked sa robila elektroinstalacia tak elektrikar vedel kde co bude? Lebo ja som teraz dokoncil jeden dom a tiez nevedeli kde co bude... len tak odhadom - a potom to takto dopadne... Ale ono nieje problem ze su zasuvky za spotrebicom, pokial nezavadzaju.
Odpovedať
@jano2007 O.K. ja viem ale videl som ako ten rohovy ventil praskol presne tam kde konci zavit - ten ostal v trubke a na hadici ostal ventil. 7 rokov tam ten ventil bol a potom z nicoho nic praskol. Smola bola, ze majitelia, neboli doma. Ako dopadla skrinka vsetko v nej a za nou nemusim asi komentovat. ak by tam bola zasuvka 100% bola plna vody. Vodar mi potom vravel, ze to je celkom bezne - tie ventili praskaju, ja by som ju dal proste do tej druhej skrinky . . . pre istotu. Alebo dal do kuchyne teda aspon prudovy chranic (ktory sa tam aj tak odporuca) a potom je to viac menej jedno
Odpovedať
@madyyyyy ved prave ked nie je navrh kuchyne moze clovek iba hadat. Ale vacsinou tam byva cca 5 cm a to staci . . .
Odpovedať
@pit77 no vidis napisal si to za mna, prudovy chranic, to ja sa skor tej vody na podlahe bojim ako vody v zasuvke, ktora vyvali chranic a hotovo, voda bude tiect kolko sa jej do domu vmesti. ja mam hned prvu od steny umyvacku potom drez, az potom je zasuvkova skrinka, inac by som ju dal tiez radsej dalej len som nevedel aky dlhy bude privod na umyvacke, a predlzovacky naozaj nemusim, takze to vyslo tak. rusi maju porekadlo: chceli sme to urobit lepsie a podarilo sa to ako vzdy :-)
Odpovedať
@costa2408 presne tak voda je vzdy vasci problem ako elektrika
Odpovedať
@jano2007 vsak prave ... na to pomoze uz iba mat ten dom dobre poisteny :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@pit77 mi hovor akurat dnes som platil poistku, 189eciek, vsak preto sa vola plavajuca podlaha plavajuca nie, ked ta vytopi tak plava :-)
Odpovedať
@jano2007 voda nie je problém, ani elektrika nie je problém, ale ak sú blízko pri sebe nerobí to dobrotu
Odpovedať
Profilova fotka
@pit77 Prúdový chránič sa do kuchyne odporúča ? zaujímavá informácia a ja som si myslel že ho treba dať na všetky zásuvkové okruhy dostupné laikom, pit77 ste hotoví prínos pre toto fórum, nevraveli ste tu niekde že ste RT ?
Odpovedať
@elektronitra. Aky je tvoj nazor na nedanie chranica na kotol, chladnicku akoxmi to spravili elektrikari pripadne vonkajsie svetla a napr. Elektricke ovladanie brany.
Odpovedať
@sysell mam to rovnako, svetla vonku som chcel cez chranic a nejeden elektrikar sa cudoval.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell @stowasser ja mam tiez kotol mimo chranica, ale vonkajsie svetla a branu na chranici mam. Myslim, ze na chladnicku vyslovene nie je treba, ak je to zasuvka len na nu a je kvazi skryta za nou. Ja mam ale vsetky zasuvky na chranicoch, lebo to tak bolo jednoduchsie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@madyyyyy Elektrikar presne vedel, kde co bude, prave kvoli tomu na to dost hneva.
Odpovedať
Profilova fotka
sysell Na chladničku používam prúdový chránič typu G, vonkajšie osvetlenie to je bez debaty aj na kotol chránič ak nieje pevne pripojený.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell sysell Na chladničku používam prúdový chránič typu G, vonkajšie osvetlenie to je bez debaty aj na kotol chránič ak nieje pevne pripojený.
Odpovedať
chranic ze vraj nieje dobry na chladnicku, ked budeme napr. na dovolenke a vyhodi ho tak sa nam vsetko v chladnicke pokazi na polo povedane
Odpovedať
Profilova fotka
@spachtla Značná škoda je pre každého niekde inde, to je pravda. Tiež je pravda, že som polovicu života prežil v byte s TN-C a hliníkom, a nikdy ma chladnička nenakopala. Ale keď už mám sieť TN-C-S a Cu vodiče, tak si myslím, že chladnička s mrazákom, na ktorú ja osobne velice rád šiaham, a zrovna tak to robia moje deti a manželka, patrí tam prúdový chránič. To isté doporučujem svojim zákazníkom a našťastie vetšinou úspešne. Pokiaľ chránič vybavuje, je niečo špatne a je nutná náprava. Ak si naozaj niekto cení náplne mrazáku viac než života svojho a svojich blízkych tak to už je na ňom, dá sa spraviť hlásenie výpadku napájania cez GSM a pod...
Odpovedať
@elektronitra mate pravdu povinnosť pouzit prudove chranice pre vsetky obvody pouzívane laikmi - ale tato skutocnost sa vztahuje iba na instalacie realizovane po roku 2007 - ak bola instalacia realizovana pred rokom 2007 tak co? Napisal som ze ak je zasuvka pod umyvadlom mal by tam byt prudovy chranic alebo by mala byt niekde inde - mate stym nejaky problem? Pred rokom 2007 bol prudovy chranic v kuchyni iba doporuceny. Pokial viem tak instalacia sa posudzuje podla predpisov platnych v dobe jej uvedenia do prevadzky. Ak bola instalacia vykonana po 2007 tak tam ten chranic predpokladam je a nemame co riest. Je fak ze som sa mozno nie uplne vyjadril v predchadzajucom prispevku a poprosim ta odpustite si osobne invektívy ja nekomentujem prinos vasich prispevkov pre uzivatelov to nech robia ostatní uzivatelia fora - netvrdim ze som zjedol vsetku mudrost ale nebudem sa vyjadrovat k veciam ku ktorym nemam relevantne informacie. Tiez by som sa tu do Vas mohol teraz obut ze tu odporucate pouzit chranic typ G na vonkajsie osvetlenie a kotol. A co ak sa jedna o staru instalaciu a siet TNC? co potom? - Tiez vychadzate s predpkladu ze sa baveme o novej instalacii presne tak ako ja v predchadzajucom prispevku.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ak je to zásuvka len pre chladničku a bez chrániča musí byť riadne označená nestačí aby bola len za chladničkou a čo sa kotla týka treba pozrieť v prvom rade do návodu od výrobcu či tam PCH má alebo nemá byť, ja dávam ističochránič dvojpólový len pre kotol, aj keď takýto vývod vide cca na 35 Euro, ale je 100% isté, že to vyletí jen pri probléme v kotli.
Odpovedať
@elektronitra @spachtla ak prudovy chranic zareaguje a vypne obvod na ktorom je chladnicka zrejme bude nejaky problem v chladnicke. Chladnicka je spotrebic ako ktorykolvek iny nema dvovod vypinat chranic - len tak. V norme nie je vynimka zasuvky na chladnicky (je tam vinimka "ak vypnutim vzniknu velke materialne skody ci sa to da aplykovat obsach chladnicky - no neviem). Pre uplnost aby ste ma tu zase nechytali za slovicka ak je to nove chranic vsade, ak je tam siet TNC-S a starsie ako 7 rokov kupelna prip kuchyna (kde je to riziko najvacsie) ostatne tazko riesitelne bez ciastocnej rekonstrukcie. a dovolim si este jednu poznamku k tej bezpecnosti revizie sa vztahuju nie len na instalcie ale aj na spotrebice - kolko domacnosti ma slovensku ma reviziu na chadnicku, sporak alebo televizor? (A teraz sa priznam, ze ja som si neskontroloval uz dobre 2 roky ani svoje vlastne naradie :-D a to mam meraky doma) A co sa chranicov tyka, malo by sa zalozit zvlast vlakno lebo tu je otazka ci mozu byt zasuvky za vstavanymi spotrebicmi
Odpovedať
Profilova fotka
@pit77 Chvíľu Vám to trvalo než ste si to stihli naštudovať a následne odpovedať... veď to je váš večný problém nedostatok informácii a veľa domnienok, ak nemám informácie vyžiadam si ich je to jednoduché a za to ste ma pucoval v minulej diskusii a to som žiadal len informácie a vy ste to zasypali zas celé domnienkami.. ale k veci, ak len doporučujete prúdový chránič v kuchyni pre zás. okruh bez ohľadu nato "či v takom roku.. alebo čo keď je to... "a pod...( domnienky ), tak já vám doporučujem ísť na základné preskúšanie elektrotechnika, ako revízny technik je vašou povinnosťou žiť v prítomnosti a nevracať sa v čase..a mimochodom ja som na písal jasne že na chladničku používam PCH typu G nie na sv. a kotol, aký s tým máte problém ?
Odpovedať
@elektronitra nie su prudove chranice dnes uz povinne? Lebo mi mame prudovy chranic uplne vsade. Aj svetla aj vsetky zasuvky.
Odpovedať
@elektronitra nevracat sa v case? to myslite vazne? domienky? ja reagujem na fakty ak nemam informacie tak resim vseobecne, Ja musim riesit instalaciu v case kedy vznikla. 34 1010 je 20 rokov neplatna norma ale to neznamena ze instalacia podla nej je nevyhovujuca. Ja ako revizny technik sa musim vracat v case a dokonca musim mat stare neplatne normy a veci riesit podla nich Tak to je. Skocte si na to preskusanie vy! PCH typu G nie na sv. a kotol, aký s tým máte problém ? nie nemam to bol len prikald ako sa tu chytame za slovicka
Odpovedať
Profilova fotka
@pit77 Myslím tým že máte povinnosť radiť v prítomnom čase, v čase noriem ktoré platia teraz a nie do roku 2007 a neviem prečo sa teda na to stále pozeráte zo špatného uhla a skadial ste zobrali siet TNC a pod.., váš príspevok by mal vypadať teda asi takto - kedy bola ? elekroinštalácia robená je to sieť TNC , alebo TNC-S ? lebo ak nie tak prúdový chraničje zapotreby dať na všetky zásuvkové okruhy dostupné laikom...asi tak ..ale už to nechám tak...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?