Zasuvky s usb

Ahojte, Oplatí sa riešiť zásuvky aj s usb? Keď to máte niekto doma aj to využívate? Rozmýšľam nad tým do novostavby ale neviem, či sa to teda oplatí hlavne, keď o chvíľu budú po väčšine usb-c riešenia. Ďakujem
Odpovedať
1
2
@chris_24 taky jsem je chvilku zvazoval ale nakonec jsem je nekoupil protoze nabijeci proud meli max 500mA a za pomerne vysokou cenu… ale jsou to 4roky nevim co jste nasel vy nyni…
Odpovedať
@chris_24 Pre nabíjanie je jedno, či je to USB A, B alebo C. Dôležitý je nabíjací prúd. Ak majú nabíjací prúd ako štandardné nabíjačky (do 1 A), tak to asi nemá zmysel. Rýchlonabíjačky majú prúd 2,0 - 2,1 A. Ak si myslel, že koncovka nebude kompatibilná, tak štandardná koncovka USB A zostane ešte asi hodne dlho. Druhý koniec záleží od zariadenia. Bežne sa používajú micro alebo USB C. Možno tam, kde budeš mať mobil (napr. nejaká skrinka v predizbe alebo v obývačke) tak k nej by sa to možno hodilo. Ale na bežnú zásuvku v izbe je to zbytočné. A ten trafák v zariadení má stále nejaký odber, aj keď len malý. Pri jednej takej zásuvke to je zanedbateľné, ale keby si si dal do bytu 10-15 takých zásuviek, tak si zvýšiš spotrebu.
Odpovedať
@raziel628 Keď som pozeral ten model, čo pridal chris, tak ten má USB 2x 2,1 A.
Odpovedať
@raziel628 Ja som nasiel zatial najlacnejsie za 10,13€ a nabijaci maju 2,1A pisany. https://www.cbelektro.sk/zasuvka-230v...
Odpovedať
2,1A je maly prud, v dobe chargerov 25-67W je to smiesne. Nesiel by som do toho. Mozno tak v roku 2010.
Odpovedať
@chrobak7 Tam ziaden trafak nieje..
Odpovedať
@chrobak7 S tym USB-c som to myslel tak, ze ak obe koncovky na kably budu c-ckove tak zasa budem musiet dat adapter usb na usb-c.
Odpovedať
@kejsix A ako potom konvertuje 230 V na 5 V? A prečo ti je 2,1 A málo? Však to v pohode nabije mobil aj iné zariadenia (tablety). A notebook predsa nenabíjaš cez USB konektor. Načo by ti bolo viac ampérov v USB?
Odpovedať
@chris_24 Veď kábel si kúpiš s takými koncovkami, s akými potrebuješ. Dostaneš všetky možné kombinácie koncoviek, ktoré sú kompatibilné.
Odpovedať
@kejsix A toto je potom čo, keď nie malé trafo (9:29 min.)? https://youtu.be/zoZ1_aEDPos?t=569
Odpovedať
@kejsix samozrejme, ze je tam trafo...
Odpovedať
Navyše v dobe masívneho prechodu z USB-A na USB-C budú tieto zásuvky neaktuálne za 2-3 roky (viď. väčšinu nových áut, ktoré majú už štandardne USB-C).
Odpovedať
Článok sa načítava...
@chrobak7 @gashtaan Ak je pre vas spinany zdroj a trafo to iste, skoda sa tu o tom handrkovat.. @chrobak7 Mobil nabije, ale za aky cas? 10W charger je prezitok.
Odpovedať
@kejsix V každom prípade je tam nejaká elektronika, ktorá niečo spotrebuje. Si myslíš, že väčší prúd nabije mobil rýchlejšie?
Odpovedať
@lrdk Konektor USB A bude existovať ešte roky a roky.
Odpovedať
@chrobak7 Isteže spotrebuje, ale to "niečo" je dosť veľký rozdiel oproti klasickemu trafu. A nemyslim, viem.
Odpovedať
@kejsix panko evidentne studoval elektrotechniku na vysokej skole zivota 😄 cela pointa spinaneho zdroja je zmensit rozmery TRANSFORMATORA zvysenim frekvencie.
Odpovedať
@gashtaan neprekvapil si 😂
Odpovedať
@kejsix Pozri si pokus - nabíjali 2 mobily. Jeden jednou nabíjačkou a na druhý spojili 100 nabíjačiek. Rozdiel v čase nabitia bol takmer zanedbateľný. Kým 100 nabíjačiek nabilo mobil na 97%, jedna nabila druhý mobil na 92%. https://www.youtube.com/watch?v=NSVfg... Ale ty si nájdeš určite nejaký svoj argument.
Odpovedať
@chrobak7 Odpoved sa vola power delivery a quick charge. Ten pokus je zo stredoveku.
Odpovedať
USB-A je max do 15 W / 5V / 3A. Pre Power Delivery 3.0 PPS = 25W a vyssie je nutne USB-C. Okrem ineho sa vtedy nabija vyssim napatim kvoli znizeniu prudu, nie 5V. USB-A pre nabijanie je out (aj na strane nabijacky). Kazdy novsi lepsi mobil uz ide aspon 25W.
Odpovedať
@chrobak7 ROFL, to video si nezasluzi komentar 😄 Uplny elektroanalfabet to robil.
Odpovedať
Tieto integrované nabíjačky v zásuvkách sú ideálne na take domáce nočné nabíjanie barsjakeho telefónu (tam nepotrebuješ powerdelivery a rýchlosť, práve naopak) čelovky alebo wireless klávesnice.
Odpovedať
@chrobak7 chcel som to uz nechat tak, ale neda mi to... su to sice v elektrotechnike zaklady, ale kedze toto je forum o stavbe a byvani, tak je dost pravdepodobne, ze niekto tie hovadiny od @kejsix zoberie vazne a nedajboze ich bude sirit dalej. Na ceskej wiki je to popisane jasne hadam aj pre laika: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sp%C3%A... https://cs.wikipedia.org/wiki/Transfo... V takychto chvilach si clovek uvedomi co dnes musia zazivat napriklad taki virologovia, ked dnes je na to "odbornik" kazdy druhy...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, nemam tuto zasuvku s USB, mam krabicku s 2 USB vedla zasuvky, Legrand to nerobi spolu. V kuchyni, miesto urcene na nabijanie mobilov, no manzelovi sa zda ze mu iPhone nabije rychlo, tak si ho nabija aj iPad cez zasuvku. Ja Nokiu cez USB, aj ine - elektrinicke hry. Instalaciu robil elektrikar.
Odpovedať
@gashtaan usla ti pointa, skoro ako vzdy, ale samozrejme osvetu treba
Odpovedať
@kejsix tak zase trafak tam nieje, ale napatie sa tam transformuje. Ja mam tu rozlisovaciu schopnost, ale obycajny clovek to ma za jedno. Keby som teba posadil za toaletny stolik zeny, aku preciznu by si mal rozlisovaciu schopnost v tejto domene? 😉
Odpovedať
@rapidek ja uz sa stracam, kde zase nie je trafak?
Odpovedať
@gashtaan v tej nabijacke predsa
Odpovedať
@rapidek ach, a podla tvojich rozlisovacich schopnosti... co tam teda transformuje to napatie ked nie trafak?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?