Zásuvka za vstavanou rúrou

zdravim, chcem sa opytat, ci je to velky problem ak mam elektricke zasuvky na vstavanu ruru a plynovy sporak umiestnen za tou rurou, rure neprekazaju, a cez ten spodny sokel pod rurou sa k niim dostanem, ide mi skor o to ci z toho nemozem mat nejaky technicky alebo legislativny problem, dakujem
Odpovedať
nie som odbornik, ale rura by sa mala pripajat priamo na rozvod cez vypinac ktory vypina vsetky kable (nie len fazu) - je to kvoli tomu, ze ak chces rychlo vytiahnut sporak v plnom zatazeni zo zasuvky a navyse mas v kuchyni vlhko (paru), tak ti moze teoreticky vzniknut elektricky vyboj (ako zo zvaracky) Urcite si uz taky vipinac videl: http://www.arby.sk/product/vypinac-sp... Sporak cez obycajnu zasuvku by asi bol problem pri revizii. Su sporaky s rurou co maju maximalny prikon aj 8kW - to je vyse 30A. A obycajna zasuvka je certifikovana na 16A. Prakticky, ak uz mas po revizii aj po kolaudacii, tak to nemusis riesit. Stare dobre porcelanove zasuvky to v pohode znesu - ved ten sporak nemas zapnuty 24h denne :-) Akurat ho musis vypinat predtym nez ho vytiahnes zo zasuvky ;)
Odpovedať
@jakub09 rura sa dava do zasuvky, mala by byt vedla rury, mas ju asi pod nou,ze, to je v pohode.
Odpovedať
@vladoss to sa uz pekne dlho nepouziva....
Odpovedať
@mcdog hmm... a preco mi to tento rok osadili do novej elektroinstalacie? Mam to reklamovat? Ze ja chcem na 8kW sporak s rurou obycajnu zasuvku?
Odpovedať
@mcdog hen hned prvy co som nasiel: http://www.nay.sk/electrolux-ekc-5450... prikon 9135W = 39,7A :-)
Odpovedať
@vladoss No napr mi mame ruru na 230V,ale sestra ma indukciu a elektricku ruru a ma to napriamo zapojene...tak neviem
Odpovedať
@vladoss ale ten vypinac myslim ...
Odpovedať
V případě přímého zapojení sporáku na síť je nutné mezi sporák a toto připojení vložit odpovídající vypínač s minimální vzdáleností spínacích kontaktů 3mm. Tento vypínač musí být umístěn nejdále 2 m od plotny sporáku a musí být po instalaci dobře dostupný. v kazdom pripade - samotna rura ma prikon urcite mensi ako 3000W a teda menej ako 16A a teda neni co riesit
Odpovedať
Profilova fotka
Ak mate elektricku ruru a plynovy sporak tak staci mat samostatne istenu zasuvku v rozvadzaci,nie 5 zasuviek v kuchyni a k tomu este napojit ruru !!!!!Este som nevidel v byte elektricku ruru s prikonom 8kw a plynovym sporakom.Pre prispievatela vladoss pri tych 30A co pisete to by bol teda frmol v byte.Ak neviete ako sa to riesi,tak radsej nic nepiste ..... Ak mate ovsem aj elektricku platnu riesi sa to uz cez samostatny privod isteny v rozvadzaci 400v rozvodom /16A pripadne 20A istenim.Nutnostou je pouzitie vypinaca pri sporaku/nie za sporakom/ co napisal aj predo mnou jeden prispievatel a väcsinou sa umiestnuje do vysky 60cm od zeme koli tomu,ze na spotrebici nie su pripojovacie kable dlhe x metrov,ale zhruba 1,2m a nik sa nechce pozerat v modernej kuchyni na skaredy vypinac.Treba vypinac situovat tak,aby bol rychlo pristupny.Pri väcsich vykonoch sa vyuzivaju 2,alebo 3 fazy a preto musi mat zakaznik urobeny v byte privod 400v a nie 230v.
Odpovedať
@zmrzlina_sk no ja som uz taky sporak videl v garzonke v ktorej nebol zavedeny plyn. Pridavali sme tam samostatny istic 25A, do list sme natiahli novy kabel 3x2,5 lanko a zapojili sme to priamo do sporaka (bez vypinaca). Nastastie tam nebyvaju vasnivi kuchari (nepouzivaju vsetky platne naraz), takze este im to ani raz nevyrazilo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
kábel 3cx2.5 na 25A istič?????
Odpovedať
Profilova fotka
Pan vladoss ujasnite si prosim terminologiu.....tu sa bavime o plynovom sporaku a elektrickej trube !!!! a nie o elektrickej trube+elektrickych platniach sucasne,takze stale plati,ze v byte elektricku ruru o vykone 8KW asi tazko uvidite. Med cu 2,5 A môze byt istena max isticom 20A.......Na 25A istic treba uz pouzit 4 mm cu vodic......ako popisujete 3x2,5mm a istenie 25A je prevedena nepripustna instalacia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?