Zapojenie sklokeramickej varnej dosky

Kúpil som varnu dosku na 230V/400V, tvrdili že sa dá zapojiť na 230.Viete mi poradiť ako to zapojiť vo svorkovnici? Jedna sa o varnu dosku whirlpool. Na svorkovnici mám len oznacenie 1,2,3,4 a zem. Momentálne som to zapojil na 1ku fázu na 4ku N a zem je jasná ale mi to nejde. Dakujem
Odpovedať
1
2
@spaceblue musis si pozriet v navode pozadovanu schemu a nastavit vykonove obmedzenie. dufam, ze mas aj spravne dimenzovany privodny kabel
Odpovedať
Privod je 2,5mm a návod nestojí za nič. Vôbec to tam nieje vyznačené ako sa to zapája ani schéma.
Odpovedať
Nemám to zapojiť tak že 1ku a 2ku preklemovat zapojiť tam fázu a 4ka N alebo preklemovat 3ku a 4ku zapojiť N?
Odpovedať
Daj presny typ dosky zistime to v navode
Odpovedať
@spaceblue ako pise dent, treba presny typ a dohladat schemu
Odpovedať
Je to whirlpool AKT 8190/BA.
Odpovedať
Neuveritelne blby navod
Odpovedať
@spaceblue odfot svorkovnicu ako je to tam znacene
Odpovedať
Profilova fotka
Zdravím.Ja mám Whirpool 804,ale všetky Whirpoolky sa pripájajú približne rovnako.Dávam nákres zapojenia-použi hneď prvé jednofázové zapojenie.Len musíš cez serv.menu nastaviť menší výkon,nie 7,5kw ale podľa ističa.
Odpovedať
Zdravím. Chcel by som sa spýtať ci môžem nejako poškodiť varnu dosku ak zapojm inak fazy než je v navode. . Malo by to byť L1, L2 , N ,Pa. Konkretne mám na mysli : ak by som prehodil vázu L1 a L2. Alebo by som použil fázu L1 a L3 .
Odpovedať
@cabel nie
Odpovedať
@cabel ak prehodis fazy nic sa nestane.ak vynechas jednu je mozne ze nepojde jeden okruh, prip.to bude fungovat so snizenym vykonom. ale zvycajne je podmienka ze tu jednu vynechanu fazu musis spojit prepojkou so susednou fazou, ktora je pripojena.napr. elektrolux to tak ma(mozes pripojit 1 fazu, 2 alebo aj 3). Ale kazdopadne, treba vidiet schemu pripojenia danej dosky, rozny vyrobcovia to maju odlisne.
Odpovedať
Článok sa načítava...
výrobca odporúča pripojenie k sieti 400V 3N ~ V
Odpovedať
@foox to vieme hadam vsetci, ale nie kazdy ma 3f napr v panelaku...
Odpovedať
tak "sme" si všetci kúpili nevhodnú dosku =-)
Odpovedať
no ja konkretne mam indukcku len najednu fazu :-D ale je pravda, ze dalsie dve zony su plynove horaky. preto vyrobca dava viac moznosti zapojenia a obmedzovace vykonu, aby to bolo univerazlne, aj ked nie vsetko je idealne...
Odpovedať
Similsk diky za schému zapojenia. Nakoniec som to zapojil tak že fázu som dal na 1ku a preklemovat som ju s 2kou. 3ku som nechal voľnú a na 4ke mám No a funguje mi to. Samozrejme že zem je jasná. Inak ďakujem všetkým za rady :)
Odpovedať
Profilova fotka
@spaceblue Rád som pomohol.
Odpovedať
@dent Zdravým. Mám indukciu gorenie. Aj schému zapojenia na 380v. Ale na displeji mi píše F5. Predpokladám že si elektrikár, alebo aspoň tomu trocha rozumieš keď si reagoval na moju otázku. Môžeš mi poradiť ako zistim poradie fáz. Lebo podla farieb to určite nesedí. Posielam aj fotku isticov.
Odpovedať
3polovy istic je hore číslo 15
Odpovedať
@cabel sled fáz zistíš vadaskou. Varnej doske sled fáz nevadí.
Odpovedať
Pokiaľ vadasku nemám, môžem vyskúšať rôzne kombinácie? Ak to teda tej doske neublíži. Teda pri 3 fázach z ktorých potrebujem 2 ,by to malo byť asi 6 možností. Či?
Odpovedať
@cabel ešte raz. Sled fáz varnej doske nevadí. Treba pozrieť v manuálu, čo znamená chyba F5.
Odpovedať
Keby to tam bolo tak si to pozriem. Ale nikde som to nenašiel.
Odpovedať
@cabel
Odpovedať
@cabel neviem o aký model presne ide, takze alebo:
Odpovedať
IT641BSC
Odpovedať
@cabel tu chybu F5 vyhodí hneď po nahodení ističa, či počas varenia?
Odpovedať
Hned po nahodeni. Teda asi tak po 10tich sekundách. Na každej platni preblikuje F 5. Keď som použil inú fázu, tak 2 platne fungovali a na dvoch blikalo zase F 6 . Tak neviem či to mám ešte skúšať, alebo počkať do pondelka a zavolať servis.
Odpovedať
@cabel vieme odfotiť svorkovnicu a aktuálne zapojenie vodičov?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?