Zapojenie rozvodnej skryňe ku domu

Kúpil so pozemok a chystáme sa na jar stavať , pripravujem si teda elektr. prípojku ku domu. Pri hranici nášho pozemku pri ceste je skriňa odkiaľ budem brať elektriku. Prosím Vás v obchode na elekt. materiál som kupoval rozvodnú skriňu, s káblom, ističmi, a pýtali sa ma či budem mať aj elektrické kúrenie. Povedal som že neviem , že asi áno, nech mi predajú čo všetko k tomu potrebujem. Tak mi predali, meďený kábel, CYKY 4Bx16, trúbku chráničku, istič B25/3P HESS. Spýtal som sa , či by som nevedel zapojiť prívodný kábel , aj sám. Povedali že je to nie zložité, a vysvetlili mi ako to mám zapojiť. Chcem sa spýtať či som to teda správne zapojil, a kde mám zapojiť kábel zo zástrčkou, čo budem mať napr. na miešačku, atď. a kde mám zapojiť kábel na 220 V. Ak to bude zložité, zavolám elektrikára, ale ak to nie je také zložité,tak by som si to chcel spraviť sám. Ďakujem za každú radu .. :) Ešte sa chcem spýtať či nebudem platiť za stavebnú elektriku viacej, či to náhodou nezávisí od ističa, mám ten istič istič B25/3P HESS , čo som kúpil správny? Ak nie, tak aký som mal kúpiť? Alebo je to zatiaľ jedno? Ešte raz ďakujem za rady..
Odpovedať
to máš rovnakú tému druhý krát, vľavo na ističi je prívod k elektromeru, vpravo na svorkách je vývod do domu. veľkosť ističa je na dohode s energetikou, ale 25 by mal stačiť aj na el kurenie.
Odpovedať
samozrejme potrebuješ revíziu prípojky od prípojkovej skrine po eletromer plus atest od elektromeroveho rozvádzača.
Odpovedať
Profilova fotka
Prívod zo stĺpa je CYKY 4B x 16, je to teda meď čo ste tam pripájali ?
Odpovedať
áno je to meď, CYKY 4B x 16
Odpovedať
Profilova fotka
@alfa5 Prečo nie hliník ? (len pre osobnú zvedavosť).
Odpovedať
keď som kupoval kábel, hliník nemali, iba meď, tak som kúpil nakoniec meď..
Odpovedať
Profilova fotka
@alfa5 Ak to je teda meď nestačil tam 4B x 10 ? Lebo typujem že hliník vám bol odporučený 4B x 16 a 4B x16 hliník sa rovná 4B x 10 meď. Aka to bola vzdialenosť ? Stĺp - el. hodiny.
Odpovedať
este treba poriesit odvod z poza elektromera pravych svoriek na staveniskovy rozvadzac . mozno gumenym kablom ,aby si po stavbe mohol prenasat podla potreby
Odpovedať
Profilova fotka
@alfa5 @elektronitra co je to za vodic, ktory je pripojeny na 1f istic zhora?predsa je bez istenia... nieco mi uniklo?
Odpovedať
Profilova fotka
Chcel som tu postupne rozvinúť viac vecí, napríklad aj to že kôli nevedomostiam k elektrotechnike si alfa5 zrejme zakúpil zbytočne drahý materiál a vybral si zbytočne komplikované riešenie, si myslím že keby mu prišiel poradiť a zapojiť elektrikár s odbornou spôsobilosťou za nejakých "30 E" by ho to vyšlo zrejme lacnejšie a má aj čisté ruky a nenesie za to zodpovednosť, ale zakladateľ to už ďaľej nerozvíja tak to nechám tak. @madyyyyy do troch metrov nemusí byť istený
Odpovedať
@elektronitra do 3 metrov od kial? Pretože je to zapojené na prívodnom kábli od "stĺpa", takže to je najbližšie istené ktovie koľko metrov od tiaľ. Ešte som si všimol že mu tam chýba uzemnenie na zemniacu tyč (uzemňovaciu sústavu domu).. Zem ťahá zo "stĺpa".
Odpovedať
Profilova fotka
@kajo873 Presne tak a za to som chcel vedieť vzdialenosť stĺp- el. hodiny aby uviedol alfa5. Tému som chcel rozvinúť a nepredbiehať udalosti, preto to chce viac informácii.
Odpovedať
Článok sa načítava...
prepáčte, nedalo sa mi skôr, bol som odcestovaný, od stĺpa po moju skriňu je asi 4,5 metra, už som zohnal elektrikára, lebo naozaj tam treba to zapojiť poriadne aby som dostal revíznu správu, dnes som bol kúpiť zemniacu tyč, príde mi to spojazdniť elektrikár ktorý sa tomu rozumie, ja si len osadím skriňu , zakopem kábel v chráničke, ostatné nechám na neho...
Odpovedať
super pravopis.. neobesil sa Ti slovenčinar???
Odpovedať
Profilova fotka
@alfa5 Správne postupy.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivooo super komentár, plný múdrosti a rád ohľadom témy, všetkým nám to tu moc pomohlo, ďakujeme ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
@elektronitra ako je to myslene, ze do 3m nemusi byt istene? 3m od coho?to nezaparam ale rozsirujem si vedomosti. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
trocha mimo temu ale nadalo mi... :-D http://www.modrastrecha.sk/market/ele...
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/market/ele... http://www.modrastrecha.sk/market/ele...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?