Vysoká spotreba pri podlahovom kúrení v novostavbe

ahojte,potrebujem poradit: koncom novembra sme sa nastahovali do novostavby, cca 120m2, podlahove kurenie, vsetko na elektrinu, v niektorych izbach neobyvanych mame 19,5 stupnov, v ostatnych sa pohybuje teplota medzi 20-21stupnov, podla nastaveneho termostatu v kazdej izbe...odsledovali sme si dennu spotrebu, kedze za 18 dni mame na elektromeri 3000 Kwh!!! denna spotreba vysla 85kwh!! to je strasne vela... bojler elektricky 120l, nastaveny na eco, chladnicka nastavena na eco...vari sa na ele.platni cca kazdy 3 den kde je pes zakopany ze tak stupaju tie cisla, lebo co tu citam na forume, pisu mesacnu spotrebu 1000 kwh... a to nemozem povedat, zeby sme chodili v kratkych rukavoch, cize neprekurujem..
Odpovedať
1
2
6
@78katja To sa neda takto strelit z voleja. Dovodom nemusi byt kurenie, moze byt aj vadny elektromer. Treba odsledovat, co ma najvacsi odber atd. Je tu o tom vela tem. Hladajte vo fore "vysoka spotreba elektriny"
Odpovedať
Profilova fotka
Novostavby bytu či RD ?
Odpovedať
najprv musite vyhriat tie kvanta materialu co mate v dome zebudovane. ked sa vsetko vytemperuje na primeranu prevazdkovu teplotu, spotreba klesne. Neobyvane mozte stiahnut aj na 16, zbytocne je ich vykurovat viac.
Odpovedať
@tzbprojekt RD
Odpovedať
@zita19 tym padom spotreba 85 kwh denne je ok pri teplote max 21stupnov? neobyvane mam izbu kde vesiam pradlo momentalne, kvoli vlhkosti mam aspon na 19,5, potom mam satnik s chodbou na 19,5 a technicku miestnost...lebo rozmyslam, ze si dam zmerat hodiny distribucnou, ci nie su pokazene
Odpovedať
@78katja a meraj si aj vlhkosť v každej izbe podľa toho kúr a vetraj,ako píšu je to nové kým sa to teplo naakumuluje,napíš ? mesiacov ste stavali,alebo vám stavali dom?
Odpovedať
@zita19 stavbu vyhriat treba, o tom potom, ale 3MW energie za 3 tyzdne je non-sense.
Odpovedať
@gashtaan priznam sa, ze neviem kolko je tak akurát, co je cez. Ale asi kuria len 3 tyzdne, tych par kubikov betonu v podlahe to zazerie kJ :-S
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan vobec nemusi byt, su tam tony material a ak je to este postavene z ytongu , 20-30 percent z jeho vahy je voda. Kym sa to vsetko odpari, minie sa kvantum energie. @78katja otazku by si mozno mala polozit osobe, ktora ti povedala ake bajecne bude kurit elektrinou. Ano, dom je vlhky, cize teraz spotrebuje viac ako bezne, ale zase tretina to nebude. A tie najchladnejsie mesiace este len pridu. Aku mernu potrebu tepla mas v energetickom certifikate ?
Odpovedať
preco sa cudujete, to co tu pisu velakrat su fabulacie a fantasmagorie. Toto su reality. Vela ludi prikurieva drevom, plynom..len to neprizna...aj ked maju tepelne cerpadla. Vyrataj si ze cca na izbu potrebujes 3kw, mas 5 izieb tak to mas 15kw, keby kuris 10h tak to mas hned 150KW za den...10 dni 1500KW..
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc kym prva cast tvojeho prispevku sedi, ta druha je totalny nonsens :-D
Odpovedať
@majkoj no dajme tomu, ze to je nejaky nezatepleny vlhky porobeton, aj tak sa mi to zda prilis. Tak ale pamatam sa, aj ja som mal paniku ked som prvykrat vykuroval ten moj betonovy monolit... a to som minul za tych 18 dni nejakych 640kW :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj a v com? mam 35m2 izbu, krb 6kw a ide skoro pol dna a teploty su okolo 21st.C, je pravda ze este nie je zateplena jedna stena domu a 2. poschodie kde su uniky...ale takto nejak to vychadza..teda aspon mne:)
Odpovedať
@radoslavc a to si sa urcite este nepriznal, ze k tomu krbu dokurujes elektrinou aj plynom...
Odpovedať
@gashtaan no sak samozrejme vo vedlajsich izbach kurim odporovymi drotmi...tam este nemam centralne kurenie, nakolko cakam na kurenara 3 mesiace:) kedze nechcem zazit to co kamarat, kde boli traja kurenari a kazdy posral nieco ine...
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc nuz dom beznej velkosti splnujuci predpisy nebude mat ani pri -12C stratu vacsiu ako nejakych 5-6kW. A ty si tu z brucha spocital 15kW a to pri vyssej priemernej teplote.
Odpovedať
@78katja dobre ste si to odsledovali?
Odpovedať
@gashtaan steny nie su z ytongu, su z heluzu 38cm a 10 cm polystyren, podlahovkou sa zacalo kurit v strede novembra cca
Odpovedať
Profilova fotka
@radoslavc ja ma vyborneho vodara, akurat to automaticky znamena, ze nema nikdy na nic cas. Niekedy lutujem, ze som dal rozvody v TM spravit z alpexu, ten sam nedam. Mal som to spravit z medi, bolo by to sice drahsie, ale to by som zvladol aj sam.
Odpovedať
@roboza jasne...rano, poobede a vecer odpisujeme hodiny, pridu nam teraz urobit z elektrarni kontrolu merania hodin
Odpovedať
@majkoj stary dobry off-topic
Odpovedať
@radoslavc jedna izba nemoze mat 3kw v normalnom dome, keby aj hej je to pri nizkej vonkajsej teplote. Keby mala to je ze okanzita strata cize aby si udrzal pozadovanu teplotu tak by to zralo 3kw *24h. @78katja ak ti meria dobre elektromer tak je to tak, do buduicehoroka za to upravi nebohj sa, tiez zavisi kolko minas teplej vody - daj kolko vas je akolko tecie..
Odpovedať
"kedze za 18 dni mame na elektromeri 3000 Kwh!!! denna spotreba vysla 85kwh!!" nejako mi to nesedelo, 3000/18 je predsa 166,67 :-D
Odpovedať
@atak77 to si jej ani pisat nemal, ved ju slaktrafi dvakrat :)
Odpovedať
Profilova fotka
pre to nechapem preco sa skoro kazdy stahuje do studeneho domu,, ale vazne co poznam tak 90 % ludi, v zime,, preco je to tak?
Odpovedať
@atak77 mozno to deli na dennu a nocnu spotrebu :D ale uprimne taku spotrebu by som veru nexcel
Odpovedať
@sysell 2 ludia, tepla voda sa mina len navecer, umyju sa riady a spcha...
Odpovedať
@atak77 @gashtaan páni drahí, napisala som hodnotu na elektromeri za 18 dni...dennu spotrebu odpisujem 3 den..netreba sa navazat do detailov a vypocitavat, otazka neznela rypnut si, ale poradit... @jblaze asi okolnosti, alebo do jesene sa dokonci dom, v lete sa viac stiha robit jak v zime..takto to vyslo, neriesim..ja riesim dennu spotrebu...ak by som na forume nasla, ze aj ini maju taku spotrebu, nepisem sem.. ziadala som poradit ohladne spotreby a uz riesite prkotinky
Odpovedať
Profilova fotka
@78katja No uvidíš čo ti povedia elektrárne, či je v poriadku elektromer ale podľa mňa je chyba v tom že je " vsetko na elektrinu " s tým sa nejak zázračne nízka spotreba dosahovať nedá ani v už zabývanom dome.
Odpovedať
Profilova fotka
@78katja predpokladam ze na dome je planovana izolacia fasasdy ale z dovodu urgentneho stahovania sa to nedokoncilo?
Odpovedať
1
2
6
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?