Vypinace a zasuvky pre zateplenim

zdravim, elektrikari iniciativne na terase vyvrtali do obvodoveho muriva asi 5 dier pre krabicky na zasuvku a vypinace bez toho aby si overili ci bude dom zatepleny. Na dom ide eps 20. podla mna by stacilo vyvrtat iba dierku cez ktoru by sa vyviedli kable a nasledne by sa krabicka osadzala do eps. ak je moj nazor spravny, mozem tie diery zatriet sadrou? dakujem
Odpovedať
@arkadius111 praca chvatna malo platna :) Ja by som to zapenil... sadra asi nie je najlepsi napad, kedze by tam mohlo byt vlhko.
Odpovedať
vyplnit montaznou penou a pred nalepenim eps penu zarezat...
Odpovedať
Profilova fotka
tat tak vypenit pur penou
Odpovedať
@arkadius111 ahoj, zateplujeme 20cm eps a tiez som riesil zasuvku, vypinace a aj bleskozvod. original riesenie je toto. http://www.elmit.sk/elektroinstalacne... Ja som to vsak spravil tak, ze som na stenu nalepil Ytong o hrubke 15 cm a na to som osadil klasicku ele. krabicu. Viem co sa tyka tepelnych mostov atd to nemusi byt idealne riesenie, ale bolo to rychle a lacne riesenie A lepsie je dieru vypenit, nie sadrovat
Odpovedať
Aj ja budem používať system ako je v odkaze. Vela toho zas tak nebude tak tych 30€ ma nezabije.
Odpovedať
Profilova fotka
@blackomt @dbe @arkadius111 použil som pri zateplení spomínané predĺženie KEZ do zateplenia. Žiadne vymýšľať vymyslené. Úplná pohoda a cenovo dostupné. Jeden modul cca 10€.ja som mal za 8€ po zľave. Taktiež som použil ako držiak na osvetlenie domu. Maximálna spokojnosť.
Odpovedať
@thorin @blackomt @dbe Zateploval som tak isto 20cm EPS a bez problemov som pouzil hlboke krabice KPR68 (7cm). Cez EPS som urobil dierku, pretiahol kabel, vyrezal "jamku" pre krabicu, osadil a zapenil. Nasledne sa to presitovalo a drzi to ako dive, uplne bez problemov a este mam aj dobry pocit, ze som nevytvaral zbytocny tepelny most. Na zavesenie svetiel som pouzil hmozdniky Fischer FID a tiez to drzi velmi pevne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Mám skrinku v starej fasáde (stĺp kábel dom skrinka tri poistky v nej 380,220) ako to dám do novej fasády polystyrén 10cm výška skrinky nad zemou cca 2 m!?
Odpovedať
@gargamels Foto...
Odpovedať
Teraz to nejde je na tom už polystyrén . Majstri tvrdia že výrezu otvor osadia dvierka ale stará.skrinka zostane v stene .
Odpovedať
No, tak to fakt asi len osadiť na polystyrén dvierka. Ale poriadne, aby niečo vydržali. A vnútorné polystyrénové hrany "skrinky" zatrieť aspoň lepidlom...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?