Vypadnutá Fáza do domu. ( L3 )

Dobý deň. Včera z neznámeho dôvodu po vyhodení hl. ističa a po jeho následnom nahodení nieje na Fáze L3 prúd. Pozeral som aj do rozvodnej skrine a vždy tam svietilo L1, L2, L3. Teraz len L1 a L2. Musím volať priamo elektrikárov s VSE alebo stačí aj obyčajného s vyhláškou. A kedže chyba bude asi viac menej vo vonkajšej rozvodni kt. je vlastníctvom VSE tak budem za opravu platiť ?
Odpovedať
@gabobj oprava sa neplatí ak je závada pred elektromerom môže byť vadný i hl. istič alebo vypadla poistka ešte pred ním,zavolaj na poruchy ak to nevieš zistiť
Odpovedať
Najskor volaj na poruchovu linku, ci v Tvojej oblasti neeviduju problem.
Odpovedať
@gabobj spytaj sa susedov ci maju tiež vypadok 1 fazy, ak je porucha pred elektromerom volaj poruchovu službu ,ako ti uz pisali vyssie.
Odpovedať
@1gugu bežný smrtelník nezistí kde je chyba ak napr. nemá vlastné prístupné poistky pred Hl. ističom , prístupné bývajú vonkajšie pred pozemkom no nemusia byť len pre jednu prípojku
Odpovedať
@gabobj Ak máš poistky na stĺpe, najskôr vypadlo tam - aj keď, mne na chalupe minulý rok po výpadku jednej fázy v dedine, odišlo čerpadlo (potom som aj motorový spúšťač vymenil, moja chyba)...
Odpovedať
Vybehni von , zober rebrik a na stlpe pozri do tvojej skrinky ci su dobre poistky ak su hladaj dalej a hlavne meraj.
Odpovedať
No je taktiež možné ze prechodom skratového prúdu sa mohol niekde v trase prerušiť vodič. Najskor vsako skontrolovat IPS.
Odpovedať
Už som túto zimu niečo podbné riešil. Bol vadný istič . Ale najprv ak si elektrotechnicky zdatný tak: 1.) zmeraj za elektromerom ktorá fáza nejde. 2.) Zmeraj ak je to možné pred elektromerom či je alebo nieje vypadnutá fáza.(napr. na poistkách na stlpe) 3.) ak je pred elektromerom vypadnutá fáza volaj Distribúciu Ak je chyba v tvojom ističi, musíš si ho vymeniť. postup by mal poznať každý šikovnejší elektrikár.
Odpovedať
Profilova fotka
@reeltech u mna to bolo c2 zhorela nozova poistka na stlpe .. nasledoval krok 3 veeelika hadka a za 20 min doslo auto chalanko odpojil droty a zmotal ich spolu ze mate fazu a opravime to poriadne do 30 dni ... presli tri roky a nik tu nebol ibazeby to spravili natajnasa ;-)
Odpovedať
@wolodymyr a to majú 1x do roka kontrolovať, odstavená sieť takmer na pol dňa
Odpovedať
@wolodymyr Vacsina ludi ma obvody v domy rozlozene medzi fazami, tak sa mi nechce verit, zeby niekomu nechali 3 roky fungovat len 2/3 domu. Aha zle som to pochopil, takze zrusil nozovu poistku. Aj tak dobre, z tvojho pohladu je to zbytocnost.
Odpovedať
@duzu iste...co by vsetko malo byť a nie je....
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@xaxaxaxa citaj mojenko citaj nahlas Odpojil a zmotal ich spolu akozw normalne privod a odvod stocil kable dokopy
Odpovedať
Profilova fotka
@xaxaxaxa Skus si niečo naštudovať o skratových prúdoch kým tu napišeš taku kravinu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?