Vymena elektromeru

Dobry den / Ahojte, s priatelkou sme sa stali majitelmi starsieho rodinneho domu, klasicky sedliacky dom. Riesime akurat elektrinu a vymenu kabelaze a s nim aj spojenu vymenu elektromeru, ktory je uz dost hlucny. Elektromer sa nachadza v dome na chodbe a obavam sa toho, ked by sme poziadali o vymenu elektromeru, tak ho bude potrebne umiestnit na hranicu pozemku. Su nase obavy spravne? Koho najlepsie kontaktovat o vymenu elektromeru? Dakujem vam za rady :)
Odpovedať
@aughostino Konečne sa zbavíš elektromeru v dome.
Odpovedať
@aughostino nebude treba premiestnovat vymenia dovidenia
Odpovedať
Profilova fotka
Najlepšie kontaktovať elektrárne / distribúciu. U teba to bude zrejme ZSE a nejaká http://www.zsdis.sk/ Ja čakám z VSDS už viac ako mesiac na vyjadrenie ohľadom trojfázy. Sú to debili, čo nevedia poslať jeden hlúpy papier... Prajem pevné nervy... Neviem ako je to inde, u nás sa za výmenu elektromera platí 66€. Podľa mojich informácií od kamaráta musí byť vonka najmä hlavný istič, ale je dosť možné, že musí byť vonka aj elektromer... oni to spravia, dajú pred plot krabicu a napoja. Žiadna katastrofa to nie je :)
Odpovedať
@megosoft za výmenu elektromera sa neplatí ak sa mení po lehote kalibrácii väčinou býva 10r.ak sa mení na tvoju žiadosť platíš, ja som z SSE a prišli na kontrolu elektromera do týždňa, na digitálnom žiaľ ukazuje spotrebu od 0 na analogu od 15W,a mal som min odber 7-9 W to na analogovom nemeral, pri dvojtarife, meria spotrebu stykača, ktorý meni VT a NT-počas 20h. je zopnutý, do roka 60 kWh platím za nič @aughostino ešte som nevidel hlučný elektromer, tam nemá čo , skôr to môže byť stykač , istič umiestnenie elektromera môže byť i dnes na viacerých miestach , dôležité je čo platilo v čase inštalácie nového, tak môže byť v dome vnútri, na dome zvonku, a najnovšie len na hranici pozemku
Odpovedať
@aughostino ahoj. Ak dáš elektromer von z rodinného domu na verejne prístupné miesto tak u ZSE neplatíš nič, je to v ich záujme aby si mal elektromer sprístupnený pre odpočet. Áno aj elektromer može za určitých okolností hučať ale je to málopravdepodobné. Nepíšeš či sa jedná o dvojtarif alebo jednotarifný elektromer. Pri dvojtarifnom by som sa prikláňal k názoru, že ti bzučí stykač... ale takto to ťažko posúdiť.
Odpovedať
@aughostino Takto isto sme to mali aj my.Tiez sme zdedili dom a mali elektromer v dome.ALe my robime velku rekonstrukciu domu a my sme potrebovali aj stavebne povoleni a k tomu hodiny sme museli dat do plotu aj plynove a tak isto aj sachtu do dvora lebo aj hodiny na vodu boli v o vnutri domu.Tak asi tolko.Ale treba ist do elektrarni a tam vam povedia co dalej a ako mas postupovat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?