Vyhodeny prudovy chranic pri prepjojeni PE a N

ahojte. Dnes som si menil jednozasuvku na dvojzasuvku, pricom pri prepojeni PE a N mi vyhodilo prudovy chranic. Je to normalne? Istic k zasuvke som mal samozrejme vypnuty. Jedna sa o panelakovy byt pricom do bytu je privedena len faza a zem a az v byte sa sustava meni na trojvodicovu. (Ospravedlnujem ak som poplietol nejake nazvy). Dakujem
Odpovedať
Ano je to normalne :)
Odpovedať
Profilova fotka
je to normalne a presne tak to ma fungovat. Za bodom rozdelenia sa pri TN-S alebo TN-C-S uz PE a N vodice spojit nesmu.
Odpovedať
Tak tak
Odpovedať
Profilova fotka
:-D
Odpovedať
Profilova fotka
:-o Ješkove oči prečo sa to stalo? Tam bude asi nejaká zrada...
Odpovedať
Profilova fotka
@madyyyyy Ak tam bol zapojeny spotrebic , nesiel prud cez N a cez FI ale obisiel ho cez PEN. Tym padom to FI vyhodnoti ako poruchu.
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Ďakujem za odpoveď... :-) Mne si to nemusel vysvetľovať...(bolo to myslené trošku výsmešne), lebo zas sa niekto neznalý hrabe do elektriky... Ale aspoň si to objasnil neznalým. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@madyyyyy tak sorry :), snazim sa sice priradovat znalosti k osobam, ale je tu vela ludi a nie vzdy mi to zostane v pamati :-p . Ale zase podla mna je lepsie vysvetlit ako vysmievat. Ja chapem, ze by to mal vymienat elektrikar, ale zase atomova elektraren to zase nie je :)
Odpovedať
Profilova fotka
@majkoj Urcite je lepsie vysvetlit, ale nie vzdy mam na to nervy. :-) ja tiez nepeciem chleba a predsa to nieje atomka :-D
Odpovedať
@madyyyyy nehnevajte sa ale na vas vysmech tu nie je nikto zvedavy. Uz ma unavuju elektrikari ktori si o sebe myslia ze su majstri sveta a pomaly by chceli chodit ludom domov aj televizor zapajat do zasuvky. Mam elektrotechnicke vzdelanie, mozno aj vyssie ako vy, len sa tomu nevenujem tak som sa chcel len uistit ci to zafungovalo spravne. Tym ktori sa snazili poradit dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@kyleah Aj mna a ostatnych 100 ludi unavuju ludia ako vy.A budete unavovat farara ked vas zabije. Vase vzdelanie ste si asi kupili alebo cele studium len opisovali, ked neviete co je prudovy chranic!!! Stym ste sa nemal radsej ani pochvalit. :-S Nechcel ste sa uistit !!! Absolutne ste netusil o co ide a ze vzdelany... Ludia sa budu dovdety zahravat a podcenovat elektriku az dovtedy kym nebude neskoro !!! Tu si viete vsetci natiahnut kable - Vsak to je nic...potom zavolate elektrikara, ze nech to pozapaja. Ale pozapajat ten nezmysel je cista katastrofa !!! Ale uz sa nevyjadrujem.
Odpovedať
Profilova fotka
pomaly si uz ani snurky nebudeme moct zaviazat sami ...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@madyyyyy ked vas a ostatnych 100 ludi ludia ako ja unavuju, tak jednoducho neprispievajte do ich diskusii. O moje vzdelanie sa obavat nemusite. Nie som elektrikar, vystudoval som uplne iny odbor ale 21tku sme ako predmet mali, ale spolu s dalsimi 60 timi predmetmi takze je jasne ze si nemozem pamatat vsetko. Ako funguje prudovy chranic viem, len som si neuvedomil ako je to vlastne poprepajane v mojej rozvodnici a ze aj nezavisle istene okruhy na jednom chranici sa takto ovplyvnuju. Ale vlastne nechapem co vobec riesite prudovy chranic, ci viem alebo neviem ako funguje. Ja som s prudovym chranicom nic nerobil, len som si menil jednu posr..tu zasuvku a chcel som sa uistit ze mi elektrikar pozapajal vsetko tak ako ma byt. A moze ma presviedcat aj 100 elektrikarov aj tak si stojim za tym ze vymena zasuvky nie je ziadna veda.
Odpovedať
@kyleah Tak takto Vazeny. Doteraz som nemal v plane reagovat, ale uz to vazne prehanate. Nebyt ludi ako @madyyyyy a dalsich 99+ja, tak nemate o elektrike ani tucha. Keby si medzi sebou radili iba ludia ko Vy, tak doma ani nesvietite aj ked mate o sebe neprimerane vysoku mienku a nas elektrikarov nemate za nic. Myslite si, ze Vam to staci raz vidiet. Vcera ste pisal, ze mate elektrotechnicke vzdelanie a mozno vyssie ako madyyyyy a dnes pisete, ze nie ste elektrikar. Nie nie ste elektrikar, lebo by ste vedel, ze " 21 " nie je predmet, ktorych ste mal 60, ale je to osvedcenie elektrotechnickej sposobilosti. Ani ja ani madyyyyy ani dalsich 99 Vas nebude presviedcat, ze zapojenie zasuvky je veda. My vieme, ze podla toho co ste doteraz napisal, je to pre Vas spanielska dedina.
Odpovedať
@romi29 teraz neviem na co narazate. Ja som vdacny kazdemu kto tu na modru strechu prispieva a snazi sa poradit. V tejto diskusii ma madyyyyy 4 prispevky, ukazte mi v nich jednu radu. Nemam o sebe vysoku mienku, nikdy som nikomu ohladom elektriky neradil, aj teraz som sa radsej spytal ked mi nebolo nieco jasne. Nastasie vacsina prispievatelov sa neznizila k vysmechu ale snazila sa poradit. Elektrotechnika je siroky odbor a mojim zameranim nie su elektricke instalacie bytovych domov, teda nie som elektrikarom v pravom zmylse slova hoci mam elektrotechnicke vzdelanie. Neviem preco ma chytate za slovicka, predmet sa sa samozrejme nevolal 21 (naco tu mam pisat nazov predmetu ktory by nikomu nic nepovedal), ale obsahovo pokryval vsetko potrebne na ziskanie opravnenia 21 (klavesnica na mojom tablete neobsahuje paragraf). Len pre vasu informaciu, zasuvka je zapojena a je funkcna. Vysvetlite mi prosim v com je pre mna zapojenie zasuvky spanielska dedina. Zapojit 3 pary vodicov do 3 parov svoriek, kde cela vedomost spociva v pamatani si 3 dvojic svorka-farba naozaj nepokladam za nic zlozite.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
@kyleah Viem že neskoro ale predsa... Vy asi nepoznáte srandu.. Treba čítať aj medzi riadkami ;-) ;-) madyyyyy je úplne v poho..nie raz poradil a nielen Vám...asi toľko... :-( :-( :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?