Vonkajšia bezpečnostná kamera

Profilova fotka
Ahojte. vedel by niekto poradit vonkajsie kameri na strazenie objektu. Nejake kde nepotrebujeme internet a budu sa posielat fotky ak tam bude zaznamenany pohyb popripade video. Nieco na sim kartu .... Budem rad za tip a nejake skusenosti. Dakujem
Odpovedať
normalny kamerový systém, a LTE router na prijem internetu, ak tam nemate 4G tak potom 3G, ale pomalsi net na live náhlad by uz mohol byt problém
Odpovedať
ja mam tiez otazku. oplati sa vobec investovat do kameroveho systemu? ja zaplatim 1000€ za kamery aj s rekorderom a zlodej si kupi kuklu za 2€.....
Odpovedať
Nie neoplatí sa, navyše ak priznáš poisťovni, že máš zlodeja na kamerovom zázname (páchateľ známy) s plnením sa rozlúč. Samozrejme polícia vypátra veľké makové. Výhoda je že si môžeš prehrávať video so zlodejmi, ako sa ti špacírujú po pozemku a kradnú trampolínu zo záhrady. Susedu má všetky možné bezpečnostné systémy a zlodeji si u nich doslova podávajú kľučky. Asi majú stále čo kradnúť. Z môjho pozemku ešte neukradli ani jednu lopatu, či krompáč. :-) Jediná zmysluplná ochrana je alarm s napojením priamo na centrálny pult polície. Do 5 minút sú na pľaci. Samozrejme to stojí trochu viac.
Odpovedať
@pripad001 kolko stoji taka sranda priamo na policiu mesacne,rocne?dik.
Odpovedať
@hora111 To zistíš na polícii.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 nuz otazka je, ze ako je to napojene na policiu....myslim to napojenie alarmu... Nam teraz system vola a posiela smsv pripade narusenia. V poslednej dobe sme si vsak vsimli, ze mame znizeny signal gsm. Bol u nas chlapik co system montoval a nepozdavalo sa mu to znizenie signalu. Vraj to zvyknu zlodeji robit s rusickou, znizia ten signal nic sa ti neposle a sirenu odstavia. Takze bezproblemov sa dostanu do domu... Na druhej strane som hovorila muzovi, ze neviem naco sme to davali do domu, lebo aj tak az take drahe veci okrem spotrebicov (chladnicka, kotol, pracka...) nemame. =-)
Odpovedať
@lenka_21 Ale mate a to jeden druheho! V Australii s prichodom pristahovalcov vznikol novy vyraz trestneho cinu a to home invasion!
Odpovedať
Amatera odradi aj atrapa z lidla/ciny. Pokrocilych neodradi urcite a profici vam udrbu aj tie kamery. Kamarat spal v dome, cez plot preliezol lupic, zobral dva bicykle. K tomu mu svietilo aj automaticke svetlo, aj natocili kamery. Samozrejme mal siltovku, bundu po takejto akcii zahodi a je to. Ale ak vas zaujima, ci vam v noci po pozemku chodi liska, tak sup do kamier tisicku. :-D
Odpovedať
@lenka_21 Ako je to napojené na políciu a ako to celé funguje zistíš, ak by si sa na tú políciu išla spýtať. Keď som si ja nechal montovať alarm, chalan čo mi ho už montoval mi povedal, že on ho nemá. Vraj načo, čo by mu už kradli ? a ak už by ho chceli vykradnúť tak tých, čo vedia ako na to nejaký alarm nezastaví. :-). Takže ak má niečo zmysel, tak ako píšem hore.
Odpovedať
ked napojime alarm na PCO, tak ako nahle zarusia GSM, ak mas ustrednu z LAN tak to ide este po internete, a ak prestane komunikvat na PCO tak pco by mal automaticky vyslat hliadku. rodinne domy SBS pripajaju cca od 30-50 mesacne, ale to si treba preverit u SBS, pripadne pulty polície, vacsionu mestske. dalej uz sme poskytli vela krat videozáznam policii, a vacsinou sme maskovaného zlodeja na nom nemali, ale takých hlupakov co si ani nevšimli kamery. vela zakaznikov mi povie aj tak doma nic nemam, ale to vies ty. ten zlodej to nevie on ti tam spravy velku skodu, rozbije okna, rozhadze komplet dom ze ho nespoznas. a uz som sa stretol aj stym, ze to nakoniec podpalili ked nic nenasli ( to bola chata ) ak pojde zlodej ktory neni az taky amater, tak pojde najprv tomu kto nema ziadny zabezpecovaci systém. a domom zo zabezpecenim sa vyhne
Odpovedať
Profilova fotka
Tak kamerovy system nemusi stat 1000 ale celkom slusne kamery take co aj nieco v noci vidia sa daju kupit od 60-70€ kus+7€ zdroj, a rekorer k nim asi za 90. nejaky disk zo starieho pc vacsinou kazdy ma a ked nie tak nejaky znami urcite. mne sa kamery oplatili nie kvoli kradezi ale kvoli bazenu. v noci mi do neho spadol susedov pes ktory pri vychadzani von z neho roztrhol plachtu(zaprel sa o nu pazurmi), rano som si prehral nahravku a nakolko su taky psi u nas v okoli len dvaja a jeden je notoricky utekac a je to fena tak som mal pachatela lahko najdeneho. bol som za susedom ukazal mu zaznam a preplatil mi vymenu plachty.
Odpovedať
Profilova fotka
@pripad001 my sme to davali skor kvoli poistke. Domacnost sa da poistit do urciteho limitu ked nemas nejake zabezpecenie. Na policiu to pripajat nechcem, takze sa pytat nepojdem, len ma to skor zaujimalo zo zvedavosti... @rapidko s tymto suhlasim...nam skor islo o tu skodu v domacnosti, ktoru zlodej realne moze sposobit ako to, ze nam nieco cenne zmizne, lebo naozaj okrem tych spotrebicov (co tiez nie je az taka mala hodnota) ine nemame. Pri poisteni domacnosti sa da iba do urciteho limitu poistit bez zabezpecovacich prvkov a tusim v case ked sme to riesili, tak ten limit nebol velmi vysoky...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@rapidko odkial zlodej vie, ci mam, alebo nemam alarm. @lenka_21 aj my ho mame koly poistovni, pritom je to uplna zbytocnost.
Odpovedať
@atlaska ...to je otazka?tak napriklad to zlodej pozna,ze je na dome viditelna sirena,samo,ze kazdy nema,ale kdyz uz ten alarm je,tak pro takove ty obyc zlodeje to je prekazka,bohuzel pro organizován e skupiny,ktere chodi s termovizi a dalsima vychytavkama neni sirena ani alarm prekazkou....mam kamarada,ktery vse montuje,pro spousta lidi je zabezpecovacka a kamery k nicemu,pak,kdyz je vykradoz zajem stoupa...ja rikam radsi byt ve stregu,nez si pak vycitat,ze jsem usetrila par tisic😉
Odpovedať
Poistovna vyzaduje tiez pravidelne revizne kontroly EZS ze?
Odpovedať
@mirom87 ano raz ročne
Odpovedať
@karamelka1973 viditelna sirena je akurat nato ze ju zlodeji postriekaju pur penou. Ako si v strehu 100-1000km od domu,ked sa ti ohlasi alarm?
Odpovedať
@atlaska ...mam kamery...volam polise,sousedy,rodinu,co bydli pres ulici...zalarmujes hodne lidi...a z dalsich bezpecnostnich duvodu mame rolety,na ktere si musi vzit flexu...kdyz te budou chtit vykrast...vykradou,ale proc jim to ulehcovat...kazdy na to mame jiny nazor,tak at si to kazdy zabezpeci,jak muze a chce😉
Odpovedať
@atlaska Zapenovanie siren pur penou je mytus. Divim sa, ze v dnesnej dobe to este niekto rozsiruje. Pises nieco, o com nic nevies. Skoda.
Odpovedať
@kejsix videla som sirenu uz aj rozstrielanu. Strazna sluzba kym sa dotrepe za 20min, maju zlodeji dom vykradnuty lavou zadnou vcetne vystahovaneho trezoru. Kamery v tomto pripade boli akurat na ozdobu a natocenie bezvyznamneho "filmu" Kto nezazil neuveri.
Odpovedať
@atlaska tymi prazdnymi reakciami zbieras pocet prispevkov,lebo minimalne v tejto teme to je same blabla
Odpovedať
@atlaska no dobre a k veci? Chvem ta vidiet, ako zapenis sirenu s piezom zo zadnej strany, ked ma seizmicke cidlo. Ani starsiu sirenu to neodstavi. Ma to efekt asi ako keby si ju zakryla postelnou plachtou. Nehovoriac o tom, ze siren sa montuje uz dnes viacero v ramci objektu, pricom sa jedna necha ma viditelnom mieste. To pre tych, co by Ti to s tou penou zbastili. Co vsetko si videla je irelevantne, nerozsiruj bludy.
Odpovedať
@kejsix zlodeji aj ked blbi robia to. co mi ta sirena pomoze? V BA ti policajt do telefonu povie ze k hulakajucim domom vyjazdy nerobia a uz vidim suseda ako ide na moju zahradu pozerat zlodejov a ako im hovori Nonono zlodeji chodte prec. Hulakajuca sirena je dobra vnutri domu, to nevydrzia pocuvat.
Odpovedať
@hora111 je zato potom nejaka odmena?
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix nuz ja som videl konkretnu spravu z vykradacky kde penou vyradili sirenu :). Netvrdim, ze je to bezne, alebo, ze to sa to da vzdy, ale uplny blud to asi len nebude.
Odpovedať
@majkoj svietiaca vonkajsia viditelna sirena je na odradenie tych najblbsich,preto sa instaluje co najvyssie,aby bol stazeny pristup a potreba minimalne rebrika,ale ako pise kejsix,montuje sa min.2 a viac(ja mam 2vonkajsie,1vnutornu) ktore uz pohladom neuvidis.
Odpovedať
@majkoj musela to byt nahoda a velmi stara sirena :-)
Odpovedať
@hora111 Ty si z tych si si honkaju nad poctiom prispevkov ked ta napadne taka blbost? Ano v acsinou bezne domy vykradaju vacsinou ti najblbsi zlodeji, a na tych to sluzi ako odstrasujuci prostriedok, ked das este kameru maju vacsi respekt. Moze tonaznacovat ze v dome je neico cennejsie ale nestoji im to za problemy. Normalkny zlodej sa ti vykasle ukradnut daky prsten, hodinky alebo notebook, malo kto ma doma ozaj cenne veci a taky si uz dom zabezpecit ked chce vie.
Odpovedať
@kejsix pur penu nastriekam do plastoveho vedra do plna a pricapim na stenu aj sirenu.... Vzadu nieje seizmicke cidlo, ale vandal cidlo...
Odpovedať
@kejsix sirenu davam ukrytu do zateplenia. Jednu von a druhu dnu, nad sdk...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?