Vela kwh

Ahojte je vela ak mam za noc o 20:00 do rana do 6:00 na hodina o5 kwh viac? Meral som tizdena spotreba okolo 111kwh zda sa mi to nejak vela nie a vecer nejde skoro nic take.dakujem za odpoved.
Odpovedať
1
2
@domingezzz to bude asi tym, ze skoro nic je nieco, takze ti islo nieco take.
Odpovedať
Ide v noci chladnicka bojler a cerpadlo na kurenie ked sa zapne termostat max tv ine nic take
Odpovedať
@domingezzz cakal som, ze to bude taketo skoro nic... len bojler :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@domingezzz To čerpadlo je obehové , alebo tepelné čerpadlo ?
Odpovedať
@zmrzlina_sk obehove
Odpovedať
@gashtaan 100w a to sa zapina v noci asi 3x na pol hodinku
Odpovedať
@domingezzz co? to co ti ohrieva ten boiler so 100W prikonom?
Odpovedať
Profilova fotka
@domingezzz Za mesiac ti to potom vychádza cca 45 E za elektriku. Vypadá to potom jedine na bojler...či je to veľa je relatívne podľa toho pre koho.
Odpovedať
@domingezzz Bojler má 100 W? Tak malú spotrebu nemá ani tyčový mixér. 111 kW za týždeň je úplne normálna spotreba domu, či viac člennej domácnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 to obehové čerpadlo v kúreni ma 100W
Odpovedať
Ja mam dennu priemernu spotrebu ohrevu vody v bojleri na cca 3,5 kwh (pre 4 osoby). A to je malinky 125L bojler..ak by si mal vecsi a pred vecerom "vycvachtal" vela vody tak spolu s inymi spotrebami je 5kwh za noc realne.. Zavisi ako sa ti sprava bojler..
Odpovedať
@zmrzlina_sk asi lepsie citas medzi riadkami :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
No ja som toto nedavno riesil v novom dobe, bo sa mi zdalo ze mam vyssiu nocnu spotrebu. Spotrebice same A+++ A++, pracka dokonca A+++(-75%) Velmi zaujimave na tom bolo, a do istej miery aj velmi zabavne ze presne po preratani akoze " stratoveho prudu " rozrataneho na hodinu to vzdy vychadzalo 666W :))), neskutocna nahoda/zahada, ci som to ratal na 1 h 10 hod 6 hod vzdy bol vysledok rovnaky :))) (to uz bolo po premerani spotrebickov) Zakupil som si digitalny merac spotreby a vsetky spotrebice postupne premeraval ci uz hodinovu , viachodinovu, alebo cyklicku spotrebu po pouziti a boli to velmi zaujimave vysledky. Napisem konkratne : 1 cylkus umyvacky riadu A+++ na max. teplotu 75 st 1,0kwh, Americka chladnička 600 l na stitku A++ rocna spotreba 365kwh co by znamenalo 1,0KWh/ den - po premerani za 14 hod spotreba 0,9kwh cize omnoho viac!, Rekuperacia za 24 h (program) 1,5kwh, COV ka 1,44kwh/D, 1 cyklus pracky bavlna 40st 0,8kw, Televizor 4hod pozerania 0,4kwh, Tlakove studnove cerpadlo 20min sprchovania 0,32kwh spolu s mamzelkou x2 teda 0,64kwh, obehove cerpadlo TUV na premiesavanie na moje prekvapenie prikon len 5w, zmiesavacie cerpadlo Vilo do podlahovky max prikon max 75w uz zaratava TC z ktoreho ho ovlada a dotuje prudom - kurenie ide od 9 do 22hod na 25 st vtedy ide nepretzite celkovo 0,975kwh, 1 ohrev konvicou s minimalnym objemom vody 2x caj 0,1kwh, Kurenie TC aktualne - 5-7,5kwh/d, TUV 300l - 2,6kwh/d, osvetlenie same LED od 7 - 11w zanedbatelne, drobne spotrebice ako routre neratam. Na zaver dam priklad mojej beznej spotreby dom A0, 190m2 vykurovana podlahovka, poschodovy, novostavba Celkova denna spotreba z hodiny v konkretny den 17,5 kwh z toho 7,5kwh kurenie + 2,6kwh TUV + 1,5kw za chladnicku, rekuper 1,5kwh = 14,1kwh COV ka 1,44.... po odratani celkovej spotreby ostava na ostatne spotrebicke 2,0kw ( telka, svetla, sprcha a ine baterie , popripade umyvacka) takze to presne sedi Ale na zaviatku to cislo vyzera hrozivo vysoke..., stratovy prid 666W som uz po istom case nezaznamenal :))) Merania som robil schvale v silne zamracene dni aby mi to neskteslovala FVE ongrid 8,55kw V plane som mal v srugom kroku merat ostatne veci na svorkach v domovych rozvadzacoch ale kedze to zatial sedelo nechal s to zatial tak. Myslim ze tvojich 5 je naprosto OK...
Odpovedať
Dakujem za odpovede no lebo doteraz som to nejak nesledoval len mi mynuli tyzden odisiel bojler a bol som v praci tak narichlo vecer som stihol ist iba k najblizsiemu obchodu a tam nemali aky taky vyber a tam sa my zdala velka spotreba na nom.ale kedze mam doma malu ceru tak som nemal na vyber a musel som hned brat vo mi prislo pod ruku a vten den som si zapisal stav hodin a po tizdni mi vyslo 111kwh tak ze ci to nahodou neni nejak vela lebo tarifu mam nastavenu na dd1 chcel som to prestavit na dd2 ale kazdy ma odhovaral ze tam je cena len ozaj par centov rozdiel
Odpovedať
@domingezzz Elektricky bojler ci uz taka alebo onaka znacka bude mat vzdy podobnu spotrebu,takze nech si kupil akykolvek,spotrebu to neovplyvni.
Odpovedať
Profilova fotka
@domingezzz DD2 sa Ti oplatí až pri natočení rádovo 5 a viac tisíc KWH,samozrejme záleží aj u akého distribútora si.ZSE,SSE,VSE,poprípade alternatívneho.Na webe sú na to kalkulačky.A bojler je jeden z naj žrútov elektriky.Ja mam v Slabej prevádzke ročne asi okolo 6000 -6500KWH,v Silnej okolo 450KWH,a som tak na hranici .Tento rok som ušetril oproti DD1 asi 40-50€,čo nie je veľa.Ale aj to je na 1 výkendový nákup potravín.
Odpovedať
111 kwh za tyzden nie je vela? je to vela ved ja mam spotrebu cca 220 kwh za mesiac teraz v zime ked ide plyn. kotol
Odpovedať
@domingezzz 111 za T vychadza 15,85 na den, to je s plynovym kurenim vela. A po rozratani sa ddostavame na 0,660lkw za 1 hod.... Ups opat skoro magicke cislo 666w ako som pisal vyssie :)))
Odpovedať
@janopopovec ja nekurim plinom ale tuhym palivom
Odpovedať
@domingezzz Ja som to postrehol ze plynom, ved prave preto sa to zda vela. Svkorma toto riesila asi pred rokom, pravidelne po T odpisuju odber z hodiny a zapisuju, maju 2 bojleri na vodu 60 a 80 l, Ten mensi sa nedavno vymenil bo odusiel za drazice, je lepsie izolovany a v konecnom dosledku trocha setrnejsi ( ale stale to je len sprirala, ci uz klasicka abo keramicja) Ten druhy maju pre kuchynu a ide na ovela nizsiu teplotu. Okrem starej chladnicky TV a brznych malych spotrebicov nic viec. Kuria kotlom na tuhe palivo, vinimocne ako sekundar pouziju elektrokotol 12kw ( ale fakt len vyinimicne ) Mali bezne tyzdnovu spotrebu 127kwh NT + VT. A vobec sa im to nezdalo vela Celkovo pri vyuctovani tusim 7100 NT a 500 VT - Az mojom naliehani to skukol elektrikal a zistil ze su pretazene fazy, uprtavil to , poprehadzoval, a spotreba vyrazne padla dole. Neviem ci to je kotlom drazice vs stary skorodovany s rozpadnutou zhnitov spiralov, alebo novou chladnickou ( na to pozor stare su svine a boxy ani nehovorim ) ale isli vyrazne dole. Tak nech mi teraz prosim nejaka mudra hlavicka vysvetli ako je to mozne, nie je jedno ci ide prud rozlozene alebo vo zvazku,? Ved v konecnom dosledku si hodina rata fazy aj tak samostatne. No je fakt ze niektore kontakty boli opalene co meni sotuaciu. :))
Odpovedať
@janopopovec Rozlozenie vykonu na fazy nema vplyv na celkovu spotrebu domu.Vzmena chladnicky vplyv moze mat,takisto bojler ked ma zanesenu spiralu kamenom ma o nieco vyssiu spotrebu.
Odpovedať
@dusan72 Hm, tiez mi to je divne a bars mi to zdovodnenie od elektrikara nesedelo. Ale s urcitostou viem ze vymenili len ten stary bojler a chladnicku za A+++, spirala bola uz rozpadnuta, zanesena kamemom do bludu a v tesneni uz aj prekapavala, 15 rocny smaltovany bojlet, :)) riesili to vzdy vymenou za novu spiralu v cene asi 30€, ale po case to iste. Preto som im navrhol uplnu vymenu za novy s keramickou spiralou - Drazice A div sa svete maju ovela mensiu spotrebu a mali aj velky preplatok, pricom obycaje domacich sa nezmenili. Som z toho jelen.
Odpovedať
@janopopovec Ked je tvrda voda,bojler so spiralou,ktora je priamo vo vode treb cistit kazdy rok,mam to tak doma.Potom vydrzi dlho.Ale ta sucha spirala je lepsia,pretoze tepelny vykon z nej sa rozklada na vacsiu plochu,a kamen sa uklada pomalsie,ale aj takyto bojler treba pravidelne cistit.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan72 preco by mal mat bojler so zanesenou spiralou vyssiu spotrebu ? kam sa strati ta energia ?. Ano ked sa vymeni za novsi tak klesne pravdepodobne trochu spotreba, ale nie koli spirale ale lepsej izolacii bojlera.
Odpovedať
@majkoj Netvrdim,ze ta spotreba bude vyssia nejak podstatne,ale ked sa bojler dlhodobo necisti,byva vnom tolko kamena,ze pokryje spiralu komplet,napada aj pod nu na prirubu naktorej je spiralana montovana,voda to potom nechladi,a ta priruba bzva horuca tak,ze sa aj poskodi tesnenie spiraly.A tato priruba nie je izolovana a teplo unika do priestoru.Plati to pre stojaty bojler.
Odpovedať
@majkoj Ja som doma urobil este jeden pokus.K povodnej 2kW spirale som umiestnil dalsie 3 kusy po 2kW.Tieto 4 som zapojil serioparalelne tak,aby prikon tychto 4 spiral zostal 2kW.Cielom bolo rozlozit vzkon na vacsiu plochu a tym obmedzit ukladanie kamena.Na vstup vody do bojlera som dal ten polyfosatovy zmakcovac.Po asi roku a pol som bojler otvoril a zistil zaujimavu vec.Povodna spirala,ktora je pevnou socastou priruby a vyzera ako antikorova,mala na sebe kamen v podobe iba takeho prasku ktory siel lahko zotriet.Tie pridane spiray ktore vzzeraju ako medene,mali nasebe aj ked tenku,ale tazko mechaniskz odstranitelnu vrstvu kamena.Tie vyriesi octovy kupel/24 hod.
Odpovedať
@majkoj @dusan72 Ta povodna spirala vyzerala strasne, ani by som nepredpokladal ze to je vobec mozne a ze nevyrazi istic. Kovove telo spiraly bolo asi na 10cm uplne rozrusene, vnutri nejaky cement ci co, bol uplne obnazeny a volne viditelny vnutorny odporovy drat, vsetko opalene, mozno aj elektroliticky poskodene, v kotli asi 1 kg kamena na dne, taky zvlastny cierno-biely pekne formovany vrstvenym, hotovy geologicky zazrak. Fakt siel do posledne chvile kym neklakol. Ale ten novy je samozrejme lepsie izolovany plastom, a to bude asi rozhodujuca premenna. Aj ked si ani nechcem prestavit ake elekteicke pochody prebiehali na spirale, a ze vobec nikoho nezabil prud . Voda je obecna, no tvrda jak das. My zo studne mame mierne az stredne tvrdu, a oni z vodovodu velmi tvrdu.
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan72 S tvrdením : Rozlozenie vykonu na fazy nema vplyv na celkovu spotrebu domu. S týmto by som veru jednoznačne nesúhlasil. Pred 7 rokmi sme v práci riešili problém veľkého natočeného a tým aj účtoveného odberu v jednej novo spustenej prevádzke. Prvé sme vymenili podružné hodiny,aby sme vylúčili chybu merania.Nakoniec sa zistilo nadmerné preťažovanie jednej z fáz. Po správnom upravení rozfázovania sa znížilil aj celkový odber. Toľko môj príspevok z praxe.
Odpovedať
@janopopovec k čomu je ti zvlášť údaj pre rôzne spotrebiče?máš na ne inú sadzbu? nemáš,? pre potrebu tepla úplne neaktuálne, lebo každý el. spotrebič produkuje teplo, takže na kúrenie máš oveľa viac, najviac z TUV , varná platňa , rúra , žehlička,chladnička, to sú spotrebiče len na teplo a zo všetkých ostatných okrem premeny el energie na inú, ide vždy i teplo špirála sa poškodzuje z ohrevu na vyššiu teplotu z minerálnej vody, v kotli je stále vyššia teplota no stále jedna voda a po 20r. len jemný nános, v 80l bojlery mám len 1kW , lebo môže ohrievať 20 hod a len na 40st, ide už 25r., veľa kameňa sa tvorí z vyššej mineralizácie, do bojlera môžeš dať i suchú špirálu, je vo vložke,Dražice, no tam sa usadzuje kameň na obale, množstvo kameňa nemá žiaden vplyv na spotrebu,pôsobí ako akumulácia, neskôr ohreje vodu no dlhšie drží teplo, po vypnutí, zmena na inú fázu tak isto , elektromer meria každú fázu zvlášť , prúd i napätie, zaťaženie fáz treba rozdeliť rovnomerne o akom stratovom prúde si písal? straty môžu byť len v distribúcii na prenose a v dome to nie sú straty , energia sa mení na teplo, pri prechode spotrebičom
Odpovedať
Profilova fotka
@dusan72 ok to vysvetlenie beriem, dosledkom vodneho kamena bude urcite vyssia teplota spiraly a ak nie je zaizolovana ta priruba tak sa nejaka mala cast energie naozaj tymto smerom strati.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?